Ingrediente pe care tenul tău le iubește

După ce criterii alegi un anumit produs? Dar oare de câte ori ai ales un produs care să răspundă nevoilor tenului tău? După ce vei parcurge acest articol, vei ști răspunsul la aceste întrebări 🙂
Vedem mereu o mulțime de produse, care promit diverse beneficii, ce conțin ingrediente despre care n-am mai auzit niciodată și eventual un iz care să ne convingă instant. Totodată, alegem diverse produse pentru că ele conțin ingrediente despre care am auzit și tocmai din cauza acestei familiarități decidem că avem nevoie de ele. Dar oare tenul chiar are nevoie de ele?
Trecând direct la subiect, este foarte important să cunoaștem măcar proprietățile basic ale unor produse de bază. În funcție de tipul tenului tău trebuie să vezi care sunt ingredientele care ți-ar putea face mai mult rău decât bine, de care trebuie să te ferești, dar mai ales pe care să le cauți. Eu personal având pielea uscată și tenul deshidratat, evit produsele cu următoarele ingrediente: alcool, parfum, aluminiu, parabeni, sodiu. Despre aceste aspecte am mai vorbit și într-un articol trecut, însă acum haideți să vedem un top 3 ingrediente benefice pentru oricare tip de ten, pe care le caut în produsele de îngrijire pe care le folosesc:

Acidul hialuronic

Este printre singurii acizi care sunt siguri și poate fi folosit chiar și de persoanele cu un ten tânăr, fără probleme. Principalul său atribut este faptul că hidratează în profunzime, iar de asemenea estompează ridurile și ajută pielea să-și recapete vitalitatea. Eu am folosit atât acidul în sine, cât și în creme, iar cea mai optimă metodă de utilizare presupune folosirea de apă termală înainte de a aplica acest acid, întrucât efectul său este intensificat, ajutând apa să ajungă în piele. Cea mai simplă metodă este să utilizați o cremă care are acid hialuronic în compoziție, iar de curând am descoperit-o pe aceasta de la L’Oréal, Hyaluron Specialist, pe care am descoperit-o recent la Notino:

Coenzima Q10

Corpul nostru produse în mod obișnuit conezima Q10, celulele folosind această substanță pentru a obține energie necesară creșterii și întreținerii lor. Totodată, poate cel mai important rol al Q10 este cel de antioxidant. Produsele care conțin acest ingredient au efect anti-îmbătrânire, pielea simțindu-se totodată mai revigorată, cu un aspect sănătos. În ultima perioadă am tot folosit această mască tip șervețel, care conține conezima Q10 și pot spune că tenul meu o adoră:

Mușețel

Probabil cu toții știm că principalul beneficiu al florilor de mușețel este cel de a calma, de antiinflamator. Pentru tensul sensibil, acest ingredient este foarte util, mai ales că previne iritarea sa. De luni bune folosesc această mască de la Garnier, cu extract de mușețel, care îmi relaxează tenul, iar pielea este hidratată intens, devenind foarte netedă. Pe tenul uscat și sensibil face minuni, deci ar trebui să-i acordați o șansă, în caz că nu ați făcut-o deja:

Despre ingrediente valoroase pentru ten voi scrie și în articolele viitoare, acesta fiind doar începutul. Sper că ai găsit utile aceste informații și că te vor ajuta pe viitor. Produsele menționate se găsesc la Notino.
Tu ce ingrediente cauți la produsele pe care vrei să le folosești pe tenul tău?
Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity
Thank you so much!

10 gânduri despre “Ingrediente pe care tenul tău le iubește

  1. Hello :* Daca folosesc acid hialuronic nu mai trebuie sa aplic crema de fata? Sau trebuie sa caut o crema cu acid hialuronic? Am tenul super uscat… Multumesc!

  2. Mi-ar raspuns la multe intrebari, fara sa stii :)) Ma bucur ca gasesc aici produse de care am nevoie. Cred ca voi comanda si eu acea crema de la loreal 🙂

  3. Chiar daca nu am tenul uscat, uneori devine iritat si nu stiam din ce cauza! Acum ca am citit articolul tau mi-am dat seama ca este din cauza alcoolului din creme & demachiant! Imi plac articolele tale de acest gen!

Lasă un răspuns