Pielea ta are nevoie sa stii asta ☀️

Pielea ta are nevoie sa stii asta ☀️

Dacă pielea ar putea vorbi, sigur ți-ar povesti despre nevoile sale. Ți-ar zice că uneori acestea sunt evidente, chiar foarte vizibile, iar alteori ți-ar trimite semnale mai discrete, dorindu-și să observi și să acționezi. Pe timp de iarnă pielea devine uscată, ca urmare a expunerii îndelungate la frig, vânt și schimbări bruște de temperatură. Ți-ar spune că „să folosești produse cu protecție solară doar vara” este un mit și că nevoile sale sunt de fapt prezente pe tot parcursul anului, însă, în funcție de sezon, deprinde alte particularități mai speciale, pe care ar trebui să le conștientizezi. Doar că pielea nu ne comunică nevoile sale folosind cuvinte, ci preferă altă modalitate, mult mai vizibilă: însăși aspectul său.

Cu toții am fi tentați să credem că îngrijirea pielii este un lucru pe care trebuie să îl facem din când în când, la nevoie, fără a ne complica prea mult. Nimic mai greșit. Mai întâi, ar trebui să ne analizăm pielea, să ne dăm seama de tipologia sa și ulterior să fim atenți la nevoile sale. Astfel, putem preveni o mare parte din posibilele afecțiuni grave ale pielii, ce pot apărea în timp. Uneori, văzând că există atât de multe produse pe piață, fiecare cu alte ingrediente mai sofisticate, nu știm ce să alegem sau ce ni se potrivește. În această situație, răspunsul este unul simplu: keep it basic. Cu alte cuvinte, concentrează-te asupra nevoilor de bază, esențiale:

Rutina de curățare

Asigură-te că folosești produse fără ingrediente nocive care, în timp, ți-ar putea afecta sănătatea pielii. În acest sens, este recomandat să folosești un produs de curățare (gel de duș, spumă de baie, scrub, etc) blând, care nu numai să curețe pielea, dar să o și hidrateze. Astfel, poți opta foarte simplu pentru un ulei de duș, care nu numai că-ți va hidrata pielea și o va face catifelată, ci va preveni apariția iritațiilor și le va calma pe cele existente.

Rutina de îngrijire

Folosește produse destinate tipului tău de piele și alege-le cu grijă. Analizează modul în care arată pielea ta după ce folosești respectivele produse și observă schimbările din timp. Optează pentru o rutină zilnică, în funcție de nevoile pielii. Folosește produse hidratante, care să confere luminozitate și elasticitate pielii. Alege produsele care au ca ingrediente active acidul hialuronic, niacinamidele, vitamina C.

Rutina de protejare

Folosește produsele cu protecție solară pe tot parcursul anului, nu doar vara. Tenul tău este cel mai expus la radiațiile solare, deci de acesta te vei preocupa mai des. În sezonul cald, fie că mergi la plajă, fie că este vorba de o simplă plimbare în oraș cu prietenii, folosește produse cu SPF 50. Ulterior, curăță pielea și aplică o loțiune după plajă, pentru a te asigura că pielea ta este îngrijită corespunzător. Dacă obișnuiești să porți machiaj vara, nu te baza doar pe factorul de protecție din produsele cosmetice, întrucât, de cele mai multe ori, gradul lor de protecție este unul destul de scăzut și ineficient. În schimb, poți opta pentru un spray cu protecție solară, pe care îl poți aplica peste machiaj, precum La Roche Posay Pnthelios SPF 50.

Ține cont de aceste sfaturi și arată-i pielii tale că o prețuiești. Ea îți va răspunde într-un mod inedit 🙂

Today changes with you! ❤️
XoXo, Ale
Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity

3 gânduri despre “Pielea ta are nevoie sa stii asta ☀️

  1. de protectia solara stiam, insa de acel ulei de dus chiar nu! cred ca am trait sub o piatra pana acum :)) chiar ptr persoanele cu pielea sensibila e aur curat!

Lasă un răspuns