Sunscreen First: Ideal Soleil cu SPF50 de la Vichy

Nu cred că va fi vară în care să nu scriu despre protecția solară, asta mai ales după ce am simțit pe propria piele cât de importantă este. Când eram mică foloseam protecția solară doar atunci când mergeam la mare. Și atunci căutam produsele cu SPF-ul cel mai mare. Însă cu ce folos, nu era soare oriunde? Așadar am observat în timp cum corpul meu s-a umplut de alunițe, care, expuse la soare, își schimbau forma și culoarea. Iar apoi intervenea roșeața, mâncărimea, tot tacâmul. Cum eu am pielea foarte albă și sensibilă, nu pot spune că stau să mă bronzez, pentru că de cele mai multe ori se întâmplă să mă ard.
De câțiva ani încoace am început să fac un research mai serios pe acest subiect, așă că am scris mai multe despre asta AICI. Țin să punctez că este esențial să verificați data expirării produselor (în general) și să nu le folosiți pe cele de acum ceva timp, sau chiar pe cele din anul trecut, chiar dacă vi se potriveau, pentru că vă pot face mai mult rău decât bine.

De luna trecută am început să folosesc Ideal Soleil, un spray protector invizibil cu SPF 50 de la Vichy. Este un flacon spray de 75ml și e dedicat pielii sensibile, prevenind îmbătrânirea. Formula sa este potrivită pentru față și corp, protejează pielea împotriva acțiunii nocive a razelor UV în orice moment al zilei. Totodată, protejează pielea ți împotriva razelor UVB și UVA, neutralizând stresul oxidativ inclus de razele UV pentru un ten confortabil și neted. Îl găsiți în farmacii sau online la un preț recomandat de 55 de lei.
În caz că nu știați, razele UVB sunt cele care contribuie la producerea vitaminei D și fac ca pielea să se bronzeze după expunerea la soare prin stimularea producerii de melatonină. În același timp, acestea raze sunt și cele care, în urma expunerii îndelungate la soare, produc arsuri ale pielii. Razele UVA sunt cele mai periculoase îmbătrânind pielea și provocând apariția cancerului. Acestea pătrund în profunzime și pot modifica structura celulelor pielii.
Cum mi se pare spray-ul Ideal Soleil de la Vichy?

Îmi place foarte mult textura sa, care nu este deloc grasă, intră imediat în piele și nu are un finish uleios. Nu lasă urme și poate fi aplicat și peste machiaj, ceea ce reprezintă un mare avantaj. Este refreshing și ușor de aplicat, se poate folosi atât pe față, cât și pe corp. V-am spus că este destul de micuț și încape perfect în geantă pentru a fi ulterior aplicat? Îl prefer pe acesta în detrimentul celorlalte deoarece se aplică foarte repede, se distribuie imediat și după cum ziceam mai sus, nu este uleios. Totodată, nu conține alcool, însă are parfum (este ultimul ingredient din listă). Îmi place și aroma sa, este cumva fresh-elegantă și se resimte delicat.

Totodată, am și Crema Antioxidantă 3in1 cu SPF 50 de la Vichy, cea pentru Anti-rid-Elasticitate- Luminozitate, cu extract de ceai negru fermentat și Camu Camu bogat în Vitamina C. Cumva are aceleași beneficii ca spray-ul despre care am scris mai sus, compoziția find puțin diferită. Pe aceasta nu am apucat să o folosesc încă, însă o voi testa în curând. Eu am remarcat-o în Farmacia tei la un preț de 54 de lei la reducere (preț inițial: 66,50 lei)

Sper că folosiți protecție solară, chiar dacă ieșiți pentru o scurtă perioadă de timp 🙂
Today changes with you! 
XoXo, Ale
Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity
Thank you so much!

Un gând despre “Sunscreen First: Ideal Soleil cu SPF50 de la Vichy

  1. Am mare grija de pielea mea iar in aceasta perioada cu multe schimbari de temperatura sunt si mai atenta. Chiar produsele Vichy le folosesc acum si ma declar multumita.

Lasă un răspuns