3 idei simple pentru o relaxare intensă 💆

Când vine vorba de relaxare, fiecăreia dintre noi îi apar în minte diverse ritualuri, fie că este vorba despre o ședință la spa, o plimbare prin parc sau statul la plajă, simțind briza mării – you name it. Perioada aceasta mai dificilă nu ne-a permis să realizăm o mare parte din lucrurile propuse, iar acest aspect poate că a generat frustrare, dezamăgire sau chiar depresie. Nu a fost ușor, iar cu siguranță va mai fi nevoie de ceva timp până când lucrurile se vor așeza. Cred cu tărie că este esențial să ne păstrăm calmul, să abordăm lucrurile cu pozitivism și mai ales, să ne relaxăm.
Poate că uneori când ne gândim la relaxare ne imaginăm că trebuie să facem lucruri complexe sau chiar costisitoare, ori de cele mai multe ori nu știm de unde sau cu ce să începem. Bineînțeles, nu există o rețetă universal valabilă de relaxare, care să se potrivească tuturor, indiferent de circumstanțe, însă asta nu înseamnă că nu există mici trucuri sau idei care să te facă să te deconectezi în anumite momente și să-âi pui toate grijile și gândurile on hold. Iar în acest articol îți voi povesti ce fac eu, într-o zi/seară obișnuită, pentru a mă deconecta și totodată elibera de gânduri și stres.
În primul rând, pentru mine orice moment de relaxare începe cu îngrijirea sau igiena corporală. Poate că uneori am timp pentru o baie cu multă spumă într-o cadă plină cu apă, poate că uneori nu-mi permit acest lucru nici timpul și nici spațiul în care mă aflu. Iar pentru ambele situații există un numitor comun. Tu știai despre puterea magică si hipnotizantă a parfumului? Mai exact a parfumului din gelul tău preferat pentru duș? Ei bine, se spune că notele aromate au in impact puternic asupra creierului, generând și influențând instant emoții. Astfel, poate că secretul relaxării nu constă într-o baie cu multă spumă într-o cadă elegantă, ci în alegerea gelului de duș cu aroma care ți se potrivește.

De obicei, după fiecare baie sau duș, prefer să mă răsfăț cu o cremă hidratantă pentru corp, de cele mai multe ori alegând ceva cu o aromă florală, elegantă și totuși fresh. Pentru mine acest pas a devenit obligatoriu, făcând parte din decalogul de reguli de igienă personală. Ador produsele de acest gen care se absorb imediat în piele, lăsând-o catifelată și parfumată. Instant am o stare de bine și simt cum stresul acumulat se diminuează.

Și dacă cele de mai sus totuși nu sunt destule, mă gândesc să mai acționez pe un plan: atmosfera din cameră. În acest sens, igiena aerului are și ea un rol cheie. Fie că preferi lumânările parfumate, fie acele bețișoare aromate, contează ca izul lor să fie pe placul tău și cumva difuz. Astfel că, înainte de a merge la duș aprind câteva bețișoare, iar când mă întorc fie le sting, fie le duc în altă cameră. Merg pe principiul „less is more”, preferând astfel ca aroma să fie una difuză, care să mă facă să tânjesc după ea.

P.S: produsele din fotografii se găsesc pe site-ul Notino 🙂
Iar pentru că în această perioadă ieșirile din serile de weekend s-au transormat în seri obișnuite, mi-am mai făcut un ritual: fiecare vineri este destinată unei noi cărți de citit, alături de un pahar cu vin dulce. Astfel chiar simt că mă deconectez complet, intru în altă poveste și îmi schimb gândurile.
Pe tine ce te relaxează? În ce ritual descris te regăsești? 🙂

Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity
Thank you so much!

6 gânduri despre “3 idei simple pentru o relaxare intensă 💆

  1. Idei la indemana oricui! Cum tot intrebat de modalitati de relaxare, eu in aceasta perioada am inceput sa petrec mai mult timp cautand informatii legate de anumite produse care ma intereseaza, inclusiv pe youtube sau chiar bloguri – cum e al tau. Incet incet devin si eu mare pasionata de beauty 🙂

  2. Bună, Alexandra! Foarte dragut articolul, iar de fotografii nici nu mai spun! Voiam sa te intreb despre gelul acela de dus si unde il gasesc? Seamana cu ceva de la Sabon, dar observ ca este alt brand! Iti multumesc anticipat :*

Lasă un răspuns