Healthy & Bio Food – Cum mi-am schimbat stilul de viață

Dacă la fiecare început de an îmi propuneam o listă pe care notam ce aș vrea să schimb sau să realizez, anul acesta a fost mai diferit. Asta pentru că nu am mai făcut nicio listă, fiind convinsă că vreau ca lucrurile să se întâmple pur și simplu, spontan. Desigur, una dintre dorințele mele a tot fost să mănânc mai sănătos, să consum mai multe fructe și legume, mai puține alimente de origine animală și cu siguranță muult mai puține dulciuri. Și nu, nu e un moft, ci acum chiar simt că așa cere și organismul meu. Astfel că, dacă înainte îmi propuneam de exemplu să nu mai mănânc fast-food, făceam ce făceam și tot ajungeam la KFC. Dar acum lucrurile stau altfel. Am devenit tot mai pasionată de gusturile naturale, mai ales că în ultima perioadă am descoperit produse bio, pe care le-am îndrăgit încă de la prima bucățică.
Despre produsele bio v-am mai tot scris în articolele trecute, însă cu fiecare vizită în dm Drogerie Markt identific altele noi și realizez că mai am multe de împărtășit cu voi. Dacă în mod obișnuit vorbeam despre produse cosmetice, în mod special despre palete cu cele mai crazy nuanțe sau pigmenți neobișnuiți, simt că mă pasionează foarte mult și această zonă de healthy & bio food, pentru că da, are un impact covârșitor asupra noastră, iar eu am realizat acest aspect pe pielea mea. La propriu. Cred că de multe ori nici nu ne dăm seama că multe din problemele tenului au alimentația ca drept cauză directă. Și nu numai. Iar eu am observat acest aspect când consumam fast-food.
Luna aceasta la dm am descoperit o mulțime de bunătăți, iar o marte parte dintre ele le-am postat și la InstaStories. Printre produsele achiziționate se numărau și cosmetice (bineînțeles, nu se putea altfel), însă majoritatea au fost din gama dm Bio, marcă proprie dm.
Știți că în acest sezon sunt „în trend” virozele și gripele de tot felul, iar cu toții putem fi de acord că este mult mai ușor să prevenim o astfel de situație, decât să o tratăm. În acest sens, eu am grijă să îmi cresc imunitatea, consumând atât fructe ce conțin vitamina C, precum și anumite capsule adjuvante. La dm am găsit niște pastiluțe cu propolis și miere de manuka de la Mivolis, care sunt geniale! Sunt recomandate pentru durerile în gât, având un efect emolient, după simțind gâtul moale și cumva hidratat (uns). Cutiuța are 24 de pastiluțe, iar prețul ei era de 10 lei atunci când am cumpărat-o. Ulterior am trecut să-mi mai iau încă o cutie, dar nu am mai găsit, semn că și alte persoane au pus ochii pe ele.
Când vine vorba de snack-uri, chipsurile nu reprezintă o alternativă, ci mai degrabă semințele sau fructele uscate. Astfel, printre preferatele mele se numără migdalele, dar și caju! Cred că le-aș consuma continuu, întrucât sunt extrem de sățioase și totodată sănătoase! Uneori le mai includ în smoothie-uri sau iaurturi, dar ador să le consum așa ca atare, ca o gustare între mese. O altă descoperire recentă o reprezintă untul de arahide – eu care înainte nici nu voiam să aud de el, acum am devenit dependentă! Are un gust sărat (eu fiind deja mega-fană a caramelului sărat), acceptabil, cu o aromă genială! Sunt momente în care îl consum ca atare, fie cu banană, fie cu biscuiți. Dacă nu l-ați încercat, e musai să o faceți 🙂
Probabil vedetele acestui articol vor fi mini-clătitele americane pe care le-am pozat și postat peste tot, și despre care toată lumea m-a întrebat. În mod special de siropul de arțar! Dar să începem cu începutul, pentru că aceste pancakes nu conțin deloc zahăr, iar în loc de făină de grâu, am pus făină de cocos – un adevărat răsfăț! Are o aromă deosebită, iar pentru a amplifica această savoare am adăugat fulgi de cocos și banană pisată. Cireașa de pe tort a fost de fapt siropul de arțar, care mă duce mereu cu gândul la Canada! Recunosc, a fost prima dată când l-am încercat, însă a fost love at first bite! Are o aromă interesantă, aromată, dar nu dulce din acela ca zahărul. Între clătite am pus creamă de ciocolată și cocos, luată tot din dm, despre care v-am mai scris și în articolele anterioare. De menționat faptul că aceste produse nu conțin zahăr, nici alte ingrediente nocive ori e-uri, sunt bio, iar prețurile lor sunt mai mult decât accesibile.
Poate că pentru unii a mânca sănătos, consumând produse bio, poate însemna un moft. Pentru mine încet, încet devine un stil de viață, a cărui beneficii le descopăr zi de zi, pe pielea mea. Dacă în trecut nu eram atrasă de aceste produse, era din simplul fapt pentru că nu le încercasem și îmi imaginam că au un gust fad. Nimic mai greșit! Când mergeți în dm Drogerie Markt, dați fuga și la raionul cu produse bio, pentru că veți găsi o mulțime de minunății!
XoXo, Ale
Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity
Thank you so much!

10 gânduri despre “Healthy & Bio Food – Cum mi-am schimbat stilul de viață

  1. Dacă nu vedeam pe blogul tău aceste produse bio, nici n-aș fi știut că se găsesc în dm! Într-adevăr, ce e drept, dm-ul de lângă mine e destul de micuț și destul de frecventat, astfel că nu intram prea des. Dar am fost acum o săptămână și ceva, în altul mai mare (în cel din Sun Plaza) și efectiv am plecat de acolo cu un coș plin de bunătăți! Am găsit o mulțime de feluri de mâncare, chiar și batoane! Unde mai pui că mi-am luat și quinoa (!!!), eu care înainte nici nu voiam să aud de astfel de legume. Deci da, se poate! Și cum ai zis și tu, avem tendința să considerăm un moft, dar de fapt e o necesitate! Felicitări pentru articole, informații și fotografii! Pentru mine ești o muză, căci mă inspiri mereu! Te cuprind 😀

  2. Si eu am remarcat in dm siropul de artar dar mi-a fost frica sa nu fie prea dulce! Acum chiar ma bate gandul sa il incerc si imi pare rau ca nu l-am cumparat atunci… Sper sa mai gasesc!

  3. Si eu am descoperit o gramada de chestii faine la dm! Nici nu ma asteptam! Uite ca la dm de langa mine nu am vazut siropul de artar 🙁

Lasă un răspuns