Mica enciclopedie Hygge – Meik Wiking

Vedeam peste tot această carte, auzeam mai mereu ”hygge”, însă nu înțelegeam de ce este atât de la modă. Nu cred în concidențe, însă în ultima vreme destinul a aliniat foarte interesant unele aspecte din viața mea. Nu voi intra în detalii, însă tot ce vă pot spune este că această minunată carte a ajuns la momentul potrivit, jucând rolul de manual, care peste câteva săptămâni îmi va fi de folos.

Mica enciclopedie hygge își propune să dezvăluie rețeta de fericire a danezilor, prezentând într-un mod simplu, necosmetizat, acele lucruri mici care te determină să fii recunoscător pentru tot ceea ce ai în jurul tău. Pentru început, am aflat că termenul ”hygge” se referă la un confort imanent, linște sufletească, intimitate, siguranță, etc. De cele mai multe ori, danezii asociază acest termen cu lumânările pe care le aprind foarte des, ce creează o atmosferă relaxantă și primitoare.

Deși termenul ”hygge” este de origine norvegiană, autorul cărții, care este profesor la Institutul Fericirii din Copenhaga, alege să descrie ce înseamnă fericirea pentru danezi. Pe măsură ce parcurgi paginile acestei minunate cărți vei putea regăsi fericirea resimțită din lucrurile simple. Mi s-a părut foarte interesant faptul că, deși este foarte cunoscut faptul că danezii plătesc cele mai mari taxe, sunt cei mai fericiți și sociabili. Pentru ei sunt extrem de importante familia, prietenii și petrecerea timpului împreună. Ei nu pun accent pe lucruri materiale, ci investesc în propria persoană și conexiunile interumane.

Am fost surprinsă să descopăr că stilul lor vestimentar este unul extrem de simplist, ce se înscrie în jurul casual, ei urmărind doar să se simtă confortabil. Probabil acest fapt se datorează și vremii, întrucât mai mereu este frig și plouă. De asemenea, am regăsit rețete cu specific danez, foarte interesante, pe care sper să le experimentez și eu într-o bună zi. Paginile cărții sunt extrem de ușor de parcurs, iar odată ce te apuci de ea, vei vedea că nu o vei mai putea lăsa din mână până nu o termini.

Trebuie să recunosc, cel mai mult m-au captivat capitolele ce descriu Crăciunul în Copenhaga, tradițiile de acolo, dar mai ales principalele obiective turistice. Abia aștept să vizitez Grădinile Tivoli, un loc cu adevărat magic, un fel de Disneyland multicultural. Am urmărit numeroase clipuri pe YouTube cu acest obiectiv turistic și am observat că în funcție de fiecare sezon este decorat cu obiecte specifice, care te captivează instant. Totodată, am regăsit informații și despre renumita cofetărie La Glace, un loc care îți crește glicemia doar uitându-te la el.

Arhitectura daneză este impresionantă, cu multe clădiri uimitoare și străduțe de basm. Danemarca este invadată de biciclete, mini-porturi deosebite și oameni fericiți. Deși această carte este încadrată la categoria de dezvoltare personală, mie mi se pare cumva motivațională și cumva te determină să-i vizitezi pe danezi cât de curând, pentru a te convinge personal de această atmosferă în stil hygge.

Voi ați citit-o? Dacă da, cum vi s-a părut?

Today changes with you! 
XoXo, Ale
Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity
Thank you so much!

28 de gânduri despre “Mica enciclopedie Hygge – Meik Wiking

  1. Vai, chiar am nevoie sa citesc aceasta carte! <3
    In ultimii ani mi-am data seama ca, trebuie sa-i multumim lui Dumnezeu pentru ceea ce avem noi in prezent si mai apoi sa-i cerem ce ne dorim, altfel nu avem cum sa avem totul. Fericirea consta in lucruri marunte!

  2. Cred ca ne preocupam si ne cramponam prea mult pe lucruri care nu conteaza, lucruri care doar ne seaca de energie. Ar trebui sa ne stabilim si noi priporitatile cu lucruri care chiar reprezinta ceva pentru noi.

  3. Am auzit de această carte, însă nu am citit-o. Nu știu care e treaba cu motivaționalele, dar la mine nu merg, nu au prins, poate aș citi-o doar ca să aflu despre stilul de viată danez mai mult. 🙂

  4. Pt mine o sursa de constanta fericire este fetita mea iar tote celelate cad pe planul 2, desigur imi place si mie sa am putin me-time, sa stau la un pahar de vin cu prietenii dar fac astfel sa le includ in functie de cum imi permite programul ei 🙂 Eu sunt fericita momentan 🙂

Lasă un răspuns