Cum a fost la Neversea – 2017

10 iulie, ora 8:30. Sunt in trenul spre Bucuresti, tocmai ce am plecat din Constanta. Desi as putea numara pe degetele de la o mana orele dormite, ceea ce ma tine de fapt fresh este emotia traita la Neversea. Despre acest feeling voi vorbi in acest articol, asa ca pregatiti-va.

  • Legat de cazare

Avand in vedere faptul ca festivalul a avut loc in Constanta, pe plaja Modern, in zona Casino-ului, eu incepusem sa-mi caut cazare in oras, intrucat distanta fata de orice statiune era mult prea mare. Am aflat ca voi merge la Neversea fix cu o saptamana inainte de eveniment, insa nu eram sigura daca voi putea. Si asa m-am hotarat pe ultima suta de metri. Am rasfoit zeci de site-uri cu oferte de cazare si preturile din aceasta perioada incepeau de la 250 lei/ noapte. Printr-o agentie de turism am reusit sa rezerv loc la un hotel din Mamaia (nu-i voi mentiona denumirea, insa tariful mi s-a parut mult prea mare pentru ce avea de oferit acesta), si simteam deja fiorii unei noi aventuri. Dupa prima zi a festivalului mi-am dat seama ca aceasta statiune era printre cele mai avantajoase ca distanta si mijloace de transport.

  • Mijloace de transport

Aveam numeroase optiuni atat de a ajunge la Neversea, cat si de a ne intoarce la hotel. Erau mai multe RATC-uri de noapte, supra-etajate (Mamaia Estival), dar si autobuzele speciale: Neversea 1 (care mergea pana la gara) si Neversea 2 ( care mergea in Mamaia). Acestea 2 din urma nu opreau decat la destinatie, iar calatorii (majoritatea) nu stiau acest lucru si solicitau continuu soferului sa opreasca la diverse statii din oras. Tariful, in mod normal, era de 1.50 lei/ calatorie, insa, neavand mereu bilete plateam soferului, iar acesta solicita diverse sume dupa bunul sau plac: erau cei care luat cate 1 leu/ persoana sau cei cu 5 lei/ persoana – si bineinteles ca nu primeam bilet. Macar ne lasa aproape de hotelul in care am fost cazati, la 5 minute distanta. Nu ar fi fost rentabil sa merg cu masina intrucat accesul in zona festivalului era restrictionat si as fi avut de mers pe jos mai mult de 40 de minute. Autobuzele circulau non-stop, teoretic cu o distanta de 15 minute intre ele.

  • Feeling

Ca orice tanara, am plecat entuziasmata, cu multe planuri, energie pozitiva si dorinta de a face lucruri noi. Initial mi-a parut rau ca gasisem cazare in Mamaia, intrucat fusesem in aceasta statiune de mult prea multe ori si aproape ca stiam pe de rost fiecare ‘atractie’. Problemele de acum cativa ani erau aceleasi: preturi exagerate, mancare care iti asigura intoxicatie alimentara, plaje arhipline de sezlonguri, totul industrializat, oameni numai pe profit, fara bun simt si peste tot, dar absolut peste tot iese in evidenta prostul gust. Totul avea un aspect kitsch, deranjant de contrastant si chiar frustrant. Tocmai din acest motiv nu am prea fost la plaja (deci nu m-am bronzat deloc) si am preferat sa merg ori dimineata devreme, ori seara foarte tarziu pentru a simti briza marii si spre a ma lasa fascinata de valuri.

  • Artisti & prestatii

In prima zi a concertului mi-a placut foarte mult Rita Ora, chiar a facut atmosfera, a cantat extrem de bine si a empatizat perfect cu noi cei din multime. In cea de-a doua zi eram foarte entuziasmata sa-i ascult live pe cei de la Years & Years, insa momentul lor a fost unul foarte slab, solistul a falsat inca de la prima piesa (“Take Shelter”). Initial am crezut ca era vina celor de la sonorizare, insa pe parcurs s-a dovedit ca artistul nu poate canta melodiile in maniera similara cu cele inregistrate. Pentru mine a fost o dezamagire, cunosteam o mare parte din piesele lor, deci a fost un moment ratat. Probabil intr-un studio vocea artistului s-ar auzit diferit, am observat totusi ca timbrul sau vocal ar rezona mai bine cu melodiile cantate acoustic. In aceeasi zi a mai cantat si Delia (Matache), a facut atmosfera, majoritatea celor prezenti stiind la perfectie versurile pieselor cantate de artista. Mi-a placut prestatia sa, insa este foarte vizibil faptul ca artista plagiaza constant artistii din Occident si astfel nu pot spune ca are un stil propriu.
Cel mai mult mi-a placut ultima zi a festivalului, pana si vremea a tinut cu noi. Dua Lipa a facut senzatie, o admir mult, canta foarte bine live si impresioneaza nu numai vocal, ci si vizual. Cireasa de pe tort a fost Jason Derulo, my all time Crush, care a beneficiat atat de cele mai spectaculoase efecte speciale, cat si de o echipa foarte fun care stia cum sa intretina atmosfera. Intrarea sa a fost realizata de dj-ul sau, care a si mixat cateva piese precum “We found love” (Rihanna), “Crazy in love” (Beyonce), ,,Danza kuduro” si ,,Lean on”. Publicul era in extaz, foarte activ si energic. Stiam versurile fiecarei melodii cantate de acest artist si pot spune ca acesta a fost momentul in care ne-am distrat cel mai mult. Big like (:

