Primăvara începe cu o schimbare de look

Primăvara este asociată cu un moment propice pentru noi schimbări, întrucât și natura se trezește la viață, renaște și are un look complet nou. Cred că același lucru se întâmplă și cu oamenii, tocmai de aceea sunt determinați să opteze pentru noi schimbări, de orice natură, și parcă se simt mai încrezători. Iar dacă stau bine să mă gândesc, eu în fiecare an, primăvara, am optat pentru schimbări de look, în special ce țin de părul meu. Și cu această ocazie am deschis cufărul cu amintiri sau, mai actual zis, galeria cu poze:
Și răsfoind așa printre amintiri, mi-am adus aminte de primăvara din pandemie, când am decis să mă vopsesc singură, acasă, folosind o vopsea de păr semipermanentă de la Loncolor, iar despre această experiență am scris chiar și aici pe blog. În acea perioadă chiar era un trend de a te vopsi singură acasă și tot vedeam din ce în ce mai multe prietene care optau pentru noi schimbări de look și erau foarte încrezătoare. Totodată, eu am crescut văzând-o pe mama mea vopsindu-se singură acasă și țin minte și acum cât de mult îmi doream să încerc și eu vopseaua pe care ea o folosea, măcar pentru a-mi face câteva șuvițe. Încă de atunci visam deci la ziua în care mă voi bucura de o schimbare de look, pentru ca părul meu să iasă în evidență, să fie strălucitor și cu mult volum – exact cum era părul mamei.

Schimbările de look din pandemie

Acum, revenind la primăvara din pandemie și vopsitul acasă, trebuie să recunosc că inițial am fost sceptică și am avut câteva temeri legate de vopsitul singură, însă tocmai de aceea am ales un produs care doar nuanța părul. Acesta era din gama Go Crazy, iar nuanța se numea P2-pearl. Am inserat aici rezultatul după colorare:
Astfel, după cum se poate vedea, nu am optat pentru o schimbare radicală, tocmai pentru că nu știam cum mă voi descurca. Însă, rezultatul final a fost peste așteptările mele, mi-a plăcut foarte mult și, mai mult de atât, mi-a dat curajul de încerca și o vopsea de par clasică, pentru o culoare de lungă durată. Și desigur, câteva luni mai târziu am bifat și această experiență, fiind tare mândră, atât de mine, cât și de rezultat.
Poate că în timpul pandemiei mi se făcuse dor de mersul la salon, însă trebuie să recunosc că atunci când m-am vopsit singură acasă m-am simțit mai sigură pe mine. Totodată, mi-am dat seama că sunt genul de persoană căreia îi place să experimenteze diverse lucruri, iar în cazul de față pot să mă refer la diversele culori de nuanțator. Iar dacă mă urmăriți de mai mult timp, știți că am avut momente când m-am vopsit mov, roz, apoi roșu – cu nuanțator, deisgur 🙂

Colorarea părului determină degradarea sa?

Printre avantajele vopselelor de păr semipermanente se numără faptul că nuanțele persistă mai puțin decât în cazul vopselelor clasice – ceea ce înseamnă că dacă simți că respectiva nuanță nu te definește 100%, după câteva ea va dispărea treptat și poți încerca o nouă nuanță, fără ca părul tău să fie afectat în vreun fel. La popul opus, dacă ai găsit nuanța the one, o poți folosi mai frecvent, pentru a da un refresh culorii, însă respectă întotdeauna instrucțiunile de folosire menționate pe ambalaj, atât pentru a obține rezultatul dorit, cât și pentru a te asigura că părul tău va arăta bine. Totodată, mai vreau să precizez aici că de fiecare dată după ce îmi nuanțam părul, acesta dobândea o strălucire aparte, era mătăsos și aveam aceeași senzație de păr coafat la salon.
Cred că multe persoane se tem de vopsitul acasă gândindu-se mai ales că neavând experiență cu produsul respectiv dedicat colorării își vor degrada părul. Dar să știți că nu este așa. Există pe piață foarte multe produse de colorare cu ingredinte sigure, care nu distrug firul de păr. Totodată, aici putem vorbi despre acele produse dedicate îngrijirii părului după vopsire, care sunt foarte eficiente. De asemenea, există și remedii naturale și home-made, pentru ca părul tău să fie plin de vitalitate și să strălucească. Am postat și eu aici pe blog mai multe articole pe această temă 🙂
Eu în prezent imi nuanțez părul o dată la câteva luni, pentru a mă asigura că acesta are o culoare vibrantă. Totuși, acum că vine primăvara și implicit sezonul cald, mă gândesc să fac o nouă schimbare de look, iar bineînțeles că gândurile mele zboară spre o nuanță splendidă de blond platinat, similară cu cea pe care am abordat-o primăvara trecută. Eu personal parcă mă simt mai încrezătoare în acest nou sezon și cumva am și scuza perfectă pentru o schimbare mai radicală. De ce nu? 🙂

Alege o vopsea de păr care te definește

Îmi place să optez pentru astfel de schimbări, mai ales legate de culoarea părului, întrucât simt că descopăr o nouă latură a personalității mele. Totodată, cred că dacă nu experimentezi diverse nuanțe, nu o vei descoperi pe cea care te definește. Și mi se pare interesantă schimbarea pe care ți-o conferă o anumită nuanță, întrucât unele culori te pot face să arăți mai tânără, altele mai matură, altele îți dau un aer boem. În cazul meu de exemplu, culoarea naturală a părului este șaten, care se deschidea sau închidea în funcție de anotimp. La prima vopsire am optat pentru o nuanță deschisă, de blond, iar de atunci am știut că îmi doresc o nuanță deschisă, care să îmi lumineze fața și să-mi evidențieze mai mult culoarea ochilor. Ulterior am optat și pentru o vopsea castanie, cu reflexii roșiatice, realizând că acea nuanță mă făcea să par mai matură și pe alocuri dând impresia de față mai subțire.
Cred că viața este mult prea scurtă pentru a alege lucrurile monotone, ori pentru a aștepta un anumit moment (special) pentru a face un anumit lucru. Deși pentru mine primăvara este momentul propice pentru noi schimbări, încerc mereu să experimentez lucruri noi, indiferent de sezon. Să ai grijă de tine, să te asiguri că ești mereu cea mai bună versiune a ta, că arăți mereu așa cum îți dorești și nu te neglijezi – sunt aspecte esențiale, care cu siguranță îți vor face mai fericită întreaga existență. Îți doresc o primăvară plină de culoare! ❤️
Today changes with you! ❤️
XoXo, Ale
Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity
Thank you so much!

Lasă un răspuns