Review: Fior, Ador, Susur – cosmetice naturale byCodru

Știți că sunt mare fană a cosmeticelor naturale, cu ingrediente bio și atent preparate. Ei bine, astăzi vă voi prezenta câteva fito-dermatocosmetice, realizate homemade de către cosmetologul Codruța Ranciog, produse ce reprezintă amprenta vie a plantelor. Și țin să menâionez că aceste cosmetice mi-au atras atenția încă de când le-am văzut, datorită aspectului freindly și a grijii cu care sunt realizate, atât din perspectivă vizuală, cât și din cea a componentelor.
Când vine vorba de îngrijire, sunt foarte reticentă la produsele din comerț, care au în compoziție diverse substanțe nocive pe termen lung și care mai mult distrug tenul, pielea sau corpul decât să le ajute. Tocmai de aceea, prefer produsele pe cât se poate de naturale și eco-friendly. Așadar, în acest tipar se încadrează produsele de la brand-ul byCodru despre care voi scrie în acest articol. Eu am folosit trei produse în ultimele săptămâni și pentru că mi-au plăcut foarte mult, am zis să vă povestesc și vouă.

0404faba-ff0f-4c2f-904c-7bee50c55cf0

Primul dintre ele, cel care m-a atras din prima, a fost crema anticearcăn, antiage, din gama Fior. Nu conține parfum, însă are o aromă fresh și delicată, ce mă duce cu gândul la frezii. Are o consistență cremoasă dar foarte fină, se absoarbe imediat în piele, iar o cantitate micuță este mai mult decât suficientă. Eu o folosesc mai ales atunci când mă dau cu anticearcăn/corector și fond de ten. În rest, o folosesc atât dimineața, cât și seara, întrucât îmi simt pielea din jurul ochilor mult mai relaxată după aplicarea sa.

3092bf36-c35b-4b53-8555-3ba739ee422c

Această cremă acționează atât asupra cearcănelor, cât și asupra ridurilor fine. Mie mi se întâmpla să am cearcăne chiar dacă dormeam destul, însă după ce am început să folosesc această cremă, parcă acel mov de sub ochi a început să se estompeze. În componența sa se regăsesc următoarele ingrediente: apă de albăstrele, coenzima Q10, ulei de migdale, ulei de caise, ulei de orez.

896cb6b0-f1d8-4236-b800-e829ee6c35bd

Din gama Ador, am folosit untul de corp, cu efect regenerant. Acesta are la bază unt de shea, cocos și zmeură. Cred că vă imaginați că aroma sa este una dulce, însă nu greoaie, ci delicată și oarecum fresh. Fiind unt de corp inițial m-am gândit că va avea o consistență foarte grasă și se va absorbi destul de greu în piele. Însă nu a fost deloc așa!

01d2e26c-7d49-4d74-9a35-4baab368e7ff

Are o textură cremoasă, iar când este întins pe piele acest produs devine lichid – similar untului de cocos. Nu este deloc uleios și se absoarbe foarte repede în piele. Pe lângă faptul că este regenerant, eu am observat că este și un bun calmant al pielii iritate. Astfel că, după epilare, aplicarea acestui unt de corp mi se pare esențială. Totodată, se recomandă aplicarea lui pe pielea semi-udă, imediat după duș, pentru o absorție și mai rapidă.
Ultimul dar nu cel din urmă, este uleiul de corp din gama Susur, cu efect de relaxare. Acesta vine cu o pipetă, care face dozarea acestui produs mult mai facilă. Acest produs are o textură uleioasă, cu un nivel mediu de absortie. La baza sa stau următoarele ingrediente: migdale, lavandă, portocală, mușețel și struguri. La fel precum produsele anterioare, acest ulei nu conține parfum, conservanți sau coloranți. Relaxare, hidratare și catifelare – cam așa aș descrie eu acest ulei, iar starea pe care o am după ce îl folosesc nu poate fi transpusă în cuvinte. Totodată, este un fel de tratament pentru piele, mai ales pentru cea uscată și mai ales în acest sezon.

1abd646c-a33d-42ee-95de-90c4577273ee

Fiind un ulei relaxant, devine și un remediu excelent pentru combaterea migrenelor, a durerilor de cap, anxietăţii, depresiei, a tensiunii nervoase sau a stresului emoţional. Aroma răcoritoare elimină epuizarea nervoasă şi neliniştea, readucând armonia între trup, suflet și gânduri.
Aceste fito-dermatocosmetice de la byCodru m-au impresionat atât datorită efectelor sale imediate, cât și a aspectului. De exemplu, untul de corp avea un sigiliu foarte simpatic, cu ingretientele din compoziție. Acestea sunt produse naturale, care te ajută să fii mai aproape de natură și să îți recapeți pielea perfectă. Este important de precizat faptul că nu au reacții adverse, acest fapt datorându-se ingredientelor naturale din compoziție. Iar faptul că acestea sunt realizate de un cosmetician, îmi dă și mai multă încredere să le încerc. Așadar, deja am pus ochii pe alte câteva produse delicioase și sper să apuc să le încerc cât de curând.

7cfecd05-73a9-43a0-a025-f4d6bc40eda2

Today changes with you! 
XoXo, Ale
Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity
Thank you so much!

23 de gânduri despre “Review: Fior, Ador, Susur – cosmetice naturale byCodru

  1. Produsele naturale ar trebui să le inlocuiasca, cu timpul, pe cele cu prea multe ingrediente plastice. Eu sunt mare fan produse cosmetice naturale si incerc sa ma axez pe ele.

  2. asta e marele avantaj al produselor naturale – ca pot fi folosite chiar si pe cea mai sensibila piele, chiar si dupa epilare, cand stim toate ca pielea este foarte usor de suparat si nu este recomandat sa folosim orice fel de produs daca nu vrem sa trezim cu iritatii, usturimi, mancarimi.

  3. In ultima vreme am inceput si eu sa acord tot mai multa atentie produselor de ingrijire si prefer sa le aleg pe cele bio in detrimentul celor din comert. Vreau sa imi i-au si eu uleiul de corp din gama Susur pentru ca am o piele foarte uscata si deshidratata.

  4. Mi-ar placea sa incerc anticearcanul. Imi plac ambalajele produselor, au asa un aspect deosebit si elegant, care te fac sa le vrei.

Lasă un răspuns