Top 3 cele mai frecvente imperfectiuni ale pielii & Sfaturi de ingrijire

Trebuie să recunoaștem că nimic nu se compară cu momentul acela când soarele îți sărută tenul și parcă simți că radiezi. Însă odată cu lumina sa ies la iveală și imperfecțiunile de la nivelul pielii, pe lângă efectul nociv pe care îl poate avea aceasta dacă nu folosim produse cu protecție solară potrivite pentru tipul de ten. Acest articol însă nu va fi dedicat îngrijirii pielii împotriva radiațiilor solare, ci voi pune accent pe imperfecțiunile care apar indiferent de sezon și care, de cele mai multe ori, ne determină fie să nu avem încredere în noi, fie să folosim machiaj în exces, ori chiar ambele. Been there, done that.

Ten uscat, deshidratat sau chiar dermatită atopică

Eu personal mă confrunt cu această afecțiune de peste 7 ani. Bineînțeles, în tot acest timp am avut perioade și perioade, însă nici acum nu pot spune că am scăpat pentru definitiv de ea. Asta pentru că tenul are nevoie de o îngrijire constantă și trebuie să fim foarte atente la nevoile sale. Mie de fiecare dată mi s-a întâmplat să descopăr un produs de hidratare care să-mi placă, să se potrivească tipului de ten, să fie eficient, dar care după ce l-am recumpărat de două ori parcă nu mai avea același efect. De ce? pentru că pielea s-a obișnuit cu el și acum are alte nevoi, pe care produsul respectiv nu le mai acoperă. Atunci știi că a venit momentul să schimbi crema pe care o folosești și să cauți un nou produs care să ți se potrivească. Este foarte important să te documentezi înainte de a-l cumpra, să aibă ingrediente sigure și mai mult de atât, să fie destinat tipului tău de ten. Eu momentan pentru tenul meu atopic folosesc această cremă de la Bioderma și sunt destul de mulțumită de ea:

Cearcăne

Indiferent de rutina mea de odihnă, de orele la care mă culc sau trezesc, sunt momente în care am cearcăne uriașe. Cauzele sunt multiple, astfel că este destul de dificil să găsești pattern-ul lor. Nu, nu am găsit produsul miraculos care îți va șterge cearcănele instant, însă totul pornește de la îngrijirea corespunzătoare a pielii din jurul ochilor. Eu folosesc mereu eye patches, de cele mai multe ori de la Garnier – și sunt chiar foarte utile. Totodată, am grijă să aplic zilnic un ser cu umplere dermică, pe cel de la Vichy, iar rezultatele așteptate nu întârzie să apară. Pielea din jurul ochilor este cea mai fină și cea mai sensibilă, aceasta fiind prima care îmbătrânește și unde se formează primele riduri (care ulterior conferă un efect de îmbâtrânire).

Puncte negre

Pe lângă curățarea tenului în fiecare dimineață și seară, mai aplic și benzi speciale pentru îndepărtarea punctelor negre. Eu personal mă confrunt cu apariția lor pe nas, iar plasturii pe care îi vedeți mai jos mi se par eficienți în acest sens. Trebuie să luați în considerare că aceste puncte negre sunt acumulări de grăsime, care apar din cauza machiajului sau a impurităților care nu au fost curățate la timp sau corespunzător. Este absolut normal ca acestea să apară mai mereu, însă dacă aveți o rutină de îngrijire pe care o respectați și de care să vă țineți, cu siguranță acestea se vor diminua și într-un final nu vor mai apărea deloc.

Vor mai urma serii de articole în care voi trata subiecte de acest gen, așa că stați pe aproape și scrieți-mi în secțiunea de comentarii cu ce probleme ale tenului vă confruntați. Produsele pe care le-am menționat se găsesc pe site-ul Notino, eu mereu le achiziționez de acolo pentru că mereu găsesc diverse promoții, oferte, iar produsele au prețuri accesibile.
Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity
Thank you so much!

10 gânduri despre “Top 3 cele mai frecvente imperfectiuni ale pielii & Sfaturi de ingrijire

  1. Felicitari pentru pozele minunate din ultima vreme si pentru informatiile utile pe care mereu le prezinti. Mi-ar placea sa citesc mai mult despre skincare :*

  2. De cand ma confrunt cu dermatita atopica si tot nu-i vin de hac! Voi incerca si eu aceste produse, mereu au functionat recomandarile tale 🙂

Lasă un răspuns