Îngrijirea tenului sensibil & uscat – cu CeraVe

Fiecare tip de ten are specificul său și, implicit, nevoi diferite. Tocmai de aceea, în funcție de tipul de ten, trebuie să alegem produsele care ni se potrivesc. În caz contrar, riscăm să avem diverse probleme cu acesta și să nu identificăm cauzele.
De când mă știu am avut de-a face cu tenul sensibil, care se irită ușor și care devine foarte uscat. Care sunt problemele cu care m-am confruntat? Ei bine, faptul că prin folosirea unui produs cu un procent mai mare de alcool (sau de mai multe tipuri), alături de parfum și diverși acizi, efectiv pielea mi se înroșea, inflama și reacționa ca atare. Aceste reacții durau fie o zi (în cel mai bun caz), ori chiar săptămâni. Mi-am găsit cu greu produsele care se potrivesc tenului meu, însă acum pot spune cu mâna pe inimă că a meritat așteptarea.

Cum mi-am dat seama ce produse mi se potrivesc și care nu?

Ei bine, pe lângă studierea amănunțită a multor articole & documentare ce țin de skincare, un aspect la îndemâna oricui este analizarea ingredientelor din compoziția produselor pe site-urile de specialitate. Acolo, în dreptul fiecărui ingredient, ar trebui să apară atribuția sa, alături de beneficii & riscuri. Astfel, am triat din produse și în final le-am ales pe cele care mi se potrivesc. Și cel mai important, nu am dat greș 🙂

Brandul CeraVe – adjuvantul tenului sensibil & uscat

Acum ceva timp am descoperit produsele acestui brand, iar de atunci le folosesc în mod constant. Până acum am încercat de la CeraVe doar produsele destinate îngrjirii tenului & mâinilor, însă mi-a fost suficient să-mi dau seama că este un brand cu produse de calitate și ingrediente sigure pentru tenul meu. Astfel, am descoperit produse destinate pielii uscate și foarte uscate, cu o textură lejeră, foarte hidratante, care se absorb imediat în piele și care o lasă foarte fină. Și iată produsele pe care eu le folosesc mereu, fiind nelipsite din rutina mea zilnică de îngrijire:

Singurul produs de curățare pentru ten pe care îl folosesc mai bine de un an este această emulsie pentru curățare, CeraVe Hydrating Cleanser. În general m-am ferit de aceste geluri de curățare pentru că, din experiențele trecute, acestea îmi uscau groaznic tenul. Cu acest produs, este altă poveste. Eu îl folosesc alături de dispozitivul de la Foreo, care asigură o curățare mult mai eficientă a tenului, eliminând toate impuritățile. Într-adevăr, acest cleanser are efect de hidratare, iar pielea mea se simte foarte catifelată după folosirea sa. Acesta conține acid hialuronic, ce contribuie la o mai bună hidratare prin stocarea umidității în straturile superioare ale pielii, alături de ceramide esențiale, ce ajută la reînnoirea barierei naturale a tenului. Totodată, acesta nu conține parfum și nici alcool, fiind un brand dezvoltat în colaborare cu medici dermatologi.

Următorul pas după curățarea tenului este hidratarea acestuia. Eu momentan folosesc CeraVe Moisturising Cream, o cremă hidratantă pentru față și corp, destinată pielii uscate și foarte uscate. În sezonul rece am folosit-o pe cea din fotografia de mai jos, iar vara obișnuiesc să folosesc varianta cu SPF, despre care v-am mai vorbit în articolele trecute. Îmi place această cremă întrucât deși este foarte hidratantă, se absoarbe imediat în piele, nu este deloc grasă/uleioasă. De asemenea, uneori o folosesc ca bază de machiaj, întrucât este foarte lejeră. Legat de ingredientele din compoziție, sunt foarte safe, mai ales pentru tenul sensibil. Astfel, la fel ca acel cleanser de mai sus, această cremă are acid hialuronic, ceramide esențiale, nu conține alcool și nici parfum.

Menționez că toate produsele brandului CeraVe sunt disponibile la Notino și mai mereu beneficiază de promoții și reduceri. Îmi place că de pe acest site pot alege și gramajul flaconului, alegând cantitatea care mi se potrivește. De asemenea, am observat că la Notino apar imediat produsele noi, deci aruncați un ochi să vedeți ce și cum 🙂
Tu ai încercat produsele acestui brand? Dacă da, cum ți s-au părut? Dacă nu, care te tentează? 🙂
Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity
Thank you so much!

15 gânduri despre “Îngrijirea tenului sensibil & uscat – cu CeraVe

  1. Chiar daca tenul meu e mixt(zona T grasa, uscat in rest), am incercat si eu aceste produse prezentate de tine si mi s-au potrivit destul de bine.

  2. Am incercat si eu cândva două din produsele lor. Nu au fost neapărat extraordinare pt mine, dar trebuie sa spun ca au fost bunicele. Gelul de spălare l-as incerca impreuna cu dispozitivul foreo

  3. Produsele CeraVe sunt perfecte pentru mine. Am folosit si eu cateva produse care m-au impresionat placut si printre acestea mentionez crema de maini CeraVe care este geniala si produsul de curatat fata varianta albastra. Trebuie sa incerc si aceste produse

Lasă un răspuns