De Ziua Iei mă îmbrac cum se cuvine

Portul românesc ascunde o fascinație aparte, alături de o istorie scrisă de strămoșii noștri, în care ne regăsim mereu, indiferent de moment. Straiele tradiționale impresionează mai întâi prin modelele unice, datorită culorilor vibrante. Mai apoi se evidențiază stilul lor deosebit, pentru ca ulterior calitatea și minuțiozitatea cu care sunt lucrate să te captiveze profund. Dacă noi suntem atât de impresionați de ele, imaginați-vă cum sunt străinii. Și pot să confirm asta 🙂

Cum tot am vorbit despre articole vestimentare cu motive tradiționale, a venit momentul să scriu și despre mândra ie, cea mai râvnită piesă vestimentară. Și bineînțeles, am lăsat acest subiect fix pentru ziua de azi, când serbăm Ziua Universală a Iei. Mai întâi, trebuie să știm că nu trebuie să așteptăm această celebrare pentru a purta ie, ci o putem purta atunci când avem un eveniment special sau vrem să strălucim prin ceea ce ne definește.
Pentru această zi am ales să port o ie deosebită, tradițională, lucrată handmade, cu motivul brândușei sălbatice, de pe Anilu.ro. Acest model are floricele brodate, care oferă un aer elegant și arată extrem de drăguț. Ia are un decolteu foarte frumos realizat, cu bentiță tot brodată manual, mânecile fiind ample și prinse la încheietura mâinii, formând un efect de clopot, care are o dantelă tot brodată, care arată splendid! Unde mai pun și faptul că este foarte comodă, ușor de purtat și chiar versatilă! 🙂

O ie românească nu trebuie să-ți lipsească din casă!

Iile deosebite se găsesc extrem de greu, iar modelele unice, care să și transmită autenticitate și mai greu. Tocmai de aceea, am zis să vă spun și câteva lucruri de pe site-ul Anilu. Toate iile de pe site sunt lucrate manual, broderiile sunt impecabile, cusute de meșteri artizani autentici, astfel că poți să alegi dintre zeci de modele deosebite, fie brodate cu motive florale, fie cu mătase. IIle tradiționale Anilu sunt realizate exact ca odinioară, aducând la viață modele de ii românești foarte vechi. Iile stilizate sunt brodate manual cu motive din folclor, însă sunt și modele mai simple, care pot fi foarte ușor integrate într-o ținută mai casual. O ie românească sau o rochie brodată manual  pot fi alegerea inspirată pentru o ținută de vară sau pentru un cadou, cu atât mai mult cu cât sunt confecționate din material natural, din bumbac.

Pe lângă iile de poveste, parcă desprinse din basme, pe Anilu găsiți și rochii de ocazie, care păstrează același farmec, fiind lucrate cu multă pasiune și având modele deosebite. Rochiile brodate manual sunt foarte feminine și confortabile, putând fi purtate la orice ocazie, în funcție de styling-ul pentru care optăm. Este important să precizez și faptul că iile Anilu pot fi personalizate la cerere, cu un anumit model de broderie; toate modelele pot fi lucrate și la comandă, în cazul în care un client dorește alte măsuri decât cele standard. Magazinul este doar online, însă livrează în toată țara și oriunde în lume. Clienții pot plăti prin ramburs, dar și cu cardul, precum și în rate.

Ia românească a devenit un must-have în garderoba oricărei fashioniste. Tocmai de aceea modelele de ie pot fi adaptate unei ținute actuale și purtate atât la serviciu, cât și seara, la o ieșire în oraș cu prietenii, în combinație cu piesele vestimentare preferate din garderobă. O să descoperi broderii spectaculoase, unele dintre ele reproduc motive cusute în urmă cu zeci de ani, pe ii tradiționale vechi. Fiecare ie este o bijuterie vestimentara brodată manual, tocmai de aceea este o alegere inspirată, care va aduce un plus de strălucire și feminitate oricărei ținute.

XoXo, Ale
Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity
Thank you so much!

15 gânduri despre “De Ziua Iei mă îmbrac cum se cuvine

  1. Sunt extraordinare aceste piese vestimentare!
    Au în ele povești, iubire, tradiții, taine și lacrimi.
    Iubesc iile!
    Felicitări!

  2. Iubesc ia si am si eu 2, le port ori de cate ori am ocazia si inspecial cand ies din tara 🙂 Aceasta iti vine perfect

  3. Tare adevărat!! O iie faină chiar nu ar trebui să ne lipsească. 😍😍 Eu caut iia perfectă pentru mine de ceva ani, dar încă nu am nimerit un model care să îmi placă așa mult. A ta e foarte frumoasă!!

Lasă un răspuns