From Predeal, with pleasure ❆

Weekend-ul acesta a fost despre clădirea de noi amintiri, prietenie și fulgi de zăpadă. A însemnat deconectarea de la rutină, lăsarea grijilor în București și mers cu trenul la Predeal pentru a schia. Cunoscându-i pe ceilalți te descoperi de fapt pe tine, lași trecutul în urmă și trăiești emoții colorate de entuziasm întrebându-te când va fi următoarea ieșire. Parcă nici nu mai contează frigul de afară atunci când energia celor din jur e fix căldura de care ai nevoie ♡

🛏Cazare

Am fost cazați la Vila Milcov din Predeal (despre care puteți găsi mai multe fotografii & informații AICI), care este amplasată într-o zonă montană superbă, care te impresionează vizual în orice anotimp. Chiar dacă se află la aproximativ 20 de minute distanță de centru, drumul este fain de parcurs, iar cu toată zăpada din jur ne simțeam ca într-un basm de-a lui Andersen. Este o cabană destul de mare, noi am fost 20 de persoane cazate pe un etaj, existând de asemenea și etajul 2. La parter se afla un fel de încăpere de tip hol, cu un minibar, șemineu, două măsuțe și câteva scaune. Camerele sunt spațioase, existând de la două până la patru paturi. Bineînțeles, eu mi-am ales camera cu o vedere de vis, cu geamuri mari și o baie dublă față de cele care erau în celelalte încăperi.
Sinceră să fiu mă așteptam să fie destul de frig pentru că se anunțase un weekend geros, însă nu a fost chiar așa. Nu am avut probleme legate de căldură, cu mici excepții doar, întrucât pe parcursul nopții veneau valuri de frig și preț de câteva clipe simțeai un aer rece. În rest, pe parcursul zilei puteai sta lejer și în tricou. Este și conexiune la internet prin Wi-Fi, merge foarte bine și fără probleme. De asemenea, am avut micul dejun inclus, care pe perioada iernii se servește la Pensiunea Predeal (care este la 10 minute de cabană), mâncarea fiind ok.

8dc29d45-84b1-4452-9838-02c3daeed10d

Camerele erau curate, mobilierul nu era prea modern, însă mi s-a părut ok. Nu sunt condiții de 4 stele, însă aspectele de care țin mereu cont sunt curățenia, căldură, facilitățile și personalul hotelului/ pensiunii/ cabanei. Raportul preț – calitate este foarte bun, cei de la cabană fiind deschiși pentru negocieri. Personalul este amabil, respectuos și săritor. Cred că această cabană este ideală pentru ieșirile cu grupul sau cu familia (inclusiv multe rude). Mi-a plăcut aici și cu siguranță voi reveni la această cabană dacă voi mai avea drum prin Predeal.

465d248f-daa8-4b25-91ed-a2a00c04c275945c5961-b716-4801-b7df-f0f42e033587

🚆Transport

Studenți fiind ne-am gândit să profităm de gratuitatea acordată pe rutele străbătute de CFR, aceasta nefiind neapărat cea mai bună idee. Nu voi intra prea mult în detalii în ceea ce privește trenurile CFR-ului pentru că cel mai probabil cu toții avem deja o părere sau cel puțin o experiență negativă. În mod normal, distanță dintre București – Predeal este în medie de 2 ore. Un lucru care inițial ni s-a părut a fi problematic ulterior s-a dovedit a fi de bun augur: nu găsisem bilete de întoarcere în București cu trenurile de la CFR (teoretic nu aveau locuri, practic se dădeau doar pe ochi frumoși), însă am descoperit un alt operator feroviar, Astra Trans Carpatic.

9bb17614-5949-4009-8ede-54a7cc1cbf58

Și cum am spus, a fost cel mai bun lucru. Am beneficiat de gratuitate și cu aceste trenuri, condițiile sunt mult mai bune comparativ cu CFR-ul, vagoanele sunt de zece ori mai moderne, toaleta este lux și este curățenie, un lucru foarte rar în mijloacele de transport din RO. Dacă vreți să mergeți la munte vă recomand cu căldură să apelați la această firmă de transport, vă spun sincer că nu veți regreta. Din câte am văzut este și mai accesibil ca preț comparativ cu CFR-ul și nici nu stați la cozi infernale pentru bilet.

200bf27d-4347-48a3-b4d9-cc0380d1ca34

🗻 Predeal

Pentru mine a fost prima dată când am fost cazată la Predeal, până acum stând la Sinaia și Bușteni. Este o stațiune montană modernă, sunt supermarket-uri (Profi & Carrefour), farmacii, bancomate și multe restaurante. În prima zi am urcat cu telescaunul până la cota 1450 – Clăbucet și am plătit 40 de lei în total pentru urcat și coborât. Chiar dacă uneori am frică de înălțime, această experiență este una deosebită, iar peisajul este genial. Deci merita 😀

img_4371img_4373

A fost prima dată când am schiat, îmi doream de mult timp să fac asta și sunt încântată că am reușit. Deși inițial pare destul de complicat și cam periculos, important este să te obișnuiești cu schiurile și clăparii, să înveți câteva mișcări și să nu te avânți pe un plan prea înclinat de la început. Eu am avut noroc de cineva cu multă răbdare și grijă pentru a deprinde lucrurile esențiale, am avut perseverență și cel mai important, n-am avut parte de vreo căzătură.

img_4072

La prânz am mâncat la restaurantul Vatra Regală, un local cu specific tradițional, mâncare foarte bună și prețuri acceptabile. Dacă intenționați să mergeți aici ideal ar fi să faceți o rezervare înainte, întrucât este destul de aglomerat. Ca un mic pont, vă recomand ciorba de perișoare și „pomana porcului”, iar ca desert papanașii foarte gustoși.
Înainte de a pleca am fost în localul Mr. Moose, care este fix lângă gara din Predeal. Mi-a plăcut foarte mult aici, e un loc modern, primitor și amenajat cu mult simț estetic. De asemenea, este un loc perfect pentru făcut poze și ieșirile în grup.

7bbce687-c762-49c4-b549-949eeac5b1acc61e2a9c-d850-4ed0-9650-b0426d0e2209e93713a4-daf6-4fe0-a86b-7e7b324fa83f

❄Temperatura

Temperatura din acest weekend a fost cuprinsă între -3 și -12 grade, însă am fost echipată corespunzător de munte și nu am avut probleme. Inițial nu voiam să imi iau acei pantaloni bufanți de schi, însă au fost perfecți și nu mi-a fost frig deloc. Așa că, dacă intenționați să mergeți la munte este ideal un echipament corespunzător. Eu înainte să plec am fost prin Decathlon și am găsit tot ceea ce am avut nevoie și la prețuri destul de ok (în comparație cu Intersport sau Hervis).

Mai multe fotografii găsiți pe profilul meu de Instagram: @voxofvanity

Today changes with you! 
XoXo, Ale
Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity
Thank you so much!

34 de gânduri despre “From Predeal, with pleasure ❆

  1. Wooo, ce poze frumoase! Mă bucur că ai avut parte de o experiență frumoasă și relaxantă. Îmi place mult priveliștea din locul unde ai fost cazat. M-aș uita încontinuu pe geam. Și ținuta ta a fost simpatică și numai bună pentru temperaturile joase. 😘😘😘

  2. Pozele sunt superbe, fotograful a surprins bine atmosfera de vacanta si frumusetea ta. Despre Predeal nu pot sa spun decat ca era locul meu preferat de vacante hibernale si eu am invatat sa schiez tot acolo, intr-o tabara studenteasca.

Lasă un răspuns