Recenzie: ,,P.S. Te iubesc” #BloggersRead

Cati dintre noi apreciem cu adevarat ceea ce avem? Sau mai bine zis cand… De cele mai multe ori dupa ce pierdem acel ceva. ,,P.S. Te iubesc”, scrisa de Cecilia Ahern, reprezinta o chintesenta de trairi extreme, de la fericire profunda si implinire, la maxima tristete, nesiguranta si disperare. Exact ca in viata reala, acest roman sugereaza faptul ca nu pretuim iubirea atunci cand ea este traita din plin, ci abia dupa ce aceasta este scindata in directii diferite. Insa, povestea de fata releva valentele iubirii adevarate, care persista in fata trecerii ireversibile a momentelor de neuitat, depasind sfera timpului si chiar a vietii.

Holly si Gerry proiecteaza imaginea cuplului contemporan, ilustrand micile neintelegeri dar si placeri ale vietii. Nu au o relatie perfecta, nici o situatie materiala opulenta, nici joburi la care toti viseaza; ei sunt unul pentru celalalt si depasesc orice conflict prin tandrete si iubire adevarata. Intr-o buna zi viata le pregateste ceva total neasteptat, o intorsatura din ciclul normal al existentei ce-i determina sa priveasca totul dintr-o perspectiva distincta. Sotul ei, Gerry, moare din cauza unei tumori pe creier, iar ea, Holly, ramane solitara, condamnata la singuratate si obligata sa supravietuiasca in aceste noi conditii date. In prima etapa ea refuza sa accepte schimbarile din viata sa, se izoleaza, se indeparteaza definitv de familie si prieteni si se inchide in apartamentul sau, retraind imaginar toate momentele frumoase petrecute alaturi de sotul sau. Ea inca are speranta vie in suflet ca Gerry se va intoarce intr-o buna zi, iar viata lor va fi exact ca inainte.


Iar aici intervine testul iubirii adevarate, in care dragostea isi evidentiaza conditia sa eterna. Gerry ii lasase lui Holly un pachetel cu mai multe plicuri, fiecare din ele special create pentru fiecare luna a anului. Scrisorile sotului ei erau menite spre a-i aminti lui Holly ca el ii este mereu alaturi, ca are grija de ea si o vegheaza mereu, dar mai ales pentru a-i demonstra ca iubirea lor persista indiferent de circumstante. Ea trebuia sa deschida plicul din luna respectiva si sa urmeze intocmai indicatiile din scrisoare.

img_9339

Timp de 10 luni Holly se ghideaza dupa cele 10 scrisori ale sotului ei, insa nu-i este deloc usor. Gerry o indeamna sa se autodepaseasca, sa fie deschisa spre noi experiente si amintiri, insistand mult asupra faptului ca ar trebui sa fie din nou deschisa spre a iubi. Holly petrece mai mult timp alaturi de prieteni si familie, are parte de intamplari extrem de amuzante, cunoaste persoane noi si isi depaseste anumite temeri, precum cea de a face karaoke. Este impresionant cum sotul ei s-a gandit la tot si i-a aranjat numeroase activitati surpriza, printre care petrecerea Disco Diva sau biletul de vacanta din Lanzarote. Trecerea timpului o determina pe protagonista sa devina mai puternica si hotarata sa supravietuiasca.

Desi suferinta traita de ea iti transmite un sentiment de mahnire, totodata, prin actiunile ei, simti un imbold de ambitie si inveti ca indiferent de ceea ce se intampla, trebuie sa apreciezi fiecare moment al vietii pentru ca intr-o zi s-ar putea sa nu-l mai ai. Este o lectura perfecta atat pentru cei care vor sa iubeasca din nou, cat si pentru cei care au trecut prin momente grele de despartire si inclina spre reinventare.

Poti comanda aceasta carte de AICI.

Tu ce carti ai citit in ultima vreme?

Today changes with you! :)

XoXo, Ale

Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity

Thank you so much!

14 gânduri despre “Recenzie: ,,P.S. Te iubesc” #BloggersRead

  1. Am citit cartea, am vazut filmul…cu lacrimi in ochi, cu nod in gat…foarte bine a scris autoarea. Cartea este din acea categorie pe care vrei sa o citesti chiar daca e trista pentru ca mesajul transmis este puternic si important.

Lasă un răspuns