My Summer Well Festival 2017 Experience

Summer Well este unul dintre cele mai renumite festivaluri de muzică alternativă nu numai din România, ci și din Europa, care a reușit să transforme, timp de șapte ediții (incluzând-o și pe cea de anul acesta), Domeniul Știrbey de la Buftea (București) într-un adevărat tărâm al experințelor muzicale de neuitat. Motto-ul & viziunea evenimentului, festivalul tău ca o vacanță, au fost transpuse excelent de către organizatori, întrucât în cadrul acestor trei zile cei prezenți se puteau relaxa, distra și delecta prin numeroasele activități interesante, puse la dispoziție de către parteneri sau sponsori.

Festivalul a avut loc în perioada 11-13 August 2017, programul fiecărei zile fiind anunțat pe rețelele sociale, site-ul oficial, precum și pe aplicația specială a evenimentului. Acesta a debutat cu un Night Picnic, acompaniat de Orchestra Simfonică din București, care a interpretat într-o manieră clasică & deosebită piesele artiștilor ce urmau să concerteze în zilele următoare. Mi s-a părut foarte drăguță implementarea conceptului de picnic, în fața scenei principale fiind amenajate măsuțe mici, pături colorate și borcănele cu luminițe:

Totodată, au fost prezenți cei de la Lantern Company, din Liverpool, care ne-au încântat cu:

Day 1 – 12 August

Porțile s-au deschis la ora 12:00, însă până la începerea concertului propriu-zis cei prezenți puteau lua parte la diverse activități interactive organizate de către sponsori sau parteneri. Artiștii care au făcut publicul să vibreze au fost Interpol, Metronomy, The Kills, HONNE și Oh Wonder. Josephine Vander Gucht și Anthony West de la Oh Wonder au încântat publicul  cu un energic vibe pop, fiind totodată cei care au deschis seria de concerte din ziua respectivă. Mi-a plăcut foarte mult prestația celor de la Interpol, au făcut atmosferă, determinând mulțimea să trăiască intens versurile fiecărei piese cântate. După terminarea concertului a avut loc și un After Party.

Day 2 – 13 August

Similar zilei precedente, porțile s-au deschis la ora 12:00. Întrucât se anunțaseră ploi și posibile furtuni, am hotărât să ajung mai devreme la eveniment, nu numai pentru a mă bucura de lumina naturală perfectă pentru fotografii, ci și pentru a surprinde câteva workshop-uri organizate acolo. Dacă sâmbătă ajunsesem prea târziu și se încheiase activitatea de confecționat coronițe din flori naturale de la corner-ul Jacobs, dumincă am ajuns la fix. Chiar dacă a durat ceva până să realizez coronița dorită, rezultatul final a confirmat faptul că a meritat timpul investit.

Abia așteptam să o ascult în sfârșit live pe Birdy, iar momentul său a fost foarte emoționant, are o voce extrem de caldă și o deosebită putere de a transmite foarte autentic versurile pieselor sale. Chiar dacă melodiile sale nu sunt chiar dansante, au fost pata de contrast necesară, zic eu. Pe parcursul momentului său a început să plouă torențial, însă mulțimea pur și simplu a ignorat acest fapt și s-a bucurat în continuare de experiența muzicii live.

În această ultimă seară au mai urcat pe scenă și Editors, Glass Animals, Nothing But Thieves, Roosevelt. Trupa britanică Editors a fost cea mai așeptată de către public, și chiar dacă nu știai versurile pieselor lor, era imposibil să nu simți vibe-ul  energic al muzicii. End Show-ul a avut loc la ora 01:30, fiind prestat de cei de la The Bloody Beetroots.


Insights: Pauza dintre concertele artiștilor era de aproximativ 30 de minute, timp în care puteai savura diverse gustări apetisante de la corner-urile firmelor prezente la festival. Pe mine m-au atras în mod special waffle-urile de la i Bubble Waffle care arătau demențial. Tocmai de aceea, stăteai zeci de minute în șir la coadă pentru ele.
Orange, sponsorul oficial al evenimentului, a avut cele mai multe corner-uri, în care puteai să vizionezi filme pe un panou uriaș, aveai ocazia să îți faci în mod gratuit un tatuaj temporar, să câștigi diverse premii la concursurile organizate și să te bucuri de free Wi-Fi pe parcursul celor trei zile de festival.

