Rutina de ingrijire a parului & Review: sampon,balsam,masca Apidermin

Ingrijirea parului a fost, este si va fi in continuare un subiect de prima pagina in viata unei femei. In unele cazuri e valabil si pentru barbati. Cei care ma urmaresc de la inceput stiu cu siguranta acele articole in care va vorbeam despre rutina de ingrijire a podoabei mele capilare, ce magie folosesc pentru ca parul sa creasca foarte repede, cum reusesc sa il mentin sanatos si moale chiar daca il vopsesc mereu & etc. Ei bine, cum tot a fost cerut un subiect de genul (doar ca reactualizat), a venit momentul sa va prezint un fel de ”noua rutina” – desi poate fi considerat ca update.

Intotdeauna voi prefera mastile pentru par cu ingrediente naturale, care nu contin tot felul de parabeni sau substante nocive ce ar putea afecta sanatatea si aspectul acestuia. Incerc sa imi prepar la fiecare sfarsit de saptamana o masca din : un galbenus de ou, doua linguri de ulei de: masline, ricin, cocos, precum si cateva picaturi de vitamina A uleioasa. In plus, puteti adauga miere, insa va voi spune pe parcurs eu de ce nu am pus. Amestec aceste ingrediente, aplic masca la radacina parului si o distribui uniform pe tot scalpul. O las sa actioneze in jur de 2-3 ore. Dupa, aplic samponul preferat (3 ”ture”) si clatesc, fara a mai utiliza vreun balsam. Aceasta masca face minuni si sunt foarte sigura ca intrece foarte multe produse cu prestigiu din aceasta sfera. Chiar daca aveti probleme cu ingrasarea scalpului (si eu sunt ”norocoasa”), aceasta masca nu va dauna in vreun fel. Este adevarat ca parul se va ingrasa mai repede, insa doar pana la urmatoarea spalare – acest lucru poate fi evitat daca parul este spalat corespunzator. Tin sa precizez ca acel miros de ou nu persista, ci este inlaturat cu usurinta. Pe langa faptul ca aceasta este foarte eficienta si la indemana oricui, ingredientele sale sunt ieftine si odata achizitionate, va vor permite ”construirea” unei asemenea masti pentru multe ture -zic eu-.

Ce schimbari am observat? In primul rand, daca aveti probleme cu matreata, aceasta masca este solutia. Rezultatele sunt vizibile imediat. Totodata, parul ramane extrem de moale, fin, lucios si puternic – aspect pe care nici o masca (sau balsam) nu mi l-a putut conferi pana acum. Parul imi creste extrem de repede, fapt ce ma determina sa ma vopsesc foarte des. Si chiar daca fac asta, parul meu nu este uscat si casant datorita acestei masti. Chiar ma intreba intr-o zi doamna de la coafor cum de am parul asa sanatos. Singura problema cu care ma confrunt de ani de zile este caderea excesiva a parului, aspect cauzat de stres si alimentatie necorespunzatoare.

Legat de sampon & alte produse legate de ingrijirea parului, pot spune ca momentan sunt foarte multumita de ceea ce folosesc in prezent. Este vorba despre samponul, balsamul si masca de par, toate de la Apidermin, special create pentru regenerarea parului. Intrucat am decis sa foloses doar produse naturale, acestea sunt perfecte pentru parul meu. Va spuneam mai sus ca nu adaug miere in acea masca home-made, intrucat aceasta gama are deja in compozitie acest ingredient. Aceasta masca de par o aplic la fiecare spalare, exceptie facand acea data cand aplic masca despre care v-am vorbit mai sus. In continuare, va voi prezenta produsele :

16244735_1321784837873872_699714694_o

Samponul Apidermin stimuleaza regenerarea şi intarirea firului de par prin tripla actiune a complexului de laptisor de matca, extractul de galbenele si de urzici.  Laptisorul de matca, substanta activa, este singura substanta naturala ce stimuleaza regenerarea celulelor, fiind un puternic tonifiant la nivelul firului de par, cu un efect de stralucire maxima.
Laptisorul de matca, hrana regala, complex de vitamin B, C, D şi E , este o substantă naturală cu numeroase principii nutritive, fiind un concentrat biologic bogat în substante proteice: lipide, glucide si vitamine, activand circulatia sângelui. Datorita actiunii de regenerare asupra celulelor, laptişorul de matca este una dintre cele mai puternice substante naturale cu efect antirid.

