Recenzie: „Girlboss” #BloggersRead

Pentru mine Girlboss este un imbold de motivatie, curaj si ambitie. Este genul acela de carte pe care nu ai vrea sa o lasi deoparte, ci ravnesti sa-i afli toate sensurile litera cu litera, pagina cu pagina. Daca aveai impresia ca nu poti realiza ceva significant, fiind tinut in loc de problemele cotidiene, aceasta lectura cu siguranta iti va redeschide apetitul pentru autodepasire.

Girlboss reliefeaza povestea unei adolescente, care de la a nu avea nimic, ajunge sa aiba succesul pe care toti brand-managerii il ravnesc. Pe langa traiul sau indecent si viata caracterizata de lipsuri (atat materiale, cat si spirituale) si plina de haos, Sophia trece printr- o multime de momente limita, renunta la scoala, se muta departe de parinti, ajunge sa comita infractiuni, isi schimba mereu locul de munca si devine practic un om al strazii. Bineinteles, aceasta descriere nu ar atrage, in mod ideal, pe nimeni, insa ceea ce protagonista doreste sa surprinda este de fapt gandirea sa, ambitia si motivatia de care da dovada mereu.
Fiecare capitol este insotit de diverse citate (ale unor oameni care au ramas in istorie) sau chiar lectii de viata, care iti vor conferi un indemn de meditatie asupra propriei existente. Eu personal m-am regasit in cateva ipostaze de-ale Sophiei, mai ales in cea care o prezinta pe ea fiind singura, doar cu propriul vis maret. Ceea ce am invatat este faptul ca cel mai important este ca tu sa crezi in tine, parerile celorlalti fiind doar opinii fara vreun fundament. Daca tu crezi ca vei reusi, atunci cu siguranta chiar asta se va si intampla.
Sophia isi incepuse propriul business prin vanzarea de haine second-hand pe eBay. Ea isi dorea sa adune cativa bani, pentru a nu mai fi nevoita sa lucreze intr-un loc care nu i se potrivea. Atat si probabil nimic mai mult. In timp, prin perseverenta, inteligenta, dar mai ales munca, ea ajunge sa-si infiinteze propriul brand („Nasty Gal”), care va ajunge extrem de cunoscut si cu un profit urias. ”Poate ca nu am ajuns unde imi propusesem, dar cred ca am ajuns unde trebuia sa fiu.”

*

„Este pacat ca scoala este adesea privita ca ceva intr-o marime universala, care li se potriveste tuturor. Iar daca nu i se potriveste cuiva, acel cineva este tratat ca si cum ar fi ceva in neregula cu el.”

*

”Un lucru pe care trebuie sa-l stiti despre mine este ca, atunci cand primesc un refuz, rareori ascult. E nevoie de un fel aparte de incapatanare pentru a avea succes ca antreprenor. Si oricum, nu primesti lucrurile pe care nu le ceri.”

*

„Chiar si in lipsa unui manager care sa-mi dea un premiu, era important sa fac ce puteam mai bine. Cui ii pasa daca un copac cade in padure si nu-l aude nimeni? Copacul tot cade. Daca tu crezi ca ceea ce faci va avea rezultate pozitive, va avea – chiar daca nu va fi evident imediat.”

*

„Daca eu si aceasta carte avem ceva de dovedit, acel ceva este ca, atunci cand crezi in tine, vor crede si altii in tine”.

*

Sophia Amoruso este genul acela de persoana care se desprinde vizibil de tiparul clasic, fiind o fire nonconformista si independenta. Cu toate acestea, pentru mine nu este un exemplu. Nu, chiar deloc. Insa, in schimb, este un imbold de motivatie, care imi confera acel sprijin sa merg mai departe, sa fac ceea ce imi place fara teama de a fi judecata si, cel mai important, sa ajung acolo unde imi doresc, autodepasindu-ma mereu.

Voi ati citit aceasta carte? Daca da, cum vi s-a parut?

Today changes with you! ❤

XoXo, Ale

Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity

Thank you so much!

24 de gânduri despre “Recenzie: „Girlboss” #BloggersRead

  1. Cred ca mi-ar placea sa o citesc, daca subiectul e impachetat frumos, sa ma atraga, nu conteaza ce gen de carte este. Deci, depinde de cel ce o scrie, cum alege sa o scrie

  2. Stii ce se spune despre cartea asta: ori iti place, ori nu te atrage! Mie mi-a placut, m-a atras povestea Sophiei, atat de perseverenta si incapatanata in acelasi timp. E un exemplu ca poti reusi fara sa ai prea mult noroc in viata. Sau fara sa ai bani la inceput. Ultima parte a cartii m-a plictisit oarecum, dar per total, o recomand! Foarte usor de citit si amuzanta!

  3. O femeie în lumea afacerilor, dominată de bărbați…
    Cartea se citește mai mult un blog sau ca o carte de memorii. Amuzantă, distractivă, sarcastică și incredibil de inteligentă. Amoruso reușește să aducă personalitatea ei pe aceste pagini, în timp ce învață serios despre ce înseamnă / vrea să fie o girlboss.

  4. O am si eu, dar inca n-am apucat sa o citesc. Cred ca imi trebuie si o stare anume, altfel nu stau locului si nu ma prinde lectura, oricat de interesanta ar fi :))

Lasă un răspuns