Cum a fost la Digital Divas 2017

Reclame in fiecare coltisor de pe Facebook, postari peste postari cu ”voteaza-ma la categoria…” si multe alte persoane care au bifat in cadrul evenimentului online ca vor participa. Aaa si cei foarte curiosi sa afle ce se va intampla acolo si, ce sa faci, vor urmari de acasa. Stiu, pentru ca si eu am facut parte din aceasta ultima descriere pana anul acesta si tocmai de aceea scriu articolul pe care-l citesti tu acum.
Inca de inainte sa-mi creez blogul stiam de acest eveniment faimos si chiar ma intrebam intr-un timp daca voi ajunge vreodata aici. Bineinteles, viziunea mea era una idealizata si probabil nutrita de dorinta de a participa si fizic, din curiozitate, la o astfel de ”intrunire”. Desi parerile despre acest eveniment erau impartite, voiam sa vad eu personal cum stau treburile si, spre a nu-mi forma o parere influentata, am mers cu incantare, emotii, stiti si voi, asa cum suntem entuziasmati cand vine vorba de ceva nou.

  • organizarea: Nu as avea nimic de reprosat, mi-a placut extrem de mult locul, decorul, muzica, primirea, badge-ul (cu numele meu si al blogului) primit la intrare, luminile din sala de conferinta si modul de aranjare al diverselor ”atractii”. Probabil si experienta provenita din  cele 5 editii isi spune cuvantul, iar cei de la Evensys sunt chiar profesionisti. Aperitivele si diversele gustari erau chiar foarte bune, pe alese si indeajuns pentru toti. Amplasarea diverselor corner-uri a fost tot bine gandita, in sensul ca nu erau toate in acelasi loc, ci le descopereai in timp ce te plimbai prin minunata gradina-terasa a Palatului Bragadiru. Poate ca ar fi fost mai bine daca erau mai multe masute amplasate pe terasa, intrucat multi au trebuit sa improvizeze cand se serveau gustarile, fapt ce ne-a determinat sa ne asezam ba pe fantana arteziana, ba pe niste parapete.
  • speackerii: Unii veniti din obligatie, unii plictisiti, unii care-si exprimau frustrarile, altii care tineau neaparat sa faca schimb de replici ironice pe scena si cei care veneau sa se promoveze si vorbeau fara a transmite ceva. Trebuie sa recunosc ca mi-a placut un tip dintr-o agentie de publicitate, la modul ca ideile ce reieseau din reclamale create de el si echipa sa erau chiar inspirante.
  • persoanele de la eveniment alias invitatii: Lume multa & oameni putini – cred ca aceasta este cea mai potrivita descriere. Daca aveati impresia ca se face networking & socializare, v-ati inselat. Am intalnit multe persoane pe care le urmaream (as fi spus urmaresc, dar sper sa se inteleaga diferenta) si aveau asa un aer de superioritate – va rog, cineva sa le coboare cu picioarele pe pamant. Ca bine a zis o tipa de la conferinta: „unii cred ca vor ramane mereu la inaltime” si „sunt multi care au ajuns acolo dintr-o intamplare”. Tot respectul meu pentru cei care creeaza continut de calitate, stiu cum sa comunice si sa se faca placuti – dar trebuie sa existe o continuitate, o prelungire si in viata reala, nu doar pe retelele sociale. Am vazut si fete care pe Instagram ma adora si in viata reala ma ignora. Nu sunt o persoana care asteapta sa fie bagata in seama, insa atunci cand incerc sa creez o conexiune si observ ca sunt respinsa ori tratata cu superioritate imi dispare apetitul. Este foarte greu sa obtii admiratia cuiva si iti trebuie doar cateva secunde pentru a o pierde sau a o transforma in ceva negativ. Am cunoscut totodata si putine persoane pe care le stiam doar de pe internet si a fost o placere sa descopar ca avem mult mau multe in comun decat am fi crezut.
  • premiile de la gala: Transparenta – 0, corectitudine – tot pe acolo, sanse reale de castig – ma abtin. Inainte de toate tin sa mentionez ca nu am fost nominalizata la vreo categorie, ci am participat in calitate de ambasador oficial. Asadar, ceea ce scriu nu este relatat din perspectiva unui blogger dezamagit ca nu a castigat. Nu vreau sa fiu hater sau vreo frustrata nemultumita, insa in fiecare an & etapa, la cel putin 5 categorii, castiga mereu aceleasi persoane. Inteleg, sunt persoane pe care si eu le urmaresc & apreciez, care chiar ma inspira si motiveaza, insa nu mi se pare corect ca o persoana sa ia 7 premii si prin rotatie toate locurile. Mai ales ca nu este prima data. Si acele persoane sunt si ele constiente de acest lucru. Au fost bloggerite premiate care au raspuns ironic pentru diploma primita, spunand ca desi ele nu sunt asa active pe platforma respectiva ( Facebook de exemplu), ele ne multumesc pentru voturi (”hai ca sa fie, ca na… e bloggerul X”). Le admir mult pe bloggeritele cunoscute (Alina Ceusan, Ioana Grama, Sandra Bendre, etc) si tocmai de aceea, pentru prestigiul pe care si l-au creat, ar trebui sa fie premiate intr-un mod diferit. Nu ajuta cu nimic sa ai o colectie de diplome si cred ca exista cu siguranta un alt mod de recunoastere a muncii depuse de ele, un mod care chiar sa le ajute si pe ele in ceea ce fac. Sau poate ca exista si nu stiu eu – we”ll never know.
  • impuneti, va rog, un dresscode: Ne dam cu parerea ca X s-a imbracat precum vaduva neagra, ca Y se pregateste de sporturi extreme, iar Z e ori prea casual, ori prea ”nasa mare” (nici nu stiti voi ca imediat cum am precizat categoriile mi-au si venit in minte tinutele respectivilor :)). Gusturile nu se discuta si nimanui nu ar trebui sa-i pese ce crede altcineva despre tinuta sa – asta atata timp cat te simti bine SI RESPECTI un dresscode DACA AR EXISTA- si ar fi perfect. Nu de alta, insa lumea chiar nu stie cum sa vina imbracata. Si ca sa ma laud si eu putin, mie chiar imi pare bine ca am ales aceasta tinuta, m-am simtit bine si imi si place cum imi vine.

