Eu vreau să salvez lumea! Tu? 🌍 Despre sustenabilitate și cum să acționezi conștient

În ultima perioadă unul dintre cele mai fierbinți subiecte la nivel mondial a fost discursul adolescentei Greta Thunberg. Ea a readus în lumină o problemă gravă a societății actuale, la care vrem să închidem ochii, crezând că nu o mai vedem. Să credem că dispare de la sine, fără ca noi să facem nimic. Dar ne înșelăm. Acțiunile noastre nu numai că distrug mediul în care trăim, ci și pe noi, alături de generațiile ce vin. Dar nu vrem să ne dăm seama, nu vrem să conștientizăm. De fapt nu vrem să recunoaștem.

Imagini pentru Greta Thunberg quote

Subiectul cheie din articolul de astăzi este sustenabilitatea, sau ce ai putea face tu, cititorule, pentru a minimiza efectele negative asupra mediului. Sau cum ai putea trăi fără a epuiza resursele disponibile? Mereu avem tendința să credem că suntem o entitate mult prea mică pentru a schimba ceva la nivel macro. Prima problemă este de fapt cp aveam această gândire. Pentru momentul de față contează chiar și cele mai mici eforturi, care vin de la indivizi izolați. Totuși, de undeva trebuie să înceapă treaba asta cu salvarea mediului, nu?

img_2432

Sunt un om simplu, nu am superputeri. Însă pot ajuta, pot avea un stil de viață prietenos cu mediul și totodată sănătos. Cum? Uite primii 3 pași extrem de simpli:

1.Evită consumul de plastic

Folosește cosmetice naturale, optează pentru periuțele din lemn și folosește săpun solid, cu ambalaj din hârtie (sau poți reutiliza recipientul actual) – acestea sunt doar câteva acțiuni mici, dar cu impact macro!

2.Alege gustul BIO

Alimentele BIO nu numai că sunt foarte sănătoase, ci și gustoase! Și să nu uităm: și sățioase! Alege alimentele naturale, fără aditivi, consumând mai multe legume, fructe, cereale, precum și produse obținute din acestea! Eu am găsit o mulțime de produse la DM, mai exact cele din gama dm Bio, fiind surprinsă de gustul autentic al sucurilor naturale, biscuiților tip turtă dulce, cerealelor, etc.

3.Alege produse cu ambalaj din PET 100% reciclabil

Astfel, contribui la economisirea energiei și a materiilor prime. Eu am descoperit de curând produsele din gama Profissimo, care se găsesc la DM. Acestea se înscriu în categoria produselor pentru casă & curățenie, iar pe lângă faptul că au un preț accesibil și sunt calitative, ele mai sunt și prietenoase cu mediul.

9427f422-12f3-4269-8960-4b4fdd52fb48

Luna aceasta DM Drogerie Markt România a demarat campania „Acționăm conștient”, prin care a atras atenția asupra importanței unui mod de viață sustenabil, promovând produse foarte faine în acest sens, alături de reduceri și prețuri promoționale. Răsfoind catalogul curent poți să înveți diverse sfaturi utile despre cum poți acționa conștient pentru a proteja mediul. Mie personal mi se pare o inițiativă demnă de lăudat, pentru că în era consumerismului există și branduri asumate, care doresc schimbarea în bine a societății.

Tu ce acțiuni întreprinzi pentru un mod de viață sustenabil? Cum ajuți mediul și ce schimbări ai făcut în acest sens? 🙂

36 de gânduri despre “Eu vreau să salvez lumea! Tu? 🌍 Despre sustenabilitate și cum să acționezi conștient

  1. incerc sa produc cat mai putine deseuri, sa refolosesc ce si cat pot, aleg produse in ambalaje mai mari, aleg produse bio și eco certificate, mi-as dori sa pot face mai mult.

  2. Si eu incerc sa reduc pe cat posibil consumul de plastic, incerc sa reciclez tot ce se poate (carton, sticla, plastic, aluminiu) si sa refolosesc recipetele care pot fi refololosite. Extra, incerc sa nu fac risipa de apa, energie sau mancare. Simt ca nu e corect ca eu sa irosesc resurse in timp ce altii ar da orice sa le aiba.

  3. Eu încerc să folosesc cât mai multe produse bio, să reciclez, să refolosesc. Știu că e puțin, trebuie să mă mobilizez și să fac mai multe.

  4. Noi reciclam plastic, hartie/carton, metale, sticle. Le ducem o data pe saptamana la reciclat. Uleiul il strangem intr-o sticla si il ducem la țară, painea tare la fel. Incercam cum putem sa protejam mediul inconjurator.

  5. Sincera sa fiu, nu-mi propun nimic de genul. Cred ca fiecare om trebuie lasat sa mearga pe drumul lui, sa aiba responsabilitatea propriilor alegeri. Cand influentezi pe altul si iese rau, tu esti vinovat. Asa ca, de ce sa ies prost, doar pt ca am vrut sa ajut?

    1. Oana, nu este vorba despre influentat aici. Ci de intelegere. Oare cand vom intelege ca risipa pe care o facem, alaturi de neglijenta, dauneaza tuturor? Vorbesc aici de obiceiuri prostesti de care trebuie sa ne debarasam. Poate nu ai inteles exact ce am vrut sa transmit 🙂

  6. Este bine sa fim mai responsabili cu mediul si sa incercam sa reducem din locurile in care se poate… E nevoie de multa educatie si informatie. Tare faine produsele din DM! Si eu cumpar des de la ei si imi place ca pun accent cu gamele lor pe sustenabilitate. ^_^ 😍

  7. Am redus drastic plasticele de orice fel, am luat tot felul de măsuri dar nu știu câți înțeleg să facă măcar atât cât pot și ține de ei.

  8. Nu pot sa spun ca fac ceva pentru mediu doar ca incerc sa consum produse cat mai bune pentru organism. Ma tenteaza toate propunerile tale si stiu ca in DM gasesc multe produse sanatoase

Lasă un răspuns