  • All in all

Am ascultat si piesele celorlalti artisti precum Tiesto, Lost Frequencies, Mike Perry, Afrojack, Paul Damixie, Argatu, Golan, Macanache, insa cei prezentati mai sus au avut un impact mai puternic. Organizarea evenimentului mi s-a parut foarte buna, nimic de reprosat, au fost multe atractii oferite de sponsori, numeroase premii si diverse alternative de entertainment. Cu siguranta, acest eveniment este un exemplu de ‘Asa DA!’.
La inceputul anului imi doream foarte mult sa merg la Untold si eram aproape hotarata sa-mi iau abonament. Totusi, comparativ cu acesta, din perspectiva preferintelor mele muzicale, Neversea este mai diversificat, imbinand o paleta mai larga de genuri muzicale.
Ma bucur ca am luat parte la acest festival muzical, este o experienta de neuitat si merita fiecare banut.

Neversea, see you next year!!!

Today changes with you! 

XoXo, Ale

Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity

Thank you so much!

17 gânduri despre “Cum a fost la Neversea – 2017

  1. Frumoasa poza cu sirena 🙂 Mai, referitor la mamaia nu am ce comenta ca nu am fost deloc pe litoralul romanesc pentru ca nu prea m-a fost recomandat de nimeni. Iar referitor la festivaluri de genul celor de la NeverSea nu ma atrag pentru ca il pot transforma intr-un eveniment de familie, cu atat mai mult nu pot sa car o pustoaica de 3 ani dupa mine 🙂 Sa vedem daca creste pustoaica si cara babaciunea dupa ea, poate atunci o sa simt si eu thrill-ul 😀

  2. Nu prea am fost la evenimente de acest gen. Din diverse motive si am urmarit instagramul sa vad ce mai punea lumea prezenta acolo. Am citit cu un viu interes experienta ta la Neversea. Mi-as fi dorit sa ajung si eu!
    Ai facut niste poze exceptionale

  3. Am citit foarte multe pareri pozitive despre Neversea, am vazut si pozele senzationale din acea perioada la multi prieteni care se aflau la fata locului. Ma bucur sa vad ca se poate face si la noi!

  4. Plaja Modern… Doamne, ce amintiri am de aici! Cand eram mica si mergeam la rude in Constanta, ne duceau mereu pe plaja asta. Era cea mai apropiata de casa si practic mult mai ieftina decat ce gaseam in Mamaia.
    Apoi am crescut si evident ca am dat Modern pe Mamaia, insa SUBSCRIU la tot ce ai spus si tu: a devenit mult prea aglomerata statiunea, mult prost gust la fiecare pas, persoane care nu fac cinste locului, plajele si localurile sunt mereu full, risti sa faci intoxicatii si mai pot adauga multe alte experiente de genul asta.
    Referitor la Neversea, am avut bilete, le-am primit cu o zi inainte (ce nasol!), asa ca nu am putut veni pentru ca nu am mai gasit cazare. Daca stiam din timp de biletele alea, ma puteam asigura ca-mi gasesc si eu cazare, insa ce mai ramasese liber, aveau preturi per noapte incepand de la 800-1000 lei :))) like really? No way I’m gonna pay that amount of money! Mai bine dorm in masina :))
    La anul am sa ma ocup din timp si sper ca se va organiza anual de acum incolo!

  5. Sincera sa fiu, spre rusinea mea, nu am participat niciodata la astfel de festivaluri muzicale. Insa, am observat ca in ultima vreme trendul festivalurilor a luat amploare in Romania, asa ca, pe viitor sigur voi fi prezenta macar la unul dintre ele.
    Cred ca mi-ar fi placut sa ajung la Neversea.

  6. Mă bucur că astfel de evenimente se intampla si la noi. Am observat ca an de an sunt tot mai bine organizati. Acum au experienta cu Electric Castle si Untold, asa ca Neversea a fost pe masura.

  7. Eheee, ce-as mai vrea sa particip si eu la astfel de evenimente…Dar nu mai am loc de fetele mele… 😀
    Frumoase fotografii, felicitari!
    Ma bucur ca ti-a placut si tie! Fetele mele au venit acasa foarte entuziasmate!!!

Lasă un răspuns