Igiena orală: periuță clasică sau electrică?🦷

Vă spuneam pe Instagram că o seară care începe așa (poza 1),
trebuie să se termine astfel (poza 2):
Igiena orală – deși este un subiect foarte important, nu îl vedem așa des abordat în blogosferă. Bineînțeles, acest aspect face parte tot din sfera de beauty, iar un zâmbet frumos pornește de la o dantură îngrijită. Până acum ceva timp foloseam doar periuță clasică, întrucât am dinții extrem de sensibili și mă confruntam mai mereu cu sângerări gingivale, uneori chiar din senin. Bineînțeles, am fost la mai mulți medici stomatologi, fiecare dintre ei cu recomadările personale și profesionale, care erau destul de diferite. În final mi-am spus că voi folosi ceea ce mi se potrivește, pentru că așa ar fi mai bine pentru mine.
Eram mulțumită de periuța clasică, întrucât acum muult timp încercasem o periuță pe baterii, din aceea chinezească, care nu îmi plăcea deloc. În primul rând, îmi amintesc că era foarte abrazivă, iar acel tremurat electric era foarte deranjant. Cred că acea experiență m-a marcat destul de mult, adolescentă fiind, iar acest episod m-a tot urmărit de-a lungul timpului.
De fiecare dată când îmi schimbam periuța clasică, la fiecare 3 luni, după ce foloseam una nouă, aveam dureri de dinți, asta până mă obișnuiam cu ea, ori până se mai tocea. Și recunosc că uram acest aspect, iar până să fie ok, practic periajul danturii era doar de formă, să nu am conștiința încărcată de faptul că nu m-am spălat pe dinți…

43624688-a09e-403c-9425-e5456b1d96f5

Cum sunt la curent cu noile apariții, bineînțeles că am aflat despre renumita periuță electrică, în special despre cea de la Oral B. Inițial nu m-a tentat, raportându-mă la experiența negativă de acum mult timp, însă marea majoritate a prietenilor mei o foloseau și deja devenise un trend. Mă simțeam cumva pe lângă subiect și totodată îmi doream să știu ce este așa de interesant la ea. Nu am mai stat pe gânduri și mi-am comandat și eu o periuță electrică, tot de la oral B, o versiune standard, basic, pentru a vedea ce poate face.

Cred că prima barieră în vederea folosirii periuței electrice a fost frica durerii de dinți. Asta alături de sângerare. Bineînțeles, capetele periuțelor se pot schimba și există special create pentru dinții sensibili. Și culmea, chiar pentru cei sensibili am nimerit. Mi-a plăcut pentru că arăta modern, are timer, se încarcă cam o dată la 5-7 zile, depinde cât de mult o folosești.
După ce am folosit această periuță electrică de mai bine de un an, poate vă întrebați ce mi se pare diferit. Ei bine, în primul rând, este vorba despre periajul dinților. Cu periuța electrică vei obține un periaj profesional, care curăță mult mai bine dinții, mult mai bine decât o poți face cu o periuță clasică. În plus, faptul că are un timer, știi bine atunci când ai periat destul și că este cazul să te oprești. La periuța clasică poți insista destul de mult cu periajul și în fond să nu cureți mai nimic.

Tot din experiența proprie, pot spune că o periuță electrică va curăța mult mai bine spațiile dintre măsele sau gingii, uneori chiar prevenind apariția cariilor. Mi se pare că folosind o astfel de periuță dinții mei sunt mult mai curați și mă simt mult mai bine știind acest lucru. Se recomandă periajul de două ori pe zi, însă eu uneori o fac doar seara, înainte de culcare, întrucât am perioade în care dinții mei sunt foarte sensibili. Iar legat de pasta de dinți, eu o schimb destul de frecvent, însă momentan folosesc ceva de la Sensodyne.
M-aș întoarce la periuța clasică? Sincer, nu cred. Poate doar pe o perioadă foarte scurtă, pentru când plec undeva și nu am destul spațiu pentru cea electrică. Asta pentru că m-am obișnuit cu un periaj serios, care să îmi facă dinții curați. Care sunt principalele avantaje ale acestei periuțe electrice? Ei bine, curăță dinții individual, lustruiește smalțul dentar, îndepărtează placa dentobacteriană, indică perioada optimă de curățare și este compatibilă cu o gamă largă de capete de perie.

Tu ce periuță de dinți folosești? Ce părere ai despre cea electrică? 😀
Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity
Thank you so much!

7 gânduri despre “Igiena orală: periuță clasică sau electrică?🦷

  1. Și eu intenționez să îmi cumpăr o periuță de dinți electrică dar încă mai stau în dubii, nu știu ce marcă să îmi aleg. Voi arunca o privire și peste specificațiile modelului tău, poate, cine știe?

Lasă un răspuns