Epilare definitiva, acasa. Este posibil? 😱

Eram adepta epilării clasice, cu lama, întrucât mi se părea un proces simplu, rapid, cu un preț accesibil. Însă de cele mai multe ori, sfârșeam cu o foliculită care ținea câteva zile, la fel ca efectul epilării clasice, pentru ca mai apoi să o iau de la capăt. Totodată, pielea epilată era și iritată, iar uneori, trebuie să recunosc, mă mai și tăiam. Zonele mici nu reprezentau neapărat o problemă, însă epilarea pe picioare de exemplu – era un proces mai… complex. Când mergeam la mare, pregătirea era următoarea: exfolierea pielii, epilare, hidratare, loțiune cu SPF 50 și apoi stat la soare. Apoi, când îmi era lumea mai dragă, după câteva zile când prindeam și eu bronz, trebuia din nou să mă epilez și… era un chin. Cu toții știm că pielea bronzată este mult mai sensibilă, iar procesul era deci destul de delicat.
M-am gândit de foarte multe ori la epilarea definitivă, auzisem de tot felul de saloane, însă mereu mi s-au părut foarte costisitoare, eu sunt și o fire pudică și, mai mult de atât, faptul că aceasta necesita multe ședințe – m-ar fi făcut să investesc un timp pe care practic nu îl aveam. Am descoperit apoi epilatoarele IPL, pentru epilarea definitivă acasă, însă am stat destul de mult pe gânduri, întrucât am întâlnit, probabil ca și multe dintre voi, o mulțime de mituri, precum:
  • „un epilator IPL nu este eficient pentru persoanele care au tenul deschis și firele de păr de o culoare deschisă, blond-șaten”
  • „epilarea cu un aparat IPL acasă nu se compară cu cea efectuată la salon, nu vei avea niciodată aceleași rezultate”
  • „epilatorul IPL îți distruge piele și o arde”
  • „este foarte complicat să folosești un epilator IPL”
  • „epilarea cu laser are aceleași rezultate precum cea clasică, firele de păr crescând la fel de repede”
Ei bine, vreau să încep prin a menționa faptul că eu am tenul deschis la culoare, iar părul meu este un blond spre șaten. M-am decis să îmi achiziționez un epilator IPL de la Notino, acum aproximativ un an jumătate, și l-am ales pe cel de la Philips Lumea Advanced SC1994/00. L-am cumpărat cu o oarecare reticență, crezând că nu voi avea rezultate destul de mulțumitoare, însă totuși i-am dat o șansă. Aparatul pe care îl am eu este unul dintr-o generație mai veche, însă își face treaba foarte bine. Însă, trebuie să menționez că este destinat tratării zonelor mari (gen picioare). Pentru zonele mai sensibile sunt recomandate alte aparate, precum Braun Silk Expert Pro 5.

Țin să menționez că aparatul este foarte ușor de folosit, instrucțiunile sunt mai mult decât amănunțite, iar epilatorul este foarte intuitiv. Pe lângă aceste aspecte, există și o aplicație care îți spune la ce interval de timp ar trebui să te epilezi din nou cu epilatorul IPL, pentru ca după tratament să ai rezultatele dorite.
Și să încep cu începutul. În primul rând, intensitatea aparatului poate fi setată din buton. La început am folosit treptele 2 și 3, iar ulterior 4,5 și la final chiar 6. Trebuie să menționez că acest tip de epilare nu se compară deloc cu celelalte, întrucât nu este absolut deloc dureros. Într-adevăr, poate că procesul este mai lung, mai migălos, însă merită. Pentru început, este nevoie să îți exfoliezi zona pe care dorești să o epilezi, să folosești un bic/ o lamă pentru a îndepărta părul nedorit, iar apoi, după 1-2 zile, poți începe să folosești epilatorul IPL.
Mecanismul este următorul: fiecare epilare este considerată o ședință. Astfel, pentru primele 4-5 ședințe, este nevoie să folosiți epilatorul IPL o dată la 2 săptămâni, iar ulterior, la fiecare 4-8 săptămâni, în funcție de firele de păr existente. Ideea este următoarea: firele de păr au etape diferite de creștere, de aceea se va observa că unele fire dispar de tot chiar de la prima ședință, însă în unele zone tot apar fire. Acest lucru este perfect normal. Totodată, la un moment dat (cam după 8-10 epilări), se va observa că firele de păr vor fi aproape inexistente – abia acum tratamentul se va relua la intervale de 4-6 luni.
Eu am observat că firele de păr au dispărut în proporție de 80% după cea de-a treia ședință, iar pielea mea răta super ok, în sensul că nu am avut deloc probleme (iar eu am pielea extrem de sensibilă). La început mi s-a părut un proces complex, care ia mult timp, însă ulterior am prins „mișcările” și în 10 minute reușeam să „tratez” toate zonele. Mi se pare cea mai confortabilă metodă de epilare și totodată cea mai eficientă. Am reușit să epilez și zone mai sensibile, precum axila, și a fost totul ok. Eu chiar recomand epilarea acasă cu propriul epilator IPL, întrucât chiar merită, iar în timp se va vedea acest lucru.

Aspecte importante
Nu este indicat ca epilatorul IPL să fie utilizat pe pielea bronzată, iritată sau cu diverse afecțuni. Dacă aveți alunițe, este recomandat ca acestea să fie acoperite, iar eu am folosit un creion alb (dermatograf) și le-am acoperit. După epilare, s-ar putea să simțiți o ușoară senzație de căldură/ disconfort/ iritație pe piele – astfel, e recomandat să folosiți o cremă hidratantă (de preferat fără alcool, parfum, etc). Este recomandat ca acest tip de epilare să fie început în sezonul rece (adică înainte ca pielea să fie bronzată), pentru ca tratamentul să poată fi desfășurat în condiții ok.
Sper că acest articol să mai diminueze din miturile legate de epilarea definitivă. Totodată, sper ca tot mai multe persoane să recurgă la această metodă de epilare, întrucât este nedureroasă, eficientă și foarte accesibilă – atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.
Tu ce curiozități ai despre epilarea cu laser? Ai încercat această metodă? 🙂
Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity
Thank you so much!

4 gânduri despre “Epilare definitiva, acasa. Este posibil? 😱

  1. Eu am fost la sedintele de epilare definitiva la salon si acum am trecut pe epilarea cu ipl acasa. Vreau sa spun ca nici nu se compara! Acsa e mult mai comod, mai putin costisitor si practic vei obtine aceleasi rezultate. La inceput aveam impresia ca nu o sa ma descurc si ca imi cumpar degeaba epilatorul, dar uite ca am reusit – si vreau sa spun ca a fost usor. Sa tot fie vreo 2 ani de atunci, cred ca fix inainte de pandemie. Total de acord cu tine, si eu recomand epilarea definitiva acasa 🙂

    1. Draga Maria, iti multumesc mult pentru comentariu! Ma bucur sa citesc despre experienta ta si cumva ma regasesc – si eu ma tot gandeam initial sa merg la salon, dar am renuntat la idee din cauza lipsei de timp. Oricum, exact cum ziceai si tu, e mult mai comod de acasa❤️

  2. Cred ca acesta e un semn pentru mine :)) Tot eram in dubii daca sa-mi iau si ipl sau nu, il vazusem tot pe acestea Lumea la Notino si eram curioasa daca e ok fiind un model mai vechi.

Lasă un răspuns