Draga echipa Digital Divas, nu crezi ca ar fi mult mai ok daca ai da sanse reale si celorlalte bloggerite care chiar muncesc pentru continutul de pe blogul lor? Premiati influencerii faimosi, chiar merita, dar nu le taiati aripile celor cu idei geniale si munca adevarata ce se afla la inceput de drum. Faceti o departajare, pentru ca lupta e inegala. Daca nu incurajati si noile aparitii de ce va plangeti de monotonie? Sau de aceleasi imagini iconice? Haideti sa mai schimbam putin lucrurile. Aceeasi premianti la toate editiile – de ce nu-i puneti in juriu la editiile viitoare? Nu zic asta din rautate sau frustrare, ci  din dorinta de a vedea o evolutie benefica a acestui eveniment. Cliseic sau nu, eu chiar cred in acest eveniment, mai exact in conceptul initial. Adoptam tendintele americane, insa schimbam calitatea si de aceea nu functioneaza lucrurile asa cum trebuie. Haideti sa ne tratam unii cu altii asa cum ne-am dori ca altii sa se comporte cu noi. Pe internet suntem de treaba, altruisti, amabili si prietenosi – dar in realitate? *Intrebari retorice si existentiale*

Lista tuturor castigatorilor o gasiti AICI.

Cateva poze de la eveniment:

Aici voi incheia cu descrierea experientei mele dobandite in urma participarii la acest eveniment. Daca as merge si la urmatoarele editii? Ramane de vazut. Pana atunci va las cu un filmulet de tip video-blog in care va prezint pulsul atmosferei:

Today changes with you! :)

XoXo, Ale

Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity

Thank you so much!

