Tips&Tricks: cum să ai un somn odihnitor l Bonus: Yamamay look♡

Zi de zi ne umplem timpul cu diverse lucruri, ne ocupăm mintea cu tot felul de activități, ne luăm angajamente, ne facem planuri, iar multi-tasking-ul a devenit cea mai frecventă rutină. Vrem să păcălim timpul, să nu cunoaștem plictiseala și să facem cât mai multe lucruri posibile. Asta ca mai apoi seara, când ajungem lipsiți de orice energie, pe de o parte parcă am vrea să ne relaxăm, pe de altă parte parcă tot am mai face ceva. Și în sfârșit, când ajungi și tu să pui capul pe perna ta moale, somnul nu vine. Numeri oi, reanalizezi amintiri, îți faci un to do list, două trei… și adormi și tu într-un final. Parcă nici măcar o secundă nu trece, că e dimineață. Și deja ești în întârziere. Dar o iei de la capăt.
Astăzi vă voi prezenta câteva tips&tricks pe care eu le-am descoperit și, mai mult de atât, la mine au funcționat, în sensul că am avut un somn mai odihnitor. Totodată, mi-am creat o rutină de somn – la care visam de ceva timp – și mi-am dat seama cât este de utilă. Înainte de toate, vin cu precizarea că majoritatea studiilor arată că un somn odihnitor este în medie de 7-9 ore (asta pentru adulți).
✔ Pijamalele perfecte – De la mărime, la design și material sunt multe de discutat. Aș vrea să punctez importanța alegerii unei perechi de pijamale potrivite, cu un model care te reprezintă. Mereu am avut această concepție și atunci când îmi luam pijamale noi, abia așteptam să vină seara și să dorm pentru a le purta. Cele pe care le port aici sunt din noua colecție de toamnă lansată de Yamamay, se găsesc în magazinul din mall-ul Parklake (București) și arată deosebit. Eu am combinat halatul cu pijamalele formate din pantaloni & maiou, pentru că aveau același print. Sunt foarte lejere, feminine și mă fac să mă simt bine în pielea mea.
DSC_0185_editedDSC_0102
✔ Asigură-te că dormitorul îți oferă confortul necesar – Eu după ce m-am mutat în București, chiar și dintr-un apartament în altul, am simțit nevoia să decorez, zile întregi, dormitorul. De ce? Pentru că e locul în care vreau să simt liniște, să devin motivată și să mă inspire. Astfel, am achiziționat decorațiunile acelea pe care le tot salvam pe Pinterest, mi-am luat și baldachin, folosesc lumânări parfumate și obțin, în fiecare seară, un cadru de poveste.
IMG_1228_editedDSC_0091_edited
✔ Renunță la băuturile ce conțin cofeină & zahăr – Când eram prin liceu descoperisem ceaiurile anti-stres, care acționează pe două planuri: cel cu efectul placebo, cel cu efectul plantelor. Însă, acum că tot ne apropiem de cea mai festivă perioadă din an, în mai toate magazinele se găsesc ceaiuri aromate care te relaxează instant. Eu momentan încerc așa: ceai de ghimbir & căpșune; ceai cu vișine & rom (highschool memories) sau cele fruit symphony de la Julius Meinl.
DSC_0109_edited_edited
✔ Se spune că somnul cel mai odihnitor este în intervalul 21-01. E mai bine să adormi devreme, pe la 22 de exemplu, și să te trezești la pe la 7-8, decât să adormi la 01 și să te trezești la ora 9. Organismul este dat peste cap și de aceea te poți trezi mai obosit.
✔ Nu știu voi, însă eu optez mai mereu pentru o baie călduță, cu multă spumă, care, de cele mai multe ori, mă adorame instant. Este una dintre cele mai simple metode și de cele mai multe ori funcționează.
IMG_1289_editedDSC_0119_edited
✔ Citisem acum ceva timp un studiu ce arăta că statul cu ochii în lumina de la monitor/ ecranul telefonului, înainte de culcare, alungă somnul. Eu am făcut acest experiement câteva zile și mi s-a confirmat teoria. Totodată, am început să nu mai folosesc telefon/laptop/tabletă cu cel puțin o oră înainte de culcare.
✔ Ziceam mai sus de utilizarea gadgeturilor înainte de culcare, însă am descoperit o aplicație destul de utilă, Simple Habit. Eu o am de ceva timp și mă ajută să mă relaxez, să mă calmez și să reduc din stres. Are niște features gratis, iar unele cu bani, însă per total e ok. Obișnuiam să o folosesc după ce plecam de la job, în drum spre casă și simțeam că mă deconectează de la cotidian.