Experienta mea: Samponul regenerant de la Apidermin are o aroma intensa de miere, iti vine sa-l mananci, nu altceva. Aceasta persista, este delicata si foarte placuta. Samponul curata eficient parul, chiar si dupa ce aplic acea masca ce contine multe uleiuri si are o formula transparenta, usor galbuie – exact ca mierea. Este spornic, face multa spuma, astfel ca iti poti curata eficient parul utilizand o cantitate foarte mica de produs. Parul nu se ingrasa repede si capata o textura fina. Pret : 12,50 lei


Balsamul regenerant Apidermin este un rasfat apicosmetic ce stimuleaza cresterea parului fragil, agresat chimic  si il intareste de la radacina pana la varf.Cocktail de vitamine, enzime si proteine, balsamul Apidermin, fortifica, revitalizeaza si remineralizeaza.  Laptisorul de matca stimuleaza cresterea fiind singura substanta naturala ce activeaza regenerarea celulara in timp ce bio keratina imbraca firul de par intr-un strat protector. Astfel, parul tratat chimic sau agresat de mediu isi recapata stralucirea si forta naturala, Bio Keratina netezindu-i structura si protejandu-l chiar si in timpul tratamentelor chimice ulterioare. Parul devine, stralucitor, puternic si mai usor de pietanat.

Experienta mea: Este un balsam fin si delicat, care lasa firele de par moi, usor de pieptanat si hidratate. Daca aveti probleme cu varfurile despicate si firele casante, acest balsam este solutia. Nu are aceeasi aroma de miere ca balsamul, insa nu ma deranjeaza. Pret : 11,85 lei


Masca regeneranta Apidermin este un rasfat apicosmetic ce stimuleaza cresterea parului fragil, agresat chimic si il intareste de la radacina pana la varf. Cocktail de vitamine, enzime si proteine, masca Apidermin, fortifica, revitalizeaza si remineralizeaza.

Laptisorul de matca stimuleaza cresterea parului iar ceramidele redau elasticitatea naturala, eliminand riscul ruperii. Parul tratat chimic sau agresat de mediu isi recapata stralucirea. Bio Keratina netezeste structura firului de par, printr-o pelicula protectoare.

Se aplica dupa samponare pe parul spalat, repartizandu-se pe toata lungimea sa.  Se lasasa actioneze 5-10 minute apoi se indeparteaza cu apa. Pentru efecte vizibile se recomanda utilizarea samponului Apidermin si a mastii Apidermin. In cazul contactului produsului cu ochii, clatiti cu apa din abundenta.

Experienta mea: Aceasta masca este perfecta pentru parul deshidratat, agresat mereu cu diverse produse chimice si chiar cu placile de par, ondulator sau feon. Parul ramane foarte moale, fin, stralucitor si usor de pieptanat. Este o buna alternativa la masca despre care v-am scris mai sus, perfecta pentru zilele in care va doriti un par ca atunci cand abia iesiti de la coafor, insa nu aveti timp pentru o masca home-made. Imi place foarte mult aroma, care este asemanatoare cu cea a samponului si chiar persista cateva zile. In urma folosirii acesteia, parul meu are chiar si mai mult volum si devine mai puternic. Rezultatele privind regenerarea se vad in timp, insa eu chiar am observat imbunatatiri in ceea ce priveste acest aspect. (Cu siguranta acest lucru se datoreaza faptului ca utilizez destul de des aceste masti de par.)

Acestea sunt o parte din produsele pe care le folosesc in rutina de ingrijire a parului. Sunt produse naturale, produse in Romania, accesibile ca pret si… extrem de bune! Eu va recomand sa le incercati caci nu aveti ce pierde. Cu siguranta le voi recumpara curand si de la mine au nota 10! Le puteti gasi atat in magazine, cat si online.

Voi folositi masti de par? Daca da, de care? Dar despre aceste produse ce parere aveti?

Today changes with you! :)

XoXo, Ale

Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity

Thank you so much

18 gânduri despre “Rutina de ingrijire a parului & Review: sampon,balsam,masca Apidermin

  1. Produsele care poarta numele Apidermin sunt foarte bune si nu au preturi mari. Le folosesc si eu deseori. Tin minte ca si mama folosea candva, cand eu eram adolescenta, o crema Apidermin foarte buna.

  2. Inca de anul trecut mi-am propus sa le testez, cu toate acestea am uitat de ele. Le adaug acum in wishlist si sper sa le pot achizitiona cat de curand.

  3. Nu am folosit pana acum acest sampon. Voi incerca si eu masca ta…in tinerete, imi faceam si eu o masca tot cu ou, ulei de masline, ricin, vit a si miere. Dar…de cand am fetele,abia am timp sa dorm 😀

  4. Despre Apidermin, numai de bine. Nu prea am rabdare sa folosesc masti pentru par, o fac dar destul de rar. Ca sa nu mai vorbesc despre cele facute in casa, aceea cu ou mi se pare horror sa stau cu ouale in cap. Voi incerca sa ma redresez in privinta asta, fiindca parul meu e cam suferind

  5. Cred ca aceste produse ar fi bune si pentru parul meu care a inceput sa faca niste cojite sau matreata! Trebuie sa le incerc pentru ca nu am facut-o pana acum!
    In prezent folosesc sampon si obligatoriu balsam. Optional folosesc si masca de par de la Elseve

Lasă un răspuns