 
 

17 gânduri despre “Cum a fost la Digital Divas 2017

  1. Oh, ce scrii tu aici descrie perfect multe evenimente unde “divele” isi dau aere si uita de unde au plecat. Eu nu prea mai particip la evenimente din acest motiv. Acolo se vede clar cum (daca) gandesc si isi dau arama pe fata imediat. Nu esti bagat in seama decat ca sa fii de umplutura pentru ca iese tot cine trebuie, pentru ca se pune accent pentru cateva persoane, restul sunt acolo ca sa fie prezenti si sa justifice publicitatea gratuita obtinuta de sponsori!
    Nu-i nimic! Ia-o ca pe o lectie! Esti frumoasa si inteligenta si nu trebuie sa te cobori la nivelul unora de acest gen!

  2. Nu stiu de ce aveam impresia ca iti lasasem un comentariu la acest articol, dar nu il vad acum. Ia sa ma cauti in spam, poate s-a dus acolo :))
    Da, ce voiam sa mai adaug acum este: noi cand ne mai vedem?! :)))
    Pupici!

  3. As vrea sa ajung si eu odata si odata pe la eveniment. Am senzatia din afara ca este ca un rasfat 🙂 M-am bucurat de review. Si eu sunt la inceput de drum si simt de multe ori ca-i inegala lupta si imi vine sa renunt ca mi se pare ca n-am nicio sansa. Mai stau o zi, mai fac un pas, pentru ca, de fapt, n-am niciun fel de asteptari din exterior, doar sa dau ceva util mai departe. Atata timp cat imi vad sensul, e suficient pentru mine.

  4. Eu apreciez foarte mult oamenii din spatele blogurilor. Oameni care știu ca este importanta comunicare. Oameni care știu ca lucrurilor trebuie sa le zici pe nume. Fără văluri.
    Ești un om pe care îl voi urmări cu drag!

  5. Articolul tău mi-a confirmat ideea pe care o aveam despre modul de alegere a câștigătorilor. Orice concurs normal nu ar permite participarea câștigătorilor din edițiile anterioare din nou la el, dar se pare că aici e vorba de altceva.
    Mă bucur să te văd alături de Gia. Nu știu dacă vă știați de înainte, dar e plăcut să văd fetele pe care le citesc împreună la astfel de evenimente. Îmi plac foarte mult ținutele voastre și atitudinea. Felicitări pentru implicare și poate organizatorii DD vor arunca o privire peste rândurile scrise de tine și vor schimba ceva în ediția anului următor.

  6. Sincer.. cand am vazut prima oara Digital Divas pe calculator.. speram si ma gandeam ca o sa fie ceva feeric aproape. Dupa ce m-am uitat la cea de-a doua editie, anul viitor, am observat ca si tine ca aceiasi oameni castiga, ca nu e socializare.. ca speakerii nu te invata practic nimic. Si sunt total de acord in privinta dresscode-ului, macar acolo.. un cuvant gen casual sau eu mai stiu ce 🙂

  7. Am citit cu mare interes articolul tau si parerea sincera despre Digital Divas, mai ales ca nu ai facut parte din blogurile nominalizate sau inscrise de tine!
    Si da, sa stii ca sunt de parere ca acei influneceri – bloggeri cu o comunitate mare –
    sa faca parte poate din juriu,nu sa fie pe scena, ridicand premii an de an…

  8. Ar fi de apreciat daca s-ar juriza doar nominalizarile, iar dupa sa decida publicul cine si ce castiga. Plus ca, o persoana si 5 premii, e cam mult pentru cat e blogosfera noastra de mare, mai ales ca anul asta au fost si mai multe categorii!

  9. Imi pare rau sa vad ca esti atat de dezamagita si ca nu este totul numai lapte si miere. Nu pot sa mint si sa nu recunosc ca mi-as fi dorit si eu sa ajung la acest eveniment si totusi cred ca n-am pierdut mare lucru

  10. Eu am fost la primele 2 sau 3 editii si m-am convins repede ca e pierdere de vreme, premiile se dau pe principiul: cunosti pe cine trebuie, iei ce vrei. Iar daca nu stiai, iti poti inscrie singura blogul la o categorie (sau asa era in trecut, nu m-a interesat partea asta niciodata, premiile de genul asta nu inseamna nimic pentru mine). Felicitari pentru tinuta si parerea sincera, avem nevoie de mai multe articole de genul asta.

Lasă un răspuns