DSC_0152_edited

✔ Tot prin liceu descoperisem acele pastiluțe Calmogen, care teoretic eliminau insomniile. Acestea erau pe baza de plante și nu ar fi trebui să aibă efecte adverse. La mine nu au funcționat, țin minte că la început adormeam instant (efectul placebo maybe), dar în timp adormeam foarte greu.
✔ Înainte aveam un program haotic și mâncam înainte de culcare, aspect care nu era benefic organismului. La polul opus, nu e mai bine să adormi cu stomacul gol. Evit să consum multe lichide înainte de culcare, iar de cele mai multe ori optez pentru fructe sau brânzeturi. Nu dulciuri, nu cărnuri.
IMG_1257_edited
✔ Citește ceva care să te motiveze, vizionează ceva care să te inspire și caută să fii mai optimist, având o gândire pozitivă. Repetă-ți că poți înfrunta orice obstacol și că orice lucru care te stresează acum nu va mai conta în timp.

DSC_0105_editedIMG_1310_editedIMG_1291_edited

Sunt sigură că aveți și voi câteva tips&tricks și aș fi foarte bucuroasă să le aflu 😀

Today changes with you! 
XoXo, Ale
Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity
Thank you so much!

 

*Fotografiile au fost realizate în camera tematică Shabby Chic, Vila Alsace, din cadrul complexului Podu` cu Lanțuri

13 gânduri despre “Tips&Tricks: cum să ai un somn odihnitor l Bonus: Yamamay look♡

  1. Si eu am o pijama preferata pe care cum se insereaza, de abea astept sa o imbrac. De asemenea, imi plac lumanarile parfumate si uneori baile relaxante. Seara prefer sa citesc ceva sau sa ma uit la ub serial, o emisiune.

  2. Imi place să fie aerisita camera și temperatura ideala pentru confort, ajuta mult cand asternuturile sunt proaspat scoase din uscator, iar daca am o pijama comoda, sigur voi dormi bine.

  3. Foarte faine sfaturile tale pentru somnic!! Imi place la nebunie pijamaluta, imi doresc de mult timp una de acest tip. 😍😍😍 As incerca sa pulverizez sprayuri cu esente naturale pe asternuturi ca sa vad daca imi imbunatatesc calitatea somnului meu cam prost. :)))

  4. Pijamalele alea sunt de vis! Eu oricum adorm undeva pe la 2-3 dimineata si ma trezesc devreme. Desi ar trebui sa am o rutina, nu reusesc sa ma organizez si nu-mi mai ajunge timpul.

  5. Oh iubesc pijamaua aceasta!!! Pozele tale arata ca în reviste. Cat despre subiect, am sa încerc și eu aplicația recomandata de tine. Eu nu prea reușesc sa ma de conectez de telefon oricum, asa ca măcar sa stau pe ceva mai puțin dăunător, nu ar fi o idee rea.

  6. Foarte utile sfaturile tale si ar trebui sa tin si eu cont de ele. Fac multe greseli si nu prea tin cont de multe chestii. Ca de exemplu, nu pot renunta la cofeina sau, mai exact, imi place atat de mult incat nu=mi doresc sa fac asta.
    Pijamalele sunt dementiale, iar atitudinea ta este una speciala. Imi place mult de tine si atitudinea adoptata in poze

  7. Foarte superbă pijamaua! Pare ușoară și delicata, cred ca se simte bine piele. Ai prezentat foarte frumos ceea ce ar trebui sa ofere un somn bun oricărei persoane. Dar tot pijamaua mi’a rămas în gând 🤔🤔🤔 Caut și eu sa văd câteva modele.

  8. Iubito, asta e camera ta????? E ataaaaat de deragalasa, feminina si linistita!
    Imi place de numai pot pijamaua si halatelul – super sexy, dar comfy!

  9. Cadru de poveste :X . Eu adorm foarte tarziu si ma trezesc foarte devreme. Echilibrul, bata-l vina. Cat despre relaxare, pentru mine vine din lectura sau de la un serial bun pe Netflix

Lasă un răspuns