Pigmenți sau farduri obișnuite? – AMA Pigments review, swatches, looks

Machiajul este o artă ce nu va înceta vreodată să mă surprindă. Cei care credeau că le-au văzut pe toate se înșeală, iar cei care credeau că își pot păstră aceleași preferințe în timp… ei bine, li s-a demonstrat contrariul. Și afirm aceste lucruri întrucât și eu am făcut parte din aceste două categorii. Eu întotdeauna am rezonat cu nuanțele mate, cu cele nude, cuminți și cumva clasice. Aproape de fiecare dată când mă gândeam la o nuanță mai țipătoare sau chiar glitter: fie spuneam că nu mă definesc sau nu mi se potrivesc; fie aveam scuza cu o ocazie (foarte) specială. Totuși, mereu am avut acea atracție pentru nuanțele nonconformiste, intense și surprinzător de provocatoare, doar că nu puteam să-i dau curs și să o metamorfozez.
Lăsând deoparte această filozofie, astăzi vreau să vă vorbesc despre machiajul strălucitor, cel care este foarte pigmentat și super rezistent. Ei bine, nu vom vorbi despre farduri obișnuite, ci despre niște pigmenți, care pot transforma chiar și cel mai banal machiaj într-unul de milioane. Trebuie să știți că pigmenții sunt mult mai rezistenți decât pastiluțele cu fard pe care le găsiți în trusele de machiaj, se pot achiziționa și individual și nu, nu trebuie să fiți make-up artiști pentru a-i folosi. Mie personal mi se pare mult mai rentabil să investesc în pigmenți decât în palete vedetă, întrucât, de multe ori, între acestea nu există termeni de comparație.

IMG_2363

Așadar, în acest articol discutăm despre pigmenții de la AMA Pigments, pe care vi i-am arătat și în câteva InstaStories. Acești pigmenți sunt compuși din particule de sclipici, unele nuanțe având o textură mixtă între glitter și fard cremos. Înainte de aplicarea propriu-zisă este OBLIGATORIU să folosiți un adeziv pentru glitter, iar eu în cazul de față l-am folosit pe cel de la Melkior. Este foarte important adezivul pe care îl alegeți ca bază, întrucât atâta timp cât rezistă baza, tot atâta timp vă va rezista și pigmentul.
Procedura de aplicare a pigmentului e foarte simplă: aplicați adeziv în prealabil, iar apoi puteți pune pigmentul chiar cu degetul (de preferat cel inelar), prin mișcări de apăsare/tapotare. Dacă observați că după câteva ore pigmentul/particulele de glitter încep să migreze în diverse zone (cel mai frecvent în zona cearcănelor sau pe pomeți), vinovatul principal este adezivul pe care l-ați folosit.

a4e2ac3d-fbbb-4a2f-b57f-9fbaeb1e6eb2

Trecând de la teorie la practică, mai jos am realizat swatch-uri pentru fiecare cutiuță cu pigment. Ceea ce mi se pare foarte fain e faptul că unele dintre aceste nuanțe, mai exact 222 și 112, au un efect holografic, în sensul că își schimbă culoarea/strălucirea în funcție de unghiul din care privești. Acest aspect se observă mai ales în mișcare, iar în fotografii nu este redat atât de clar.

Fotografie realizată în interior, la lumină naturală:

IMG_2361

Fotografii realizate în exterior, la lumină naturală:

IMG_2360IMG_2359

Pigmentul care mi-a plăcut cel mai mult a fost cel în nuanța 222, cea care e similară cu „Retrograde” din Paleta Desert Dusk de la Huda. Tocmai de aceea, mie îmi place să adaug puțin pigment peste acel fard pentru a obține o nuanță mai persistentă. După cum vă spuneam, nuanța 222 este una holografică, dintr-o parte se poate vedea albă/argintie, din cealaltă aurie, un roz pudrat sau chiar un mov strălucitor.
Tocmai de aceea, nuanța 222 m-a inspirat să realizez look-ul de mai jos, pe care eu l-am denumit Ice Glow:
8ed103c8-6429-4c71-b0bb-f97631cee4fdimg_1792191d2283-05c9-4e61-b7f9-d0d497d56137
Nuanța 249 e de fapt sclipici pur, însă amestecat cu adezivul special pentru glitter poate căpăta imediat o textură cremoasă, omogenă. Și aceasta mi-a plăcut foarte mult și mi se potrivește perfect având în vedere că am ochii verzi. Look-ul inspirat de acest pigment s-ar chema Emerald Sparkle și mi se pare că evidențiază foarte frumos culoarea ochilor:

d7b36424-6896-474f-9e74-d981f962cc872a527da5-c25b-49ed-b7a4-90534aab7897499c7d4c-03f3-4851-beb3-b78bba9d3369

Ca o concluzie, acești pigmenți îmi plac foarte mult și mai degrabă vă recomand să îi alegeți în detrimentul paletelor lăudate prin rețelele sociale. Dacă vă uitați în portofoliul celor de la Ama Pigments veți descoperi că mai au o mulțime de nuanțe absolut geniale, pe care nu le găsiți în nicio paletă. Și oricum dacă le-ați găsi nu ar fi atât de persistente. Cred că acești pigmenți vă pot ajuta să treceți la următorul nivel în materie de make-up și totodată să vă îmbunătățiți stilul și tehnicile de machiaj. Vă spun sincer că e imposibil să nu vă iasă un look deosebit folosindu-le 🙂

IMG_2364

 

Voi ce preferați: pigmenții sau fardurile din palete obișnuite de machiaj?

Care nuanță vă place cel mai mult? Și care look? 🙂

Today changes with you! 
XoXo, Ale
Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity
Thank you so much!

21 de gânduri despre “Pigmenți sau farduri obișnuite? – AMA Pigments review, swatches, looks

  1. Pana acum am folosit farduri normale, presate, dar aceste nuante ma fac cu siguranta sa achizitionez cativa pigmenti. Superbe nuantele!!
    Te prinde bine machiajul, sa mai realizezi astfel de articole!

  2. Nuanța 249 e perfectă! Îți vine perfect! Cred că și mie mi s-ar potrivi, chiar dacă am ochii căprui! Să le folosești cu plăcere pe toate!

  3. Preferatul meu e pigmentul 249 pe care l-as purta de sarbatori. Pana acum nu am purtat astfel de pigmenti si mi-e un pic frica de aplicarea lor, sa nu sclipesc toata, dar imi plac foarte mult, iar look-ul tau e senzational!

  4. Imi place mult cum se vad acesti pigmenti. Ma faci sa-mi doresc sa-i incerc si eu intr-un makeup pentru ca rezultatul chiar este spectaculos si tu este extrem de frumoasa

  5. Eu nu am pigmenti, insa sa stii ca vreau sa imi iau o baza pentru sclipicei si pigmenti. Si apoi poate imi iau unul sau doi macar, de inceput. 😀

Lasă un răspuns