Bloggers Read: Povestea mea – Michelle Obama

Michelle Obama este printre singurele personalități din sfera politică ce m-a impresionat, fiind mereu o prezență valoroasă, un suflet cald, genul acela de persoană cu o inteligență exemplară, ce are mereu cuvintele la ea. Sau, mai bine spus, omul potrivit la momentul potrivit. Într-o lume a masculinității tindem să facem abstracție de influența unei prezențe feminine, catalogând ceea ce se întâmplă doar un efect al propriilor abilități sau pur și simplu destinul.

Michelle Obama, pentru cei care nu știu deja, este soția celui de-al 44-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama. Probabil că mulți vor spune că ea s-a bucurat de prea multă mediatizare, în fond de prea multă importanță, însă câți dintre aceia știu cu adevărat rolul pe care l-a avut Michelle în viața lui Obama? Se spune că o femeie este oglinda unei familii, însă rolul lui Michelle nu a început odată cu viața de familie, ci mult mai înainte. Mai exact, ea a fost cea care l-a îndrumat, mentorat și integrat pe Barack Obama în domeniul juridic, atunci când el încă era student la Harvard și dorea să realizeze un stagiu de practică într-un cabinet de avocatură de renume la vremea respectivă. Iar acesta este doar un exemplu de început.

Dar, să începem cu începutul. Povestea mea reprezintă biografia lui Michelle Obama, scrisă chiar de ea însăși, fiind de o sinceritate nemaiîntâlnită și evocând o adevărată lecție de viață. Pe măsură ce parcurgi primele pagini poți remarca simplitatea în care trăia, stilul de viață simplist, precum și familia modestă din care provenea. Totodată, se conturează o dimensiune ce evidențiază valorile după care Michelle se ghida, valori ce s-au reflectat mereu în fiecare prezență a sa. Bineînțeles, printre acestea se numără respectul pentru familie și pentru cei în vârstă (iar aici putem vorbi atât despre bunici și mătuși, cât și despre fratele ei, Craig).

Firea sa luptătoare își are rădăcinile în copilărie, când întreaga familie, dar mai ales ea, a trebuit să se confrunte cu discriminarea, întrucât făceau parte din acea minoritate de culoare și nu aveau drepturi egale cu rasa albă. Încă de pe atunci se poate observa tăria sa de caracter și dorința de a-și depăși atât propria condiție, cât și propriile limite. Pe parcursul lecturii ai tinde să crezi că vei găsi întâmplări ieșite din comun, care să te frapeze, însă nu este așa. Asta pentru că esențele tari se țin în sticluțe mici, iar Michelle întruchipează perfect această zicală. Astfel că, este foarte interesant de urmărit fiecare învățătură sau lecție de viață pe care ea o desprinde din ceea ce i se întâmplă.

Definită de corectitudine, perseverență, determinare și sinceritate, Michelle ajunge să lucreze într-unul dintre cele mai de prestigiu cabinete de avocatură din Chicago, unde mai apoi îl întâlnește pe Barack Obama. Relația dintre ei evoluează destul de rapid și este interesant de remarcat evoluția celor doi. În acest sens, Michelle realizează că nu practică această meseria pentru că aceasta este voința ei, ci mai mult din imboldul de a se autodepăși. Această conștientizare nu vine ca un regres, ci din contră, este mult mai important să realizezi ceea ce nu ți se potrivește pentru a fi în locul în care trebuie să fii. Experiența sa a fost unul dintre aspectele care l-a ajutat cel mai mult pe Barack în evoluția sa, chiar și drumul spre itinerariul politic a fost conturat de Michelle.

Dacă mă întrebați pe mine, această carte are un gram de motivație latentă, care e însă suficient pentru a trezi în fiecare perseverența de care avem nevoie. Din experiențele lui Michelle avem de învățat, întrucât sunt cele mai cotidiene întâmplări, în care fiecare dintre noi se regăsește. În cele peste 600 de pagini pierzi șirul cuvintelor, foilor, chiar și a timpului. Este o carte pe care o citești pe nerăsuflate, indiferent că o admiri, sau nu, pe Michelle. Și cred că asta nici nu contează, pentru că la final îi vei înțelege valoarea și rolul.

Quick tip: găsiți această carte pe Libris și, pe lângă transport gratuit, mai beneficiați și de reducerea curentă 🙂

 

XoXo, Ale
Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity
Thank you so much!

10 gânduri despre “Bloggers Read: Povestea mea – Michelle Obama

  1. imi place maxim de michelle obama. mi se pare genul de femeie care stie ce vrea si cred ca a fost o prima doamna veritabila. eleganta, cu bun gust, corecta si sensibila, asa fiind ea ca o om, nu purtand o masca

  2. De la lansarea acestei cărți mi-am dorit să o citesc !
    Am avut norocul să o primesc împrumut de la prietena mea Georgiana și am început să o citesc. Este așa cum m-am așteptat și cum o spui și tu.

Lasă un răspuns