5 pași simpli pentru un efect de buze mărite

Într-adevăr, machiajul ochilor este unul dintre cele mai discutate subiecte din sfera de machiaj, întrucât acesta este primul care se observă la un look. Însă ce spui de machiajul buzelor? Din punctul meu de vedere, acesta este, de cele mai multe ori, cu mult mai important. Pe lângă faptul că un ruj poate schimba radical și complet întregul look, machiajul buzelor se poartă mult mai des. De câte ori ai purtat doar ceva pe buze, fără ca tenul sau ochii să fie încărcați de ceva?
Se pare că moda cu acidul hialuronic din buze s-a cam trecut, din fericire, iar trendurile din ultima perioadă propun o tehnică inedită de mărire a buzelor, însă doar din machiaj, folosind doar produse cosmetice. Pare ireal, nu? Am făcut research, am testat și probat diverse tehnici, iar rezultatul a fost cel așteptat. Iar după ce am postat cele mai recente fotografii purtând look-urile pe care le-am realizat, am primit mai multe mesaje în care s-a regăsit frecvent întrebarea: „ți-ai făcut ceva la buze?”. Iar răspunsul este simplu: am învățat o tehnică prin care obțin acel efect de buze mărite. Tehnica este simplă și o poți realiza și tu, urmând pașii de mai jos:

Hidratarea buzelor

Acest aspect este esențial, întrucât buzele trebuie să fie pregătite pentru ceea ce urmează. Mai ales dacă alegi să optezi pentru un finish mat și folosești un ruj mat, care se usucă, există șanse extrem de mari ca buzele să se usuce și să arate inestetic. Deci, hidratarea pe primul loc, și nu doar înainte de aplicarea unor produse pentru buze, ci mereu, pentru ca buzele tale să arate perfect.

Iluminare

Partea superioară a buzelor poartă denumirea de arcul lui cupidon, semânând fie cu un arc & cu un început de inimă. Un truc pentru a obține un efect de buze mai mari, este să aplici fie iluminator pe partea superioară, fie un corector deschis la culoare. Eu folosesc o paletă pentru corectare Color Correcting de la NYX, care este extrem de utilă, mai ales că o folosesc și pentru pasul următor:

Conturare

Procesul de obținere a efectului de buze mărite nu se termină aici! Este foarte important ca în partea de jos a buzei, în cea rotunjită, să adăugăm un corector de culoare maro, cum este cel din paleta corectoare de mai sus, pentru a crea un efect de umbră. Astfel, buzele tale vor părea mult mai mari datorită acestui efect obținut!

Creionarea buzelor

După ce ați hidratat, iluminat & conturat zonele menționate, e timpul pentru creionarea buzelor! Acest pas este foarte important, întrucât definirea buzelor este cea mai vizibilă. Eu aleg să folosesc creioanele de la NYX, întrucât mi se par foarte cremoase, iar nuanțele lor sunt extrem de frumoase! Prefer creioanele care pot fi ascuțite, întrucât mă bucur mai mult timp de produsul respectiv.

Aplicarea rujului

Dacă îți dorești un finish mat, iar buzele să arate impecabil și să nu fie uscate, îți recomand rujurile Soft Matte Lip Cream, tot de la NYX, care au o textură lejeră, sunt rezistente și, mai mult de atât, se simt foarte confortabil pe buze. În plus, sunt disponibile în foarte multe nuanțe care arată splendid.
Mai jos atașez și câteva fotografii în care am aplicat tehnica menționată:

P.S: Găsești toate produsele menționate pe site-ul Notino, la un preț foarte tentant.
XoXo, Ale
Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity
Thank you so much!

10 gânduri despre “5 pași simpli pentru un efect de buze mărite

  1. Draga mea, cat de util este acest articol! Nici n-ai idee! Am folosit si eu tehnica prezentata de tine si iti sunt vesnic recunoscatoare! La cat mai multe articole de acest gen!

Lasă un răspuns