Ce trebuie sa stii la prima vopsire a parului

Stiu ca sunt si cateva dintre voi care nu au facut pasul spre aceasta schimbare si deci inca mai analizeaza ”terenul”, notand chestiunile pro sau contra. Trebuie sa recunosc ca, inainte de a ma vopsi pentru prima data, nu m-am documentat deloc si m-am lasat pe mana coafezei mele pe care o cunosc de foarte mult timp.

Evolutia culorii mele:

Par aspru, cu aspect degradat

Toata lumea spune ca dupa vopsire parul devine mai aspru si va arata foarte ars. Mit sau adevar? Din acest punct de vedere eu nu am constatat diferente. Ba chiar as putea spune ca parul nu mai pare atat de ars, este fin la atingere si arata chiar mai bine. Trebuie sa mentionez ca nu am renuntat deloc la masca mea preparata acasa pentru hidratarea (despre care am scris AICI), deci poate ca si acest lucru a diminuat minusurile vopsirii parului.

Vopseaua & varfurile

Aceste aspecte depind foarte mult si de vopseaua pe care o folositi, dar si de nuanta. Cand m-am vopsit blonda, varfurile nu se vedeau asa uscate cum erau, dar nu pot spune acelasi lucru despre momentul in care m-am vopsit intr-o nuanta de saten- inchis (cu reflexii roscate) – atunci varfurile se vedeau ingrozitor. Tocmai de aceea va recomand ca inainte de vopsire sa tundeti cativa cm de la varfuri, pentru ca acesta sa arata bine. Eu evit vopseaua cu amoniac, tinde sa fie foarte agresiva cu parul si il usuca destul de sever. Ultima data m-am vopsit cu nuanta 6.68 de la Schwartzkopf si a fost un chin la pieptanare. Nu stiu de ce, insa in primele zile dupa colorarea cu aceasta vopsea, parul meu era extrem de aspru si greu de coafat. In timp insa si-a revenit.

Nuanta

Culoarea mea naturala era un saten spre blond. Prima data am ales sa ma vopsesc blonda si am optat pentru o culoare mult prea deschisa. Initial mi-a placut, insa dupa ceva timp am simtit ca nu mi se potriveste si la fiecare 2-3 luni incercam o nuanta mai inchisa. Ceea ce este foarte important: prima vopsea aplicata pe parul natural va fi mereu puternica si va persista mult mai mult timp. De aici rezulta ca, daca pe parul natural te vopsesti intr-o nuanta mai deschisa, iar mai apoi te vopsesti un castaniu, dupa cateva saptamani vei vedea cum parul tau va avea tot felul de nuante diferite, care bat mai mult spre blond decat spre ultima culoare. Iar cu timpul, parul tau tinde sa se deschida foarte mult. Acest lucru este foarte vizibil in cazul meu, mai ales acum: am varfurile blonde & radacinile inchise la culoare.

Interval de vopsire

Acest aspect difera in functie de mai multe lucruri. Eu de exemplu ma vopseam la 2 luni doar la radacini, stateam cu vopseaua 45 de minute, insa, in ultimele 10-15 minute, aplicam si putina vopsea pe lungime, pentru a obtine o culoare uniforma. Si repetam aceasta procedura de 2-3 ori. Astfel, evitam sa-mi supun parul la tratamente chimice inutile.

Ingrijirea parului

Mereu am folosit produse accesibile, care se gasesc foarte usor. Nu obisnuiesc sa folosesc gel, fixativ sau spuma, in schimb folosesc cateodata samponul uscat de la Batiste. In ultima vreme l-am utilizat mai rar, intrucat am observat ca tinde sa-mi usuce parul si devine destul de greu de pieptanat. Folosesc extrem de rar placa sau ondulatorul si incerc sa-mi usuc cat mai rar parul cu feonul. Deci practic nu-i fac nimic, il las sa faca ce vrea.

Avantaje

Voi vorbi doar despre plusuri, intrucat eu nu am avut parte de minusuri in ceea ce priveste vopsirea parului. Asadar, in urma acestui pas, mi s-a parut ca parul meu a devenit mai stralucitor si mai drept.
Momentan, desi am zeci de nuante in par, voi zice pas colorarii. Il voi lasa asa pe timpul verii si abia dupa il voi agresa cu o alta vopsea. Sincera sa fiu, sunt cam nehotarata ce nuanta sa aleg, intr-un fel mi-e doar de nuanta saten-deschis spre blond, dar si cea cu reflexii roscate parca ma tenteaza din nou.

Care este experienta voastra legata de acest subiect?

 

Today changes with you! ❤

XoXo, Ale

Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity

Thank you so much!

 

8 gânduri despre “Ce trebuie sa stii la prima vopsire a parului

  1. Ma vopsesc de foarte mult timp. Cred ca am inceput pe la sfarsitul liceului. Am avut diverse culori si mama a fost cea care mi-a cantata in struna de fiecare data pentru ca este coafeza.
    Si eu tot la 2 luni ma vopsesc si aplic la radacina si uniformizez in ultimele 15-20 minute

  2. Ma vopsesc de la 20 de ani, iar acum sa tot am peste 50. :)) Nici nu mai stiu care e culoarea naturala a parului meu. Mereu mi-a placut negru cel mai negru. Aplic la radacina de fiecare data mai insistent dar si pe lungimea parului. Nu am prea tinut cont de regule. Inca mai am par in cap. :))

  3. Giiirl, unde erai tu si articolul tau cand m-am vopsit in liceu roscata, aveam nevoie de articolul tau atunci, e bun si acum, foarte frumos realizat.
    M-am vopsit prin clasa a 10 sau a 11 din blonda in roscat, bad decision tho 😂😂😂

  4. :)) ghici de la ce varsta ma vopsesc? De la 15 ani! Parul meu a trecut prin toate schimbarile posibile de nuante/culori! Si am observat de vreun an, adica de pe la 29 de ani …ca au aparut 2-3 fire albe… stiu ca se vor inmulti… :)))

  5. Prima data m-am vopsit singura acasa cu nuantator. Mi-a iesit chiar bine. Si eu tot vopsea fara amoniac prefer, os ingura data am folosit cu amoniac, la salon, desi i-am zis la coafeza ca nu vreau, dar mi-am dat seama cand imi punea vopseaua si am simtit mirosul. Ca efecte nu am vazut diferente, tot la fel m-a tinut.

Lasă un răspuns