6 ani de Vox of Vanity ❤️

Totul a început într-o zi de August, când am decis că locul gândurilor nu este doar pe foile din agendă. Dorința de a avea un blog mă urmărise cu mult înainte de a face efectiv acest pas, însă mereu mă loveam de gânduri precum: oare voi avea timp să fac tot ceea ce îmi propun? dacă încep acum și pe parcurs îl abandonez, toată munca mea fiind în zadar? Adevărul este că răspunsul acestor întrebări nu îl poți anticipa, întrucât nu ai idee pe unde te va purta viața.

Am început să scriu pe blog într-o perioadă în care doream să-mi concentrez atenția într-o altă direcție. Eram încă în liceu și mă confruntasem cu bullying-ul, mean girls & profesori cu exigențe nejustificate, plus alte drame specifice vârstei. Începusem să nu mai am încredere în mine, să sufăr de o anxietate continuă și să cad într-o depresie urâtă. Însă eu nu m-am dat bătută ci, așa cum am făcut mereu, am transformat experiențele negative, care m-au făcut să sufăr, în cel mai puternic imbold de a evolua. Pentru mine Vox of Vanity era o a doua realitate în care trăiam. Nu spusesem cunoscuților despre blog, nici colegilor și nici prietenilor. O bună perioadă de timp nu au știut nici părinții mei, întrucât considerau blogul o pierdere de vreme.
Blogul mă făcea să mă simt o altă persoană și efectiv iubeam să scriu recenzii, să expun experiențe de beauty și să notez sfaturile și trucurile care pe mine m-au ajutat. La început scriam și în engleză, fapt ce m-a ajutat să interacționez cu alți bloggeri din afară, pe care îi admiram foarte mult și care, la un moment dat, au început să mă susțină și să mă încurajeze. Apoi au început să îmi scrie branduri de fashion din afară, apreciind conținutul pe care îl postam și propunându-mi să colaborăm. Atunci nu știam nimic de marketing, PR, publicitate, colaborări. Mi se părea ireal… Și sincer vorbind, când am primit prima ofertă de colaborare mi-am spus că sigur este o glumă… Dar nu a fost așa și chiar am primit o ținută care mi-a plăcut enorm și pe care o mai am și în ziua de astăzi. S-a întâmplat să ajungă fix înainte de ziua mea în acel an, iar bucuria mea a fost astfel amplificată.
Timpul trecea, experiențele se acumulau, iar articolele pe blog tot creșteau. De la o lună la alta aveam tot mai mulți vizitatori, cititori fideli și urmăritori care îmi scriau că îi ajută foarte mult ceea ce scriu. Atunci începusem să-mi folosesc timpul pentru a mă documenta și mai mult despre ce teme aș mai putea scrie, cochetând mai mult cu arta machiajului. Începusem să-mi comand produse din banii de bursă, iar din cei pe care îi tot strânsesem de ziua mea & sărbători îmi luasem primul aparat foto. Asta era prin 2015. Tot atunci am fost remarcată de mai multe branduri chinezești cu haine, colaborările mele începând să crească. Este ușor să spui: ia te uită, primește haine gratis și nu face nimic pentru ele… Nimic mai greșit. De la început am fost foarte exigentă vis-a-vis de conținutul pe care îl postam, atât scris, cât și vizual – foto.
Nu fotografiam ținutele în casă sau pe lângă blocul unde stăteam, ci mereu căutam locații frumoase și îi rugam pe părinții mei să mă ajute. Mă trezeam dis de dimineață să mă aranjez, îi trezeam și pe ai mei, care deși aveau multe treburi în weekend, mereu mă ajutau. Numai cine nu a trecut prin asta nu știe câtă muncă este în spatele acestor fotografii, alături de timpul investit (de mai multe persoane), plus costuri materiale. Dacă ar fi să trag linie și să adun tot ce a fost în acești 6 ani, cu siguranță nu am ieșit pe plus la partea financiară, și nici măcar la egal. Și nu mă tem să afirm asta, întrucât mereu am pus pasiune în tot ceea ce am făcut și nu m-am uitat la costuri, deși de multe ori mi-a fost foarte greu.
Au fost experiențe frumoase, care m-au bucrat enorm. Totodată, au fost și experiențe negative, care m-au demoralizat și uneori m-au determinat să mă întreb: oare ar trebui să renunț? Toți ar crede că e numai lapte și miere, că totul pică din cer fără a face ceva – nimic mai greșit. Au fost persoane și branduri care au încercat să profite, care nu s-au ținut de cuvânt, care după ce s-au văzut cu obiectivul atins au dispărut fără a-și respecta obligațiile. Și de cele mai multe ori nu am avut ce să fac…
În toți acești 6 ani m-am schimbat, am evoluat, am investit în mine și în orice ar fi reprezentat o evoluție pentru acest blog. A fost nevoie de curaj, perseverență și multe sacrificii despre care nu am vorbit niciodată. Pe mine mereu m-au motivat oamenii puternici, iar experiențele și momentele de nedescris prin care am trecut m-au impulsionat și mai mult. Nu am vorbit niciodată despre ele, nu am vrut să le expun, întrucât nu despre asta este Vox of Vanity. Este esențial să transformi ceva negativ într-un imbold pozitiv, să nu te lași pradă lamentării & regresului.
Pasiunea pentru frumos mă ghidează la fiecare pas. Prin tot ceea ce fac doresc să ajut, să inspir, să motivez – într-un cuvânt: să ofer celorlalți ce eu nu am primit, deși aș fi avut nevoie. În continuare voi face acest lucru, indiferent de circumstanțe. În toți acești 6 ani am devenit altă persoană, însă dorința mea a rămas aceeași: să muncesc mereu și mai mult. În continuare voi scrie pe blog, voi posta recenzii și review-uri, experiențe, ținute și recomandări – cu dorința de a le duce mereu la alt nivel, oferind astfel plusvaloare.
Mulțumesc tuturor celor care citesc aceste rânduri și care în general sunt la curent cu tot ceea ce postez! Mulțumesc pentru susținerea acordată și pentru fiecare comentariu, like și încurajare! Și dacă e ceva ce am învățat în acești ani de nenumărate ori, ar fi faptul că toate se întâmplă cu un motiv, la momentul potrivit. Nu încetați din a visa și spera, totodată muncind continuu pentru acel lucru ❤️
Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity
Thank you so much!

2 gânduri despre “6 ani de Vox of Vanity ❤️

Lasă un răspuns