Indicii identitatii : o bratara, un colier, o personalitate mistica

Timpul are grijă să ne arate mereu cine contează cu adevărat și cine nu. Încă de când pășim în această viață începem procesul de socializare, creștem odată cu oamenii și în raporturi strânse cu aceștia, devenind practic dependenți de ei. Fie că ne placem să o recunoaștem sau nu, existența noastră este definită atât de cei din jurul nostru și de mediul fizic, cât și de componentele ereditare.  Aș spune că adevărata valoare a unei persoane o recunoaștem abia atunci când aceasta nu mai este alături de noi – din cauza distanței de exemplu.
Eram în ultimul an de liceu și așteptam cu nerăbdare să plec la facultate, într-un oraș complex și îndepărtat, la aproximativ 400 km de acasă. Gândul că voi fi liberă și câ nimeni nu mă va mai constrânge sau controla mă determina să-mi creez tot felul de filmulețe imaginare cu momente deosebite, plimbări nocturne, distracții pe măsură și libertate cât vezi cu ochii. Era un vis pe care îl nutream continuu cu iluzii și gânduri puerile. Așa e la început ; dorința de ”nou” își spune cuvântul, iar tinerețea, ca un boboc ce stă a se deschide, te împinge spre cele mai neconvenționale lucruri. Timpul însă a trecut necruțător și m-am trezit singură, într-o cameră goală, fără glasul duios al mamei sau fără prezența  energică a fratelui. Imaginea vieții de acasă se transpunea în mintea mea cu aspect de paradis. Fără ei nimic nu mai era la fel.
Se apropia ziua mea și unicul lucru pe care îl râvneam din toată ființa mea era să fiu din nou alături de ai mei ; să-i pot privi în fiecare zi, chiar și după momente monotone sau treburi dificile la servici. Voiam să-i îmbrățișez de ”Noapte bună!” și să zâmbesc copilărește atunci când mama mi-ar spune că ”Oamenii cu visuri mari sunt cei mai greu de învins!”. Atunci când distanța impune depărtarea fizică, intensifică  de fapt sentimentele.
Mereu mi-am dorit ceva aparte, un lucru care să mă definească, să știu că este al meu și este un simbol al identității mele. Acel element cheie trebuia însă transpus din suflet în ceva real. Dar cum să materializez trăirile imanente? Și pe toate?!? Totul părea lipsit de sens și posibil probabil într-o altă lume. Sau imaginația mea hotărâse că are nevoie de un concediu. Brusc, un beculeț strălucitor s-a aprins : am nevoie de o brățară personalizată! Pe ai mei mereu îi port în suflet, dar mi-aș dori să îi am pretuindeni alaturi ; să îmi călăuzească pașii pe cărarea vieții și să le arăt, imaginar, prin tot ceea ce trec zilnic. Astfel, dorul de acasă s-ar mai dilua. Am luam decizia de a-mi comanda o brățară cu charmuri personalizate, având pe o parte imaginea părinților mei.
IMG_6107
Ulterior, m-am decis să-i ofer în dar mamei o brățară similară și un colier cu mesaj personalizat . Ea nu poartă în general chestii sofisticate spre a atrage privirile celorlalți. Mereu a fost adepta dictonului ”esențele tari se țin în sticluțe mici”. Cred cu ardoare că simplitatea e cea mai frumoasă formă a eleganței și nu trebuie să porți zeci de perle, mărgele sau pietre prețioase spre a impresiona, ci un singur colier e destul. O bijuterie personalizată îți conferă autenticitate, îți întărește identitatea și te determină să fii sigură pe tine. Vrem să ieșim din anonimat, devalorizând din start extravaganța și urmărind doar ceea ce ne reprezintă. Femeia, prin definiția sa, are o amprentă unică și o prezență mistică, toate acestea redate prin micile detalii care o scot din mulțime : o brățară , un colier, un parfum, o personalitate aparte – toate acestea sincronizându-se într-o poveste provocatoare, pentru care cu toții ar face un compromis spre a o auzi.

Unicitatea acestor bijuterii personalizate derivă din dubla lor menire : ca element esteticizant care încântă ;  și ca un sentiment viu, materializat, ce te face să fii mereu aproape de cele mai dragi trăiri sau persoane. Pentru mine este un imbold de curaj și perseverență ce mă leagă de tot ceea ce iubesc și prețuiesc.

Mă declar dependentă de bijuteriile mele personalizate și de persoanele dragi gravate pe acestea.♥


DSCN9704
logo_white_plus

Today changes with you! :)

XoXo, Ale

Comment, Subscribe, Like& Share, Follow me on instagram : @andraxela13

Thank you so much!

13 gânduri despre “Indicii identitatii : o bratara, un colier, o personalitate mistica

Lasă un răspuns