De Dragobete îți dăruiesc inima mea… de ciocolată! ❤

Luna iubirii, inimi, flori și cadouri scumpe care oricum, cumva, cândva, într-un mod sau altul, vor fi uitate (ups!). Nu mă înțelegeți greșit, și eu ofer cadouri, ba mai mult, serbez (oarecum) și această sărbătoare și mă bucur de ceea ce au de oferit aceste timpuri. Ideea cadourilor este discutabilă și nu intrăm acum în dezbateri ce țin de gusturi, însă eu personal prefer cadourile autentice, spontane și mai ales experiențele. Odată cu înaintarea în vârstă descoperi că de fapt altele sunt lucrurile care primează, și că o îmbrățișare strânsă sau un ceai fierbinte preparat când răcești de acea persoană specială din viața ta, fac mai mult decât orice cadou cu preț de 3-4 zerouri.

Anul acesta de Dragobete am primit o provocare de la prietenii de la Sano Vita, care demarează o campanie specială, în colaborare cu cei de la Answear.ro. Ei bine, ei m-au provocat să surprind persoana iubită într-un mod inedit, neașteptat și original, totodată fiindu-mi complici și trimițându-mi o mulțime de bunătăți, a.k.a produse sănătoase, fără zahăr adăugat, pe care eu deja le ador. De asemenea, mi-au mai trimis și un voucher utilizabil pe site-ul answear.ro, iar eu deja am plasat o comandă și acum… aștept să ajungă 🙂
Acestea sunt produsele de la Sano Vita, pe care vi le-am prezentat și pe InstaStories:

Cui și cum doresc să fac o surpriză romantică? 🙂

Bineînțeles, prietenului meu, pentru că îmi este mereu alături și reprezintă cea mai mare susținere. Dar și pentru că, la fel ca mine, și el adoră surprizele spontane. Astfel, de Dragobete i-am pregătit o prăjitură negresă, de-a dreptul delicioasă, în formă de inimă. Recunosc, prăjitura a fost foarte ușor de făcut, iar rezultatul este, cu siguranță, peste așteptări.

Prăjitură negresă vegană, cu pudră de roșcove (karob)

Ingrediente

Pentru blat:

  • 500 g faină
  • 250 ml apa minerală
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri de zahăr brut Sano Vita
  • 5 linguri de karob (pudră de roșcove) Sano Vita
  • 200 de grame de migdale Sano Vita pe care le pisați sau măcinați
  • 300 g cremă tartinabilă de ciocolată

Pentru glazură:

  • 6 linguri de karob Sano Vita
  • 2 lingură zahăr brut Sano Vita
  • 2 lingură ulei (eu am folosit de cocos)
  • 6 linguri de apă
  • Opțional: frișcă și merișoare confiate pt ornament

Mai întâi am cumpărat o tortieră cu suprafața de jos detașabilă, în formă de inimă, pentru ca negresa să arate de efect, în ton cu tematica acestei luni. Precizez faptul că această negresă poate fi considerată de post, este foarte ușor de făcut și nu necesită prea multe ingrediente. Pentru blat am amestecat mai întâi toate ingredientele solide menționate, urmând ca mai apoi să le încorporez pe cele lichide. Am ales să folosesc în loc de cacao pudra de roșcove de la Sano Vita, denumită și Karob, întrucât este mult mai sănătoasă, este recomandată și copiilor mici, întrucât spre deosebire de pudra de cacao obișnuită, aceasta nu conține cofeină, gluten, lactoză sau colesterol. De asemenea, această pudră este bogată în minerale, fibre alimentare și calciu, fiind un antioxidant de excepție. Totodată, aceasta are un gust foarte plăcut, cumva de cacao, doar că mai moderat și mai gustos. Revenind la rețetă, după ce am amestecat aceste ingrediente pentru compoziția blatului, am preîncălzit cuptorul electric. Mai apoi, când acesta a ajuns la temperatura de 180 de grade, am pus tava la cuptor pentru 40 de minute.
În timp ce prăjitura se afla la cuptor, am pregătit glazura, care se face extrem de simplu și este foarte delicioasă. Pentru a obține glazura trebuie să amestecați zahărul, pudra de roșcove, uleiul și apa, iar apoi să le puneți pe foc până când acest conținut dă în clocot. Mai apoi, glazura se toarnă peste prăjitură.

Acesta esre rezultatul final, care mă încântă foarte mult! Am ales să ornez prăjitura cu puțină frișcă și merișoare uscate pe deasupra. Sunt foarte mulțumită de cum a ieșit negresa (și surpriza în sine) și vă asigur că are un gust demențial! Bineînțeles, am terminat prăjitura în aceeași zi în care am și gătit-o pentru că ne-a plăcut extrem de mult! Prietenul meu a fost foarte încântat, iar cu o asemenea prăjitură chiar nu ai cum să dai greș!

Dragii mei, am pentru voi o mare surpriză, mai exact un concurs foarte fain! În colaborare cu cei de la Sano Vita realizez un concurs pe pagina de Facebook Vox of Vanity, la care vă invit să participați. Aveți șansa de a câștiga toate produsele din fotografia de mai sus, alături de un voucher de 50 de lei, utilizabil pe site-ul Answear.ro. Link aici: https://www.facebook.com/voxofvanity/photos/rpp.240362376035127/3537517196319612/
Totodată, vă ofer un cod de reducere de -15% pe site-ul www.sanovita.ro, utilizând codul „ANSWEAR” 🙂
XoXo, Ale
Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity
Thank you so much!

 

 

18 gânduri despre “De Dragobete îți dăruiesc inima mea… de ciocolată! ❤

  1. Pregatiri foarte frumoase in luna iubirii!! Cred ca a iesit delicios aceasta inima!!! Imi plac mult produsele de la SanoVita! Mersi si pentru reducerea pe Answear!

  2. Foarte apetisanta inimioara ta. Ce poate fi mai bun daca nu o prajitura cu foarte multa ciocolata si avand in vedere ca este vorba de Karob … poate fi gustata si de cei mici

Lasă un răspuns