Obtine un machiaj care sa reziste perfect intreaga zi

Cu siguranță ai avut momente în care ai reușit să-ți faci în sfârșit un machiaj care să îți placă, ai ieșit fie în oraș, fie la un eveniment, iar ulterior ai observat că look-ul tău nu mai arată deloc ca atunci când l-ai făcut. Și nu îți dai seama care e motivul. Te întrebi dacă e vina produselor folosite, ori dacă poate nu se potrivesc împreună. Ei bine, sunt foarte multe persoane care trăiesc acest scenariu, însă am o veste bună pentru tine. Astăzi îți voi prezenta câteva trucuri care te vor ajuta să obții un machiaj waterproof, rezistent întreaga zi.
Ideea articolului de astăzi a pornit de la o conversație cu o prietenă, zilele acestea la festivalul Summer Well. Îmi tot spunea că nu reușește să se machieze așa cum își dorește, că look-ul său nu rezistă și era impresionată de faptul că machiajul meu rezista intact până la demachiere. Astfel că, având diverse experiențe cu look-urile de festival, de călătorii, de diverse evenimente, am făcut aici un rezumat cu o serie de tips & tricks care pe mine m-au ajutat.
În primul rând, sunt foarte importante produsele folosite. De exemplu, unele produse sunt special create pentru un look rezistent. Astfel, fii atentă la caracteristicile unui produs atunci când îl cumperi și asigură-te că apare mențiunea waterproof. De exemplu: mascara/ rimel waterproof.
Așadar, dacă mergi la un eveniment și îți dorești ca machiajul să persiste, ori pur și simplu pleci într-o călătorie și vrei să ai machiajul intact întreaga zi, iată ce trebuie să faci:
👉Pregătește-ți tenul corespunzător
Curăță tenul, aplică o cremă hidratantă, de preferat și cu factor de protecție, dar care să nu aibă acea peliculă grasă. Astfel, evită cremele pe bază de ulei și alege-le pe cele care intră rapid în piele & lasă un ușor aspect de matifiere. Următorul pas este să aplici o bază de machiaj, potrivită tenului tău. Astfel, alege un primer special pentru un look rezistent, apoi optează pentru un fond de ten rezistent la apă. După ce ai aplicat aceste produse, aplică și un spray de fixare pentru machiaj, iar, după ce acesta se absoarbe, aplică pudră matifiantă, cu ajutorul unei pensule pufoase.
👉Pune accent pe privire
În ceea ce privește machiajul ochilor, optează pentru un eyeliner waterproof. Totodată, asigură-te că și mascara/ rimelul pe care il folosești este rezistent la apă. Aceste produse sunt mult mai rezistente și rămân intacte până la demachiere. Întrucât sunt foarte persistente, este nevoie să le îndepărtezi folosind o apă micelară pe bază de ulei, eventual una bifazică.
👉Și machiajul buzelor poate fi rezistent
Un pas important către un machiaj al buzelor care să reziste întreaga zi este aplicarea unui creion contur rezistent. Ulterior se poate aplica un strat subțire de ruj lichid mat, iar după ce acesta se usucă, încearcă să tapotezi buzele cu un șervețel. Apoi, cu ajutorul unei pensule mici, aplică puțină pudră translucidă pe suprafața buzelor. În acest fel, machiajul buzelro va fi setat corespunzător și va rezista întreaga zi.

produse pt machiaj waterproof

👉Setează totul la final cu spray de fixare și reaplică-l când este cazul

Spune-mi dacă știai aceste sfaturi sau dacă ți s-au părut utile și intenționezi să le pui în practică 🙂

Hai sa socializam:
TikTok – https://www.tiktok.com/@voxofvanity
Instagram – https://www.instagram.com/voxofvanity/

2 gânduri despre “Obtine un machiaj care sa reziste perfect intreaga zi

  1. Multumesc pentru ponturi! eu cu machiajul buzelor aveam mereu probleme, in sensul ca nu-mi rezista niciodata. Voi incerca recomandarea ta 🙂

Lasă un răspuns