Tips & tricks: curatenia de toamna 🍂

După o vară plină, cu plimbări, călătorii și diverse aventuri petrecute afară, a venit momentul să mă întorc acasă și să intru în mood-ul de toamnă. Astfel că, am început să mă gândesc la modul în care aș putea schimba unele aspecte din locuință, pentru a-i da un nou suflu și a mă simți mai confortbil, iar atmosfera să mă inspire. Mi-am făcut planuri, am căutat inspirație, am rămas la o serie de idei însă, înainte de toate, lucrul esențial a fost curățenia de toamnă.
Astfel că, am început prin a-mi face ordine în garderobă, mutarea hainelor de vară și așezarea celor de toamnă, reorganizarea spațiilor din camere și, bineînțeles, partea cea mai distractivă: curățenia efectivă. Nu mă voi eschiva, să fac curățenie nu este una dintre activitățile mele preferate, dar îmi place că mă delectează, asta mai ales când o fac cu spor și produse eficiente. Astfel că, întrucât nu știam cu ce să încep, mi-am spus să dau o fugă până în DM, să văd ce produse interesante mai găsesc. Și, culmea, chiar în această perioadă au o campanie dedicată curățeniei generale, astfel că produsele din această categorie beneficiază de prețuri speciale. Așa că, nu am stat prea mult pe gânduri și m-am întors acasă cu un coș plin de produse, iar în articolul de astăzi le prezint pe cele dedicate curățeniei:
Trebuie să menționez un aspect esențial, și anume faptul că nu este doar o campanie cu produse dedicate îngrijirii casei, ci o campanie de curățenie sustenabilă, prietenoasă cu mediul înconjurător, prin intermediul căreia sunt evidențiate produse de calitate și sustenabile, fie reciclabile, fie din material reciclat, fie chiar ambele variante. Și, pentru cei interesați, este important de reținut că această campanie se desfășoară în perioada 22 Septembrie – 12 Octombrie, în drogheriile DM din întreaga țară.
Pentru început, am zis să prezint câteva produse care îmi sunt mai mereu de folos în bucătărie și fără de care treburile casnice ar decurge mai dificil. Astfel, am ales o cutie cu 5 lavete din microfibră, realizate din material 100% reciclabil, care sunt extrem de utile, rezistente, curăță eficient, se pot folosi atât umede cât și uscate, iar ulterior le spăl și devin ca noi. De multe ori persoanele care îmi admiră manichiura se întreabă cum reușesc să mai fac și treburi casnice. Ei bine, răspunsul este simplu: folosesc mănuși. De obicei le aleg pe aceastea de la Profissimo, întrucât sunt rezistente, am găsit mărimea mea și practic sunt foarte utile – uneori și uit că le am. Le folosesc mai ales atunci când vine vorba de curățarea cu diverse produse sau substanțe, pentru a-mi proteja atât pielea, cât și manichiura, precum și la spălatul vaselor, pentru a mă asigura că manichiura nu este afectată.
Și cum tot am pomenit de spălatul vaselor, tot în DM am găsit un detergent lichid pentru vase, cu ambalaj reciclabil, la prețul de doar 6.99 lei. Și, un alt produs eficient, care vine în completarea celor prezentate până acum este perie cu burete în capăt, care este extrem de utilă, mai ales la curățarea aragazului sau a tigăilor. Am descoperit totodată și un produs despre care nu știam nimic, și anume un odorizant fresh pentru frigider, care mi se pare foarte util.
Nu știu daca v-ați confruntat cu această situație, însă mie mereu mi se întâmplă atunci când nu folosesc mașina de spălat câteva zile – și anume: cuva să aibă un miros ușor neplăcut, cumva de neaerisit. Astfel că, din când în când obișnuiesc să spăl mașina de spălat cu o soluție specială, care se poate observa și în fotografia de mai sus, care este 3în1, de la DenkMit. Practic, eu tai plicul respectiv, în pun în cuva mașinii de spălat, iar mai apoi o pun la program de spălare (fără haine), la temperatura de 60 de grade. Apoi, situația descrisa mai devreme dispare. De asemenea, am mai descoperit o soluție interesantă pentru curățarea băii, cu ingrediente pe bază de substanțe naturale în proporție de 100% (pe bază de plante). Această soluție îndepărtează rapid calcarul, urmele de murdărie din cadă, precum și de pe faianță, iar apoi totul arată ca lacrima. Desigur, se recomandă ca după ce soluția este pulverizată, să se lase să acționeze, iar apoi se clătește cu apă călduță, folosind un burete sau chiar o lavetă.
Și, pentru persoanele care uită sau nu au mereu timp să-și curețe eficient încălțările așa cum și-ar dori, aceste șervețele sigur vor fi utile. Spre deosebire de șervețelele normale,acestea nu afectează culoarea sau materialul, ci curăță delicat, dar eficient. Îmi place că nu au atât de multă spumă și nici o aromă puternică. Totodată, sunt perfecte și de a fi luate în geantă 🙂
Dragilor, cam acestea sunt produsele pe care le-am folosit în ultima perioadă și care mi-au fost de mare ajutor. Îmi place că au prețuri foarte accesibile, sunt sustenabile, au ingrediente ok și, cel mai important, sunt eficiente. sunt curioasă dacă ați încercat vreun produs din cele menționate sau dacă ați găsit ceva ce considerați must have💖
Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity
Thank you so much!

Un gând despre “Tips & tricks: curatenia de toamna 🍂

Lasă un răspuns