My hair story + DIY Hair Mask

Hello!
Scurt, ondulat, lung, electrizat, lipsit de volum, rar, fragil.. iar șirul mai poate continua. Noi femeile, și nu numai, ne confruntăm zilnic cu diverse probleme, care au un rezultat teribil asupra sănătății noastre și a aspectului fizic. Acest lucru esti foarte vizibil, iar cum timpul este un personaj antagonic  în povestea noastră, nu reușim să obținem rezultatele la care râvnim într-un timp relativ scurt. De câte ori ți-ai dorit ca părul tău să arate ca cel al fetelor de prin reclamele de la tv? Știu ce vei spune și cunosc sentimentul însă, nu ești singura 😀
EN : Short, curled, long, frizzy, without volume, scanty.. and the list can continue. As women being, and not only, we are dealing with different problems, which have a terrible result for our health and appearance. This thing is so visible and now, the time is the antagonist character in our story ; we fail to achieve the desired results. How many times did you want your hair to look like those girls from the TV? I know what you`ll say and I know the feeling.. But you`re not the only one 😀
Lipsit de viață, despicat pe alocuri și cu câteva fire de care mă miram cum încă mai există, ele căzând într-o veselie continuă, părul meu creștea obișnuit ( în medie 1cm/lună ) și avea o lungime considerabilă (ajungea la nivelul taliei). Totuși, are și câteva plusuri, este drept și are o textură fină la atingere. (măcar atât :)) ) În disperare tot căutam diverse tipuri de produse, de la cele de prin magazinele comerciale, până la cele profesionale sau organice, însă fără succes : părul meu era tot la fel de deteriorat, rar si casant. Era imun la orice mască, fie ea dintr-un brand renumit sau chiar de la plafar. Așa că, într-o bună zi m-am decis că ar cam fi cazul de o schimbare. Inițial mă gândeam doar la îndepărtarea vârfurilor despicate sau a câtorva centimetri nevinovati, însă când am observat rezultatul final… Părcă aș fi jucat într-un film horror. Părul meu abia dacă ajungea puțin sub umeri, doar că arăta mult mai sănătos.De atunci am început să-mi prepar singură măști naturale, un fel de ”miracole” pentru părul meu și, nu numai.
1. Mască pentru creșterea și intensificarea părului 
Aveți nevoie de 2 linguri de ulei de ricin, pe care le amestecați cu o lingură de ulei de măsline/ in/ cocos și 10 picături de vitamina A uleioasă într-un bol sau o ceșcuță. În funcție de lungimea părului puteți adăuga cât considerați. Puneți apoi recipientul 15-30 de secunde în cuptorul cu microunde, sau îl puteți așeza într-un vas cu apă călduță pentru ca uleiurile să se omogenizeze. Masca nu trebuie sa fie fierbinte, ci doar călduță. Cu un bețișor de urechi amestecă cele două uleiuri pentru a fi combinate. Pentru aplicarea uleiului pe scalp puteți folosi o dischetă demachiantă, însă eu găsesc mult mai ușor de utilizat degetele. Masca poate fi aplicată atât pe scalp cât și pe lungimea firului de păr. Apoi, îmi strâng părul într-un coc și îl acopăr cu o casca de duș/ pungă de plastic (timp de 3 ore sau chiar și în timpul nopții).Acestă mască o aplic pe părul uscat, o dată pe săptămână.

  • Rezultatele pe timp scurt sunt : un păr mai dens si puternic ; noi fire de păr micuțe.
  • Rezultatele pe timp lung ( >3 luni) : părul devine mai des, sănătos, lung și rezistent.

! Uleiul nu se curăță foarte ușor,tocmai de aceea folosesc un șampon ce produce mai multă spumă,utilizând trei șamponări.
10
 
 
EN :  1. Mask for hair growth and intensification
You need 2 tablespoons of castor oil mixed in a bowl  with one tablespoon of olive/ coconut/linseed oil and 10 drops of vitamin A. Depending on your hair lenght you can add more oil. Put the recipient in the microwave for 15-30 seconds or you can put it in a vessel with hot water, so  the oils can homogenize. The mask doesn`t need to be so hot, just warm. With a cotton swab mix the oils together. For applying it on the scalp you can use a cotton pad or your fingers ( I find it easy to use mine). The mask can be applied both on the scalp and on the lenght. After that, I make a hair-bun on the top of my head and then I put on a shower cap/ plastic bag (and wait 3 hours/ the whole night) .I apply the mask on dry hair once a week.

  • Results in short time : a thick and strong hair ; new baby hairs
  • Results in long time (>3 months) : the hair becomes more thicker, healthier, longer and resistant.

It`s not easy to clean the oil so I`m using a shampoo with a lot of foam, using it 3 times.
 
Voi ați încercat această mască? Ce măști folosiți? 😀
En : Did you try this hair-mask? What hair-mask /treatments do you use?
P.S : I`m preparing a new post with a gorgeous make-up tutorial ; See you again soon 😀
 
XoXo, Ale
Like, Comment &Subscribe. Thank you!
 

16 gânduri despre “My hair story + DIY Hair Mask

  1. Uleiul de ricin de obicei se curata foarte greu din par. In rest, e o compozitie usor de realizat, la indemana pentru orice si de asemenea foarte benefica. Esentialul e sa o ti cat de mult posibil in par.
    Glam kisses from glamupdoll.blogspot.com

  2. buna acolo la masca de par la ancepyt ai mentionat de cocos ce e nuca de cocos sau ce ca acolo nu am anteles?si paru meu e exact ca al tau si vr sa ancerc si eu,si vroiam sa te mai antreb de unde se iau ulei de ricin si vitamina A uleioasă?

    1. Este ulei de cocos care se gaseste la sticluta mica si il poti cumpara de la farmacie sau plafar (este lichid uleios). De asemenea, Vitamina A uleioasa e pana in 5 RON, iar uleiul de ricin pana in 10 RON. Le gasesti la farmacie sau plafar. In cateva zile voi posta si alte masti naturale. Sper ca te-am ajutat. Te pup

    1. Acelasi efect il are masca formata din ulei de ricin (o lingura) si doua linguri de ulei de masline (daca ai parul lung ; pentru parul scurt adaugi doar o lingura de ulei de masline si una de ulei de ricin). Optional poti adauga cateva picaturi de Vitamina A uleioasa si o lingurita de ulei de cocos. Ma bucur ca te pot ajuta. Sa ai o zi frumoasa 😀

Lasă un răspuns