Recenzie: „Mesaje” #BloggersRead

Este imposibil sa nu comunicam, iar fiecare atitudine are propria semnificatie. Tu stii cum sa iti comunici ideile limpede, sa te faci inteles, sa fii ascultat si tu sa asculti la randul tau? De curand am terminat cartea „Mesaje” de Matthew McKay, Martha Davis, Patrick Fanning, si pot spune ca acum privesc actul de comunicare cu alti ochi.

Sectionata in sase parti, cartea de fata prezinta principalele aspecte ce conduc la realizarea unei comunicari eficiente, interpretarea limbajului trupului, dezvoltarea abilitatii pentru comunicare in cuplu, negocierea & rezolvarea conflictelor, comunicarea in cadrul familiei, gestionarea interactiunilor din cadrul grupului, perfectionarea abilitatii de a vorbi in public, precum si sfaturi pentru a va pregati eficient pentru un interviu de angajare. In prima parte de exemplu, am invatat rolul esential al actului de ascultare. De cele mai multe ori ii ascultam pe ceilalti doar pentru a ne astepta dreptul la replica – si ne intrebam de ce nu avem parte de o comunicare eficienta. Dezvaluirea sinelui imbina atat recompense, cat si bariere; aceasta trebuie exersata nu doar pentru a ne asigura ca ne facem intelesi pentru ceilalti, ci si pentru a ne intelege pe noi insine.

Descrierea abilitatilor de baza este urmata de cele avansate, axate pe decodarea limbajului trupului. Cuvintele sunt doar simboluri, iar intentiile reale ale oamenilor sunt cele exprimate in afara limbajului verbal. Gestionarea acestor mesaje este si ea influentata de mai multi factori, si joaca un rol esential in contextul comunicarii. Fiecare subcapitol este prezentat prin diverse exemple, cu intrebari si teste de autoevaluare.

Inceapand cu partea a treia, este sugereta importanta unui comportament de tip asertiv. Atunci cand comunicam asertiv, facem afirmatii directe privind propriile ganduri si dorinte. Ne aparam drepturile, dar in acelasi timp le luam in considerare si pe ale celorlalti. Ascultati cu atentie si ii asigurati pe cei din jur ca i-ati auzit. Sunteti dispus sa negociati si sa faceti compromisuri, dar nu in dauna propriilor drepturi si a demnitatii. Cand va comportati astfel, exprimati incredere in fortele proprii si empatie. Vocea este relaxata, bine modulata si ferma. Stabiliti confortabil contactul vizual, dar nu priviti fix interlocutorul. Ochii comunica deschidere si sinceritate.

Desi cu totii ne consideram a fi eficienti in a comunica, lucrurile cotidiene, in contextul interactiunii cu ceilalti, par a ne demonstra exact contrariul. Lectura acestei carti m-a determinat sa abordez intr-un mod distinct actul in sine de a comunica si am invatat cum sa-mi gestionez anumite porniri . 🙂

Poti comanda aceasta carte de AICI

Tu ce carti ai citit in ultima vreme?

Today changes with you! :)

XoXo, Ale

Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity

Thank you so much!

 

24 de gânduri despre “Recenzie: „Mesaje” #BloggersRead

  1. Destul de interesanta cartea recomandata de tine. Anul acesta am citit foarte multe carti: Pisicile razboinice vol5 si 6, Supravietuitorii vol 1,Gargui, P.S Te iubesc si vreo 4 romane de dragoste :))))

  2. Am avut ani de zile cand am fost obsedata de cartile de psihologe de tipul self help. Nu stiu daca m-au ajutat sau nu, dar imi face placere sa le citesc si acum. Macar mai afli lucruri noi, chiar daca nu le si pui in practica

  3. Eu sunt tare repezita si de multe ori incerc sa imi exprim ideile intr-un mod haotic. Poate ca nu sunt cel mai bun exemplu in privinta comunicarii, dar incerc sa ma devolt si sa imi structurez ideile cat mai bine. Poate ca aceasta care m-ar ajuta

Lasă un răspuns