Nu degeaba Bucureștiul mai este numit și ”Micul Paris” – oricum cel care a afirmat acest lucru cu siguranță că avea o intuiție grozavă. Înainte de a intra în contact direct cu acest oraș fusesem copleșită de multitudinea de păreri negative cu privire la atmosfera de acolo. Ei bine, pe mine tocmai atmosfera aceea (controversată) m-a determinat să ador Bucureștiul, tocmai prin spiritul sincretic pe care îl exhibă, la fel și multitudinea culturilor, a stilurilor , dar mai ales a unei arte manifestate în cele mai neconvenționale moduri.
Aș putea defini acest oraș mereu cu alte cuvinte, căci este o chintesență de lumi ce renaște mereu și impresionează în stiluri diverse. Nu mă credeți pe cuvânt? Vă lansez o provocare, un alt mod de a vedea o latură a Bucureștiului cu străzi aglomerate, oameni grăbiți și zgomote stresante.Nu e oarecum ironic cum toți oamenii joacă teatru în viața de zi cu zi, deși nu au mai pășit de mult timp în sălile de spectacol? Teatrul Masca este unul dintre acele elemente ce conferă capitalei o aură legendară și proiectează mereu și mereu alte scenarii de viață.
În perioada 16 – 20 iunie în Grădina Casei Cesianu și în parcurile Crângași și Alexandru Ioan Cuza are loc cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante, un eveniment cu o considerabilă încărcătură culturală, în cardul căruia Teatrul Masca va aduce în prim plan peste 40 de statui vivante prezentate în premieră. Pe mine personal, acest domeniu al artei mă fascinează profund, servind ca mijloc de inspirație. Avand in vedere faptul ca ne aflam in anul Brâncuși, ediția din acest an amitește de marele artist, proiectându-l astfel în atenția publicului prin două statui vivante.
Statuile vivante conferă o tentă de epocă vremurilor noastre, readucând în prim plan valori, sentimente și trăiri unice. Este uimitor cum prin mimica lor, acompaniată pe fundal de o melodie clasică, ne trezesc amintiri și ne fac să simțim adevăratul sens al vieții. Acest spectacol cultural evidențiază în mod just diferența dintre valori și nonvalori, dintre esență și aparență, dintre ceea ce este ambiguu versus ceva artificial.
Festivalul din acest an marchează debutul unor serii de evenimente prin care Teatrul Masca sprijină proiectul București 2021, capitală europeana a culturii. Această ediție se arată a fi o manifestare puternică, care va avea un imens impact. Bucureștiul se număra printre puținele capitale din lume în care statuia vivanta are un astfel de eveniment. Alegerea spațiului de la Casa Filipescu-Cesianu nu este deloc întamplătoare; printr-un parteneriat durabil cu Muzeul Municipiului București se va încerca aducerea la lumină a 300 de ani de istorie.”, declară Mihai Malaimare, fondatorul Teatrului Masca.
Accesul la toate reprezentațiile din cadrul Festivalului este gratuit, iar programul este următorul:
– 16 Iunie: ora 20.00 –Noaptea Statuilor Vivante – Casa Filipescu Cesianu, aflată la intersecția dintre Calea Victoriei și Strada Sevastopol, București.
– 17-18 Iunie: Parcul Crângași
– 19-20 Iunie: în Parcul Al. I Cuza
Special : În data de 16 iunie de la ora 20.00, tot în cadrul evenimentului Noaptea Statuilor Vivante (Casa Filipescu Cesianu, la intersecția dintre Calea Victoriei și Strada Sevastopol) are loc un Instameet, special organizat pentru pasionații de Instagram. What`s more, cei care încarcă fotografii de la eveniment folosind hashtagul #statuivivante au șansa de a câștiga 50 de euro. Pentru a intra în concurs, fotografiile trebuie să fie încărcate pe Instagram în perioada 16 – 19 iunie.
Mai multe informatii despre eveniment găsiți aici :
-
https://www.masca.ro/teatru/festivalul-international-de-statui-vivante-editia-a-vi-2016/
-
https://www.facebook.com/festivalulinternationaldestatuivivante/timeline
Nu ratați acest eveniment deosebit, chiar merită un public numeros. Nu trebuie să căutăm ceva ce ne îmbogățește material, ci ceva ne înalță cugetul. Fiecare dintre noi are câte ceva de învățat de la acest festival. Ne vedem acolo 😀
LATER EDIT & UPDATE : La fel cum afirma Camil Petrescu, „cuvântul e un mijloc imperfect de comunicare”. Spectacolul oferit de statuile vivante a fost cu adevărat emoționat și impresionant. Au transmis emoții vii, conferind atmosferei un fond de epocă. Am trăit sentimente ce nu pot fi transpuse în cuvinte…Dacă nu ați mers încă să le vedeți, o puteți face atât astăzi, 18.06, cât și mâine, 19.06.
Festivalul Internaţional de Statui Vivante – Bucuresti
Publicată de Andraxela Voxofvanity pe Sâmbătă, 18 iunie 2016
Today changes with you!
XoXo, Ale
Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @voxofvanity
Thank you so much!
Interesant eveniment, cred ca voi merge si eu. Vazusem candva o statuie vivanta prin Centrul Vechi. Cum ai spus si tu, Bucurestiul e un oras chiar interesant 🙂
Si eu cred la fel. Sper sa fie mai des evenimente de genul. 🙂
Cred ca eu “must” pentru a acest weekend. Cu siguranta voi fi acolo ✌🏻️
Ma bucr sa aud asta 🙂
Nu stiu de care sa ma bucur mai mult, de eveniment sau instameet? Abia astept sa merg
Haha de ambele. Vizionare placuta!
Frumos eveniment! Merita vazute statuile vivante!
In mod sigur! 😀
Ce fain❤️
Intr-adevar 🙂
Am fost in prima zi si cu siguranta ca voi merge in continuare. Vazusem statui de genul prin alte tari dar nu stiam ca se numesc “vivante”. Chiar daca Bucurestiul nu este unul dintre orasele mele preferate trebuie sa admit ca are multe atractii si lucruri inedite. Frumos articol, frumos blog!
Te pup, Julia
Ma bucur sa aud asta, a fost un eveniment cu adevarat special! Te pup
You look lovely Ale! Such a cute peplum top! Baci, Coco et La vie en rose fashion blog – Valeria Arizzi