Mi-a plăcut că erau numeroase spații amenajate foarte fain, special pentru poze reușite, în care puteai să imortalizezi momentele care vor deveni amintiri plăcute. De asemenea, erau diverse locuri perfecte pentru a te a te relaxa, în care îți puteai lăsa telefonul la încărcat și atracții precum tiroliana de deasupra lacului sau plimbarea cu barca. Acestea sunt doar câteva dintre atracțiile prezente la festival, cele care mi-au atras în mod special atenția.

Ce nu mi-a plăcut: Partea cu insectele, însă acest aspect negativ putea fi usor depășit dacă aveai un spray de protecție bun. Nu mi-a plăcut deloc partea cu transportul, cei de la RATB au dat dovadă încă o dată de neprofesionalism, egoism și lăcomie cât cuprinde. Majoritatea autobuzelor nu aveau aer condiționat, în condițiile în care oamenii stăteau mai ceva ca sardinele timp de 40 de minute (chiar 60 în prima seară). Eram obligați să ne înghesuim în mijloacele de transport întrucât controlorii ne amenințau că autobuzul nu pleacă până nu este umplut până la refuz, dar și că următorul va pleca în 45 de minute (deși pe site-ul oficial scria că intervalul este de 30 de minute).
Concluzie: Mi-a plăcut mult acest festival și cu siguranță voi merge și anul viitor. Am fost impresionată de numărul mare de străini care au venit la eveniment, precum și de acea deschidere spre distracție, senzații tari și spiritul tânăr. Sunt tare curioasă ce artiști vor concerta în cadrul ediției viitoare și sper ca atmosfera să fie măcar la fel de bună. Dacă nu ați luat parte până acum la experiențe de acest gen chiar vă îndemn să o faceți, este genul de eveniment care îți reîncarcă bateriile și te face să simți că trăiești autentic.

Summer Well, see ya next year!!! ♥

Today changes with you! ❤
XoXo, Ale
Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity
Thank you so much!

21 de gânduri despre “My Summer Well Festival 2017 Experience

 1. RATB-ul nu a dat niciodată dovadă de profesionalism sau organizare. Plătim degeaba abonamentele, dar asta este altă problemă. Nu am ajuns la Summer Well, însă am auzit numai lucruri bune despre această ediție de la cei care au fost. Anul viitor, dacă o să mai fie, poate mă încumet să ma duc.

 2. Nici eu n-am ajuns la Summer Well pana acum, anul acesta am avut chiar si bilete, insa din pacate a intervenit ceva pe ultima suta de metri. Imi place mult coronita cu flori pe care ai realizat-o la workshop-ul Jabobs, o idee tare buna de relaxare si comunicare au avut. Si poza cu tine si curcubeul in spate este foarte frumoasa! Te pup, poate anul viitor ne vedem pe acolo!

 3. Nu ştiu cum se face, dar mereu ne îmbii cu poze faine. Şi o prezentare atipică a unui event. Cu bune şi cu rele. Ceea ce citeşti mai rar pe la noi. Îmi plac mult pozele şi transmit o energie faină.
  Poate o să apuc şi eu cândva să particip la Summer Well. Musai, nu?

 4. Noi nu suntem fani astfel de festivaluri. Avem și în Cluj câteva, dar noi zicem pas.
  La acest event văd că s-au organizat bine și au pus accentul chair și pe detalii.

 5. Ce romancuta faina avem aici si nu ma refer numai la pozele in care porti ie si coronita din flari ci la toate. Un eveniment super dragut dar nu stiu cum v-ati impacat cu gradele din termometre. Se pare ca eu am o problema mare in privinta asta. Fug de soare ca de ….. Astept frigul, desi sunt constienta ca atunci imi va fi frig. 😀

 6. Wow! Foarte frumos! Eu astept urmatorul concert Carla’s Dreams la care sa pot merge! Ca asa le stiu tot orarul! :)))
  Deh! Trebuie sa mai si muncim! 😀 ca sa avem bani sa ne distram. 😛

 7. Nu am ajuns la festival dar pe viitor imi doresc mult. Imi place pozele tale, cele cu acea coronita de flori, sunt superbe. Esti tare frumoasa!

 8. Eu sunt o ciudatenie a naturii: nu-mi place sa merg la concerte, festivaluri sau oriunde unde e o masa maaaare de oameni. Si aici ma refer si la discotecile de pe vremuri sau cluburile de pe acum. Cu chiu cu vai stau la restaurant sa mananc ceva, iar daca vreau ceva dulce prefer sa iau la pachet decat sa stau la o cofetarie. Ma bucur ca te-ai distrat.

Lasă un răspuns