Recenzie: ,,Eu sunt femeie” #BloggersRead

„Cand ranesti o femeie, ii amintesti ca merita mai mult si o transformi intr-o luptatoare”
Maria Cristiana Tudose, autoarea romanului Eu sunt femeie, are darul de a evoca, intr-o maniera impresionanta, tainele sufletului feminin. Ea are puterea de a descrie sentimentele profunde ce ard sufletul femeii, prezinta cum la pamant fiind doborata de nedreptatile vietii si de insensibilitatea unui barbat care nu o merita, ea renaste, se reinventeaza. devine puternică si capabila de a se axa pe adevaratele frumuseti pe care viata le are de oferit. Este un roman in care orice femeie se regaseste, traieste cu intensitate fiecare sentiment si in care gaseste imboldul de a merge mai departe. Asa cum spunea si autoarea, „doar atunci cand stii ce meriti nu iei tot ceea ce ti se ofera”.

Firul narativ debuteaza cu suferinta provocata de valentele negative ale unei false iubiri, descrisa prin prisma a trei generatii pe care le uneste arta de a fi femeie –  de a fi si de a iubi. Fiecare pagina este atent dozata cu un set de trairi, menite sa insufleteasca povestea ce prinde contur rand cu rand. Maria povesteste cum credea orbeste intr-o iubire care a apus demult, cum nutrea sperante, vise si amagiri pentru cineva care o considera doar o simpla optiune. In relatia lor, ea era singura care se lupta, incercand sa invinga morile de vant, intrucat, cu fiecare incercare de salvare din partea ei, el se indeparta si mai mult, lasand-o condamnata la singuratate si suferinta. Indiferent de ce-i spuneau cei din jurul ei, Maria inca spera ca intr-o buna zi el va realiza iubirea care i-a fost oferita pe tava si se va intoarce la ea. Si nimic mai gresit de atat; el se obisnuise sa primeasca iubirea pe care nu o merita si oferea la schimb doar indiferenta si lipsa de respect.

Timpul este insa cel care vindeca ranile si ne da ragaz de gandire pentru fiecare lucru intamplat. Astfel, Maria se intoarce la casa strabunicii, unde mergea in copilarie, alaturi de mama ei si retraieste amintirile intamplate pe acele meleaguri. Lucrurile ramasesera neschimbate, parca acoperite de o aura legendara ce nu putea fi doborata de trecerea timpului, iar Maria intelege ca fericirea deriva din simplitate si gesturi aparent neinsemnate. Petrece cateva zile alaturi de strabunica sa, Elena, si povestesc cu drag despre strabunicul Ion, care se stinsese cu ceva timp in urma. Isi mai aminteste fugitiv de Vlad, baiatul pe care il cunoscuse pe internet si de a carui personalitate se indragostise iremediabil. Aceasta amintire, materializata intr-o rana inca deschisa in suflet, ii amintea inca o data Mariei ca persoanele care te merita cu adevarat in viata nu te vor face niciodata sa suferi sau sa te determine sa-i parasesti.Totodata, amintirea lui Paul, barbatul misterios fata de care manifesta o atractie incontrolabila, o face sa sufere din nou si sa retraiasca, in gand, povestea lor. El nu o iubise, ci doar realiza satisfactia unei placeri de moment. Avea mereu un comportament ciudat, era rezervat in ceea ce privea viata sa personala si nu se manifesta niciodata direct.
Spre final, Maria devine puternica si invata ca cel mai important este sa stii cum sa te iubesti pe tine insati. Ea se ancoreaza in acea lume mitica si retraieste bucuriile varstei de aur, cea a copilariei. Descopera valiza maro pe care o visase de multe ori si se lasa vrajita de aroma florilor de tei de inauntru. Mama ei ii inmaneaza trei scrisori ce reprezinta actul de finalizare a intreg procesului de maturizare si depasire a dramei sale interioare.
Eu sunt femeie este cu adevarat o lectura cu efect de catharsis, intrucat fiecare femeie isi gaseste aici motivatia de a merge mai departe. Ideile exprimate te determina sa constientizezi care sunt adevaratele lucruri care conteaza in viata si iti deschid ochii spre a te vedea in profunzime. Este un roman ce merita citi si recitit. Este genul acela de lectura in care pe fundal parca iti vizualizezi intreaga poveste a vietii si realizezi cine esti si cine vrei sa fii. 🙂

Voi ati citit aceasta carte minunata?

Today changes with you! :)

XoXo, Ale

Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity

Thank you so much!

15 gânduri despre “Recenzie: ,,Eu sunt femeie” #BloggersRead

Lasă un răspuns