Review: Skin Manager Tonic de la Alcina

Nu de puține ori mi s-a întâmplat să mă machiez, apoi să aplic fond de ten și pudră pe deasupra, iar după să observ că tenul meu arată nenatural, cu aspect exfoliat și totodată prăfos. În timp am realizat că această problemă are două cauze: fie fondul de ten sau pudra sunt vechi, deschise de mult timp sau nu se potrivesc tipului de ten; fie, situația cea mai des întălnită, pielea nu a mai fost curățată și exfoliată corespunzător.
Una dintre cele mai mari greșeli pe care le putem face este să improvizăm atunci când vine vorba de îndepărtarea celulelor moarte de piele, folosind diverse scrub-uri care pe termen lung ne dăunează. De la o asemenea acțiune aparent banală vă puteți trezi în timp cu o dermatită de care nu veți scăpa prea curând. Și totuși, ce ar fi de făcut?
Din proprie experiență vă recomand să utilizați produse cât se poate de naturale, despre care vă documentați în prealabil. Prețul nu este un indicator veridic, ci mai bine vă uitați direct pe ingrediente și pe ce promite. De asemenea, dacă în urma folosirii unui anumit produs observați roșeață neobișnuită sau iritații, opriți-vă din a-l mai folosi. Și încă o precizare, evitați să folosiți produse de curățare pe bază de alcool sau mai ales exfoliante pe pielea bronzată, imediat după ce a fost expusă la soare.
Legat de exfolierea tenului și îndepărtarea celulelor moarte, eu realizez acest ritual de îngrijire o dată la aproximativ o săptămână, poate chiar 2, depinde strict de aspectul pielii. În ultima perioadă am început să folosesc un nou produs, Skin Manager Tonic pentru față cu acizi din fructe de la Alcina. Înainte de a-l folosi am citit mai multe review-uri pe internet (pe eBay sau bloguri nemțești) și am observat că multe fete erau mulțumite de el.

Prima dată am analizat lista ingredientelor și am observat că nu are alcool sau aluminiu. Deci din start are un mare plus. Primul ingredient din compoziție este apa și de asemenea am remarcat uleiul de ricin, zincul, extractul de fructe (grapefruit) și acidul citric. Are un parfum discret, cu note de portocale, care este foarte plăcut. Când aplicați acest tonic, evitați zona ochilor și a buzelor. Cu ajutorul unei dischete aplic produsul pe piele, aceasta fiind curățată în prealabil. În primă fază s-ar putea să observați puțină roșeață (în cazul meu este vorba despre zona pomeților), însă este ceva doar de moment, iar acest lucru depinde de tipul tenului.

După utilizarea acestui tonic pielea nu rămâne uleioasă sau lipicioasă și nici uscată. După ce observ că tonicul se usucă, aplic imediat o cremă hidratantă, iar momentan o folosesc pe cea de la La Roche Posay – Lipikar. Un prim rezultat în urma utilizării tonicului este cel de iluminare, îmi simt tenul mai fresh și curățat, iar uneori observ și un efect de micșorare a porilor. Practic acest produs are proprietățile unui exfoliant, însă este foarte blând cu tenul, lăsându-l catifelat și revigorat.

Today changes with you! ❤
XoXo, Ale
Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity
Thank you so much!

17 gânduri despre “Review: Skin Manager Tonic de la Alcina

  1. Nu stiam de brandul acesta. Sa fiu sincera, nu prea imi exfoliez tenul dar dupa ar fi nevoie caci uneori, asa cum ai spus si tu, dupa aplicarea fondului de ten, acesta arata inestetic si cred ca aceasta este cauza.

  2. Eu sunt dependentă de exfoliantele de fata, am găsit unul foarte bun de la Forever Living, dar il recomand și pe cel de la Derma E. Având tenul mixt spre gras, folosesc exfoliantul de 2-3 pe săptămână.

  3. Să știi că de foarte multe ori am pățit și eu să observ că tenul nu arată deloc ok după aplicarea fondului de ten și a pudrei, deși era exfoliat și ziceam eu hidratat suficient. Tot un tonic m-a salvat și pe mine, cu efect matifiant. Îmi place mult și cel prezentat de tine, ambalajul îmi face cu ochiul și îl voi încerca cu siguranță.

Lasă un răspuns