Castelul Cantacuzino – #RomâniaFrumoasă

Am învățat că cele mai bune planuri sunt de fapt cele spontane, asta mai ales după ce am realizat că ”mai târziu” devine de multe ori „niciodată”. Fusesem de câteva ori prin zona Castelului Cantacuzino, însă până acum nu ajunsesem efectiv acolo spre a-l vizita. Țin minte că îl văzusem cumva de la depărtare și rămăsesem fascinată de alúra sa impunătoare. Mai mult, vedeam mereu fotografii de acolo și nu făceam decât să spun: „sigur voi merge și eu la vară”.

Dar am stat mai bine și m-am gândit. De ce să aștept? Chiar dacă fusesem weekend-ul trecut la munte & schi, a fost interesant să revin în acea zonă pentru a descoperi faimosul castel. Inițial acesta a fost construit ca o replică a Castelului Peleș de la Sinaia, însă nu se compară deloc arhitectura celor două. Castelul este oarecum simplu, însă așezarea sa în inima munților conferă o vedere ce te lasă fără cuvinte.

Interiorul castelului este și el simplu, lipsit de opulență. Acest lucru se datorează mai ales faptului că în perioada comunistă el a aparținut celor de la conducere, care au modificat și deteriorat elementele esențiale și autentice ce se găseau acolo. După această perioadă, castelul a fost prădat de hoți, iar în ziua de astăzi el aparține unei companii străine.

Încăperea care a rămas aproape intactă este sala de bal, unde periodic au loc diverse concerte simfonice. La etajul castelului se găsesc în acestă perioadă lucrări de artă din cadrul expoziției Ne/ow ART (o expoziție cu lucrări din tuș, cenușă, cafea).

În fața castelului este o terasă încântătoare, o parte din ea aparținând restaurantului de acolo. Priveliștea este de vis și atât de relaxantă încât nu m-aș sătură să stau acolo și doar să privesc. Mi se pare fain că acolo se pot organiza chiar și nunți, iar experiența este, desigur, una de neuitat.

Voi ați vizitat acest castel? Dacă da, cum vi s-a părut?

Mai multe fotografii găsiți pe profilul meu de Instagram: @voxofvanity

Today changes with you! 
XoXo, Ale
Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity
Thank you so much!

18 gânduri despre “Castelul Cantacuzino – #RomâniaFrumoasă

  1. Ce poze frumoase ai facut!!! Si eu am vizitat Castelul Cantacuzino si am ramas placut impresionata de frumusetea acestuia, dar si de frumusetea locurilor ce il inconjoara!!

  2. Sunt atat de multe zone care merita descoperite in Romania, incat este si pacat sa nu le facem cunoscute. Frumoase fotografii ai realizat, ne provoci la calatorit.
    Am sa trec locatia pe lista mea de must do.

  3. Iti spun sincer ca am vrut sa-l vizitez ultima data, dar m-a tinut departe pretul de intrare, pret pe parcare,etc si m-am razgandit. Poate data viitoare imi fac curaj si ma duc. Am vazut poze pe internet si chiar este o priveliste impresionanta in jur

Lasă